Viac príležitostí pre mladých?

Rezervu zvolenskej 
Lokomotívy ťahali hráči A tímu, no to by sa od novej sezóny malo zmeniť.

Rušnú sezónu má za sebou aj rezerva zvolenskej Lokomotívy, ktorá pôsobila v 4. lige v skupine Juh. Zverenci trénera Jána Oravca, ktorý sa teda okrem A tímu venoval aj „béčku“,obsadili v súťaži napokon 3. miesto, hoci po jesennej časti figurovali v dolnej polovici tabuľky.  

„V prvom rade treba skonštatovať, ohľadne našej rezervy nastala v zime nečakaná situácia, z ktorej vyplynulo, že „béčko“ bolo takmer zrušené. Obrazne povedané, až „v poslednej možnej minúte“ sa potrebné financie našli a mužstvo tak bolo zachránené,“ zdôraznil šesťdesiatjedenročný kormidelník Oravec.
Rezervné tímy to nikdy a nikde jednoduché nemali, pričom v poslednom čase, najmä na Slovensku, sa veľa diskutovalo a diskutuje o ich opodstatnení. Podobný je aj zvolenský prípad, hoci konečné umiestnenie by mohlo hovoriť o niečom inom. „Počas sezóny, hlavne v jarnej časti, sme využívali najmä hráčov A mužstva, čo sa, samozrejme, prejavilo aj vo výsledkoch. Išlo však prevažne o chlapcov, ktorí v druhej lige až takí vyťažení neboli. Verím však, že v ďalšej sezóne, teda ak sa rozhodne o udržaní B tímu vo Zvolene, dostanú väčší priestor naši chlapci, ktorí ukončili svoje pôsobenie v doraste. Nakoniec, práve v tomto mužstve by mali vytvorené najideálnejšie podmienky pre adaptáciu na seniorský futbal. Nemáme si totižto čo klamať, no momentálne, keďže náš klub nehrá najvyššie dorastenecké súťaže, sa chlapci do A mužstva, ktoré navyše bude mať nejaké tie ambície, presadia len ťažko,“ vyslovil zaujímavú myšlienku Ján Oravec. Zvolenčanom sa v 4. lige darilo hlavne na jar, keď vyhrali až jedenásť zápasov. „Škoda, že prehrali ten rozhodujúci na pôde rezervy Podbrezovej. Napriek tomu si myslím, že „béčko“ má svoje opodstatnenie. Aj preto v budúcej sezóne chceme vytvoriť samostatný mančaft, za ktorý by nemuselo nastupovať osem „áčkarov“, ale maximálne traja. Samozrejme, chceme tím konkurencie schopný v štvrtej lige,“ prezradil Oravec.
ZDIEĽAJ ČLÁNOK