Atraktívny zápas bez bodovej žatvy

Zvolenčania si po veľkom boji neodniesli ani bod.

8. kolo II. ligy: Partizán Bardejov 2:1 MFK Zvolen (1:0)

Góly: 39. a 77. Hamuľak – 84. Bajza

Karty: 55. Horodnik – 31. Popović, 61. Safianyk

Počet divákov: 329

Rozhodcovia: Marsal – Pozor, Jenčura

Partizán Bardejov: Novák – Jacko, Grohoľ, Verčimák (72. Góra), Horodník, Staš, Macej (82. Patarocha), Andraščík, Makela (62. Pyda), Hamuľak, Šosták

MFK Zvolen: Jenčo – Safianyk, Tóth, Kotora, Čertík, Sukisa, Kamendy (46. Pellet), Bajza, Čery, Balko (18. Staško), Popovič

Prvý polčas patril domácim, ktorí sa dostávali do vyložených šancí. Njaprv Grohoľ poslal loptu za obranu, kde sa ju snažil skrotiť Hamuľak, no ten nedokázal obstreliť vybiehajúceho Jenča. Následne po dobre zahratom rohovom kope Andraščík opečiatkoval brvno zvolenského gólmana. Strážca svätyne MFK mal množstvo práce – len niekoľko minút po konštrukcii musel hasiť ďalšiu príležitosť Bardejova.

V prípade hostí pohrozil iba Popović, keď nacentroval loptu Staškovi, ktorý – nanešťastie pre Zvolen – netrafil bránu. V 39. minúte sa Partizán konečne dočkal. Hamuľak preloboval Jenča, ten vytiahol exkluzívny zákrok, avšak na dorážku bol prikrátky.

Druhé dejstvo už nebolo v réžii domácich futbalistov. Zvolenčania vyrovnali hru a v 48. minúte dokázali skórovať, ale asistent rozhodcu signalizoval postavenie mimo hry. Gól tak pre ofsajd neplatil. Popović svojou aktívnou hrou robil problémy bardejovskej defenzíve, ale Novák odolával.

Druhý presný zásah z kopačky Bardejova prišiel v 77. minúte zásluhou Hamuľaka, ktorý zužitkoval Macejovu prácu pred Jenčom a do prázdnej brány zvýšil na 2:0. Šanca na vyrovnanie pre Zvolen prišla v 84. minúte. Brankár domácich nezasiahol loptu, a tak Bajza znížil na 1:2. V posledných minútach mali obe mužstvá ešte obrovské šance, ale k zmene stavu stretnutia už nedošlo.

foto: fb/Partizán Bardejov

Marek Demeter

ZDIEĽAJ ČLÁNOK