V 4.ročníku futbalového turnaja starších žiakov U15 „O Pohár Tomáša Ďubeka“ víťazom FC VSS Košice

MFK Zvolen v spolupráci s hráčom MFK Ružomberok Tomášom Ďubekom usporiadal 4.ročník turnaja starších žiakov U15. Meranie futbalových kvalít hráčov vekovej kategórie starších žiakov U15 medzi mužstvami 1.ligy Západ, Východ a Stred i napriek daždivému počasiu dopadlo na výbornú.

Systémom každý s každým celkom v pätnástich 30 minútových zápasoch si starší žiaci domáceho MFK zmerali sily s rovesníkmi z Lokomotívy Trnava, FK Slovan Levice, ŽP Šport Podbrezová, MFK Ružomberok a FC VSS Košice.

Na troch výborne pripravených trávnatých plochách Zvolenského futbalového stánku dominovali mladíci z východu Slovenska, ktorí pri svojom prvom štarte s prehľadom zvíťazili a obhajca prvenstva z dvoch ročníkov MFK Ružomberok skončil prekvapivo až na piatej a domáci futbalisti na šiestej priečke. O vyrovnanosti mužstiev svedčí i priebeh turnaja, keď sa o víťazovi rozhodovalo v poslednej sérii stretnutí celého turnaja medzi finišujúcimi Levičanmi, ktorí naplno bodovali s Ružomberkom a Košičanmi, ktorým na prvenstvo nakoniec stačila remíza s Podbrezovou. PoMFK Ružomberok, ktorý zvíťazil v prvom a treťom ročníku turnaja víťazovi druhého ročníka ŽP Šport Podbrezová si prvenstvo vybojovali chlapci reprezentujúci FC VSS Košice.

Výsledky stretnutí 4.ročníka:

MFK Lokomotíva Zvolen - FK Slovan Levice 1:0 Paľko

MFK Ružomberok - ŽP Šport Podbrezová 2:1 Matoš,Rigo - Kafrík

Lokomotíva Trnava - FC VSS Košice 0:3 Macejko, Tomečko, Kušnír

MFK Lokomotíva Zvolen - FC VSS Košice 0:3 Bulóci, Pazderák, Hanák

Lokomotíva Trnava - MFK Ružomberok 1:0 Orihel

ŽP Šport Podbrezová - FK Slovan Levice 0:1 Rusnák

MFK Lokomotíva Zvolen - ŽP Šport Podbrezová 0:1 Gajan

FC VSS Košice - MFK Ružomberok 1:0 Bulóci

FK Slovan Levice - Lokomotíva Trnava 0:1 Ripeľ

MFK Lokomotíva Zvolen - MFK Ružomberok 0:1 Rigo

ŽP Šport Podbrezová - Lokomotíva Trnava 1:0 Morong

FK Slovan Levice - FC VSS Košice 2:0 Rusnák 2

MFK Lokomotíva Zvolen - Lokomotíva Trnava 0:0

FC VSS Košice - ŽP Šport Podbrezová 1:1 Tomečko - Kafrík

FK Slovan Levice - MFK Ružomberok 1:0 Michalovič

Do hry tréneri zapojili až 106 hráčov. Diváci videli spolu 22 gólov, o ktoré sa postaralo 16 strelcov.

Stretnutia rozhodovala s prehľadom štvorica arbitrov Peter Jodas, Vladimír Mojžita, Denis Kuchár, a Dominik Moravčík. Napriek veľkému hernému nasadeniu a ťažkému terénu sa turnaj odohral v duchu fair play.

Individuálne ocenenia:

najlepší strelec – Timotej Rusnák (FK Slovan Levice) 3 góly

najlepší hráč – Tomáš Kubík (MFK Ružomberok)

najlepší brankár – Tomáš Hrebíček (Lokomotíva Trnava)

Cena Fair play – Viktor Kucharka (MFK Lokomotíva Zvolen)

Najlepší jednotlivci mužstiev:

MFK Lokomotíva Zvolen – Marek Ufrla

Lokomotíva Trnava - Ondrej Staráček

FC VSS Košice – Jakub Pazderák

ŽP Šport Podbrezová - Tobias Raffay

FK Slovan Levice – Timotej Rusnák

MFK Ružomberok - Martin Kohút

Po skončení turnaja odovzdal osobne Tomáš Ďubek spolu so Samuelom Slovákom (zástupcom úseku mládeže SFZ) a riaditeľom MFK Zvolen Petrom Svetlánským jednotlivým mužstvám originálne diplomy, prvým trom i poháre s venovaním i diplomy a poháre štyrom individuálne oceneným a vecné ceny od sponzorov.

Tomáš Ďubek náklady na zabezpečenie turnaja, stravovanie i trofeje „zatiahol“ z vlastného vrecka. Samozrejme usporiadajúci MFK zabezpečil kvalitné podmienky pre organizáciu i priebeh 4.ročníka stále populárnejšieho turnaja starších žiakov. O vzrastajúcej kvalite turnaja i jeho zvyšujúcom kredite v kategórii U 15 svedčí i záujem zo strany SFZ i účasť jeho zástupcov na „Ďubo cupe“. Tréneri a vedúci zúčastnených mužstiev sa vyjadrili, že sú radi, že tu mohli hrať, konštatovali herný rast mužstiev i zvyšujúcu sa kvalitu stretnutí a prisľúbili svoju účasť i na ďalšom ročníku turnaja, ktorý prezentoval výborné zápasy i množstvo futbalových talentov, o ktorých budeme ešte určite počuť. Konfrontácia s rovesníkmi nielen v súťažiach v regióne, ale i na takýchto turnajoch dáva trénerom i v MFK Zvolen obraz o postavení a kvalite, či nedostatkoch v tréningovom procese a prispieva k futbalovému rastu mladých hráčov.

Priebeh turnaja starších žiakov U 15 „O pohár Tomáša Ďubeka zhodnotil jeho zakladateľ, hráč Fortunaligového MFK Ružomberok Tomáš Ďubek: „Som rád, že sa turnaj znovu podarilo zorganizovať. Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí sa na príprave podieľali. Hlavne Eňovi Peterkemu, klubu MFK Zvolen, rozhodcom i zúčastneným mužstvám. Pre mňa je veľmi potešujúce, keď počujem po turnaji od účastníkov i trénerov, že sú spokojní a že sem zasa o rok radi prídu. To je pre mňa určité zadosťučinenie, poďakovanie. Snažili sme sa všetko robiť tip-top, no škoda počasia. Vďaka patrí i sponzorom. Verím, že v budúcich ročníkoch sa bude turnaj ešte rozrastať a skvalitňovať."

Záverečné poradie:

1. FC VSS Košice 5 3 1 1 8:3 10

2. FK Slovan Levice 5 3 0 2 4:2 9

3. ŽP Šport Podbrezová 5 2 1 2 4:4 7

4. Lokomotíva Trnava 5 2 1 2 2:4 7

5. MFK Ružomberok 5 2 0 3 3:4 6

6. MFK Lokomotíva Zvolen 5 1 1 3 1:5 4

Ing. Miloš Masarik

ZDIEĽAJ ČLÁNOK