Chýbala najdôležitejšia ingrediencia

Diváci vo Zvolene márne čakali na gólové hody.

10. kolo II. ligy: MFK Zvolen 0:0 FK Poprad

Karty: 16. Labuda, 43. Tóth – 53. Daško, 75. Lipták, 81. Kica, 85. Palša

Počet divákov: 411

Rozhodcovia: Dohál – Lieskovský, Sluk

MFK Zvolen: Jenčo – Tóth, Staško (81. Sudimak), Kotora, Čertík, Labuda, Sukisa (92. Bajza), Kamendy (C), Čery, Pellet, Popović

FK Poprad: Malec – Lipták, Palša (C), Peciar, Kica, Maťaš, Daško, Ferenc (79. Gruca), Plumb (56. Lukáč), Bilas, Ujčík(46. Lupčo)

Duel, v ktorom chýbali vyložené šance, odštartovali hostia štandardnou situáciou v 8. minúte, z ktorej smeroval Ferencov center na Maťaša, ale jeho hlavičkový pokus iba preletel cez malé vápno domácich. Tí sa prvé dejstvo iba hľadali. Popradčania mali viac z hry, no úvodnému polčasu dominovali zabezpečené defenzívy a postupná rozohrávka, čo brzdilo prekvapivé kolmice či nečakané ofenzívne výpady.

Bezgólovú a pomerne nudnú prvú polovicu merania síl vystriedala živšia 45-minútovka. Zvolenčania do nej vstúpili aktívnou hrou, nebáli sa napádať či strieľať na Maleca. V 51. minúte nezužitkoval Staško šancu z bezprostrednej blízkosti – jeho hlavička z rohového kopu skončila tesne vedľa ľavej žrde. O minútu neskôr predviedol ukážkový center Čery, ktorý našiel Kotoru, ale jeho hlavičkový pokus smeroval do rovnakého miesta ako predošlá príležitosť MFK.

Celý zápas sa niesol v slušnom tempe, ale stretnutiu chýbalo to najdôležitejšie – gól. Ten nedokázal streliť ani jeden z protagonistov, a tak sa futbaloví priaznivci vo Zvolene mohli tešiť aspoň zo slušnej diváckej kulisy.

Najbližšie stretnutie: MFK Zvolen – FK Haniska, 15.10. o 15.00, Zvolen

Sledujte aktuálne informácie aj na Facebooku.

foto: Miloš Masarik

Marek Demeter

ZDIEĽAJ ČLÁNOK