Zvolenská 12-ka zbierala skúsenosti na medzinárodnom fóre

V dňoch 17. 7. – 23.7. 2016 sa zvolenská U12, zúčastnila medzinárodného turnaja v Kaposvári (HUN). V kategórií U12 sa celkovo prihlásilo 23 mužstiev z 11 štátov. Všetky mužstvá boli rozdelené do 4 skupín. Naša U12, vzhľadom na veľký počet detí bola rozdelená do MFK Zvolen „A“ a MFK Zvolen „B“.

U12 GROUP "A"
LAZ Braunau am Inn AUT
FOUNTAIN HEAD SCHOOL IND
Szkoła Podstawowa Sportowa Ełk "B" POL
ASI DINAMO STAR SE "A" HUN
KAPOSVÖLGYE LUE "A" HUN
DOMBÓVÁR FC HUN


U12 GROUP "B"
STB ACADEMY ITA
TÜRI GANVIX JK EST
MFK LOKOMOTIVA ZVOLEN "B" SVK
TÖRÖKBÁLINT LASE HUN
MÉZGA FC HUN
MARCALI VFC HUN


U12 GROUP "C"
NAVRACHANA SPORT ACADEMY IND
MFK LOKOMOTIVA ZVOLEN "A" SVK
Szkoła Podstawowa Sportowa Ełk "A" POL
SZE-FI LSE HUN
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA HUN


U12 GROUP "D"
ODTÜ SOCCER SCHOOL TUR
JK SPARTA EST
FK SIRMIUM SRB
ASI DINAMO STAR SE "B" HUN
KAPOSVÖLGYE LUE "B" HUN
ASSOCIATION SPORTING DEVELOPMENT MAR

Zvolen A team reprezentujúci Slovensko v kategórii U12 bol zaradený do skupiny C, ktorá bola zložená zo 5 mužstiev - Slovensko MFK Zvolen, Navrachana Sport Academy India, Sportowa Elk Polsko, SZE Maďarsko a domáci team Kaposvar z Maďarska.

V prvom zápase sme natrafili na chlapcov z Indie. Nastupovali sme s veľkým rešpektom, ale sme radi, že na ihrisku sme boli veľmi sebavedomí. Zápas sme totižto vyhrali 17:0.

V druhom zápase nás čakal domáci team. Žiaľ, musíme konštatovať, že k našej prehre veľmi dopomohol pán rozhodca. Zápas sme hodili rýchlo za hlavu, a čakali nás Poliaci. V tomto zápase musím konštatovať, že takýto priebeh som ešte ako tréner nezažil. Totižto Poliakov sme bili, hrali na jednu bránu, dokonca už len na jedného obrancu, no gól sme nedokázali dať. Poliaci boli raz pred našou bránou a trafili. Veľmi kľúčový zápas so smutným koncom. Ale šport je už raz taký. Chlapci potrebovali zresetovať a nastúpiť na posledný zápas proti Maďarom. Začiatok zápasu naznačoval ten s Poliakmi. Už sme sa začali báť, no našťastie sa nám strelecky začalo dariť a zápas sme vyhrali 6:1.

Postúpili sme zo skupiny a v osemfinále nás čakal súper zo Srbska – FK Sirmium. Bohužiaľ, prehrali sme ho smolne 2:0 a turnaj pre nás skončil.

Zvolen B team reprezentujúci Slovensko v kategórii U12 bol zaradený do skupiny B, ktorá bola zložená zo 6 mužstiev - Slovensko MFK Zvolen, STB Academy Taliansko, Turi Ganvix Estónsko, Marcali VFC Maďarsko, Mézga FC Maďarsko a Torokbalint Lase Maďarsko.

V úvode turnaja sme narazili na súpera STB Academy Taliansko, s ktorým sme prehrali 10:1 a musíme priznať, že súper bol jednoznačne lepší a zaslúžene vyhral. Bolo to mužstvo futbalovej académie z Talianska, ktoré nakoniec v celkovom hodnotení skončilo na 2.mieste.

Nasledujúci zápas nás čakal súper Marcali VFC Maďarsko, s ktorým sme remizovali 1:1. V tomto zápase sme nevyužli niekoľko výborných šancí. Bolo vidno, že chlapci sa po prvom zápase zmobilizovali a boli ochotní sa pobiť o ďalšie víťazstvá.

Ďalším súperom boli hráči Mézga FC Maďarsko a naši chalani boli hladní po prvom víťazstve na turnaji. Po výbornom výkone sa nám to aj zaslúžene podarilo a vyhrali sme 3:0.

Nasledujúci súper bol z Estónska Turi Ganvix a zvolenčania pokračovali po predchádzajúcej výhre výborným výkonom a zvíťazili úplne zaslúžene 4:0.

Čakal nás posledný zápas v skupine a napriek tomu, že chalani už mali postup zo skupiny istý, zápas bol veľmi dôležitý, nakoľko mal rozhodnúť či Zvolen postúpi z 2. miesta alebo zo 4. miesta v skupine. Tento zápas proti Torokbalint Lase Maďarsko chlapci nezvládli a napriek tomu, že herne sme boli lepší prehrali sme 4:2. Táto prehra napriek získaným siedmym bodom v skupine znamenala postup zo 4. miesta.

Vo vyraďovacích bojoch sme narazili neskôr na celkového víťaza kategórie U 12 teamu z Rakúska. V zápase sme vyhrávali 1:0 a chlapci držali zo súperom rovnocenný krok. Žiaľ zápas nám neprial a nevyhli sme sa zraneniam troch kľúčových hráčov v rátane brankára. Zápas sme nakoniec nezvládli a prehrali sme ho 7:1.

Všetci hráči Zvolena A aj B sa ale nemusia vôbec hanbiť za predvedené výkony či už na ihrisku v zápasoch alebo mimo ihriska v správaní. Za dôstojnú reprezentáciu im patrí poďakovanie a určite na zážitky budú veľmi dlho spomínať, lebo okrem športovej zložky sme využili všetko, čo turnaj ponúkal. A to každovečerné posedenia na námestí spojené s diskotékou, atrakcie pre hráčov, aquapark, spoznávanie nových ľudí na medzinárodnej úrovni. Zlepšovanie a učenie sa cudzích jazykov (angličtina, nemčina, ruština). Za tieto zážitky ďakujeme MFK Zvolen, Jánovi Bosákovi, Jaroslavovi Baránkovi, Martinovi Svintekovi, Jozefovi Vraštiakovi, Janovi Rausovi, Milošovi Dedokovi, Emilovi Nôtovi, ktorí rôznymi formami prispeli k tomu, aby sme sa tohto turnaja zúčastnili.

MFK Zvolen team reprezentovali: Kristián Vraštiak, Samuel Molnár, Daniel Blahutiak, Gabriel Hraško, Martin Bozalka, David Solár, Matúš Štefko, Michal Dedok, Bohuš Kováč, Richard Kučera, Lukáš Ponický

Denis Baránek, Tomáš Janeček, Miroslav Muráň, Ladislav Čierny, Marek Galbavý, Vasil Farkaš, Richard Golian, Matúš Heis, Simon Jankovský, Oliver Végh, Samuel Uhrin, Timur Baňas

Tréneri: Matej Révay, Ondrej Janeček, Maroš Hraško, Miroslav Muráň

Rodičia: manželia Vraštiakovci, Dedok, Solárová, Muráňová

ZDIEĽAJ ČLÁNOK