Halový turnaj U11 najlepšie zvládli Zvolen a Pliešovce

Oblastný futbalový zväz Zvolen usporiadal zimný halový turnaj prípraviek kategórie U11 (ročník 2012 a mladší) v pôsobnosti ObFZ Zvolen, ktorý bol súčasťou projektu komisie mládeže.

Celkovo 12 družstiev bolo rozdelených do dvoch skupín, v ktorých sa hralo systémom každý s každým. V každej skupine boli vyhlásené výsledky osobitne a udelené aj individuálne ocenenia.

A SKUPINA

V modrej skupine A si najlepšie počínali mladé nádeje MFK Zvolen, ktoré stratili iba bod za remízu s druhým tímom MFK Spartak Hriňová. Tri víťazné zápasy stačili na tretie miesto hráčom TJ Agro Ostrá Lúka (Kováčová). Na 4. priečke skončili s jediným víťazstvom a dvomi remízami odchovanci FK Slovan Kúpele Sliač. TJ Slovan Dudince skončil po jednom víťazstve a jednej remíze na 5. mieste a posledná priečka bez zisku bodu zostala výberu MFK Vígľaš-Pstruša, no jeho mladé talenty tiež predviedli bojovné výkony.

B SKUPINA 

V žltej skupine B si najlepšie počínali talenty z TJ Tatran VLM Pliešovce, keď vyhrali všetky stretnutia. Tri víťazstvá stačili rezerve MFK Zvolen na druhú priečku, keď o 3. mieste Zvolenskej Slatiny rozhodol vzájomný zápas práve so Zvolenčanmi. Štvrtý skončil MFK Strojár Krupina, keď dvakrát vyhral a raz remizoval. Piate miesto patrilo TJ Slovan AX Budča – Oranjes, ktorý zdolal TJ Kriváň a remizoval s Krupinou.

Za zmienku stojí, že budúce futbalové nádeje prišlo povzbudiť trojgeneračné publikum v hojnom počte (viac ako 300 divákov). V 30 stretnutiach padlo sto gólov, v akcii bolo 136 mladých hráčov. Stretnutia rozhodovali Branislav Hrdlička a Martin Hanes.
CELKOVÉ PORADIE "SKUPINA A" 
1. MFK Zvolen 13 bodov
2. MFK Spartak Hriňová 11 bodov
3. TJ Agro Ostrá Lúka (Kováčová) 9 bodov
4. FK Slovan Kúpele Sliač 5 bodov
5. TJ Slovan Dudince 4 body
6. MFK Vígľaš-Pstruša 0 bodov
CELKOVÉ PORADIE "SKUPINA B" 
1. TJ Tatran VLM Pliešovce 15 bodov
2. MFK Zvolen B 9 bodov
3. FK Zvolenská Slatina 9 bodov
4. MFK Strojár Krupina 7 bodov
5. TJ Slovan AX Budča Oranjes 4 body
6. TJ Kriváň 0 bodov
TURNAJOVÉ NAJ
Najlepší hráči z jednotlivých družstiev: 
Damian Samuel Valigurský (MFK Zvolen), Timotej Uhrin (MFK Spartak Hriňová), Jakub Volko (TJ Agro Ostrá Lúka Kováčová), Samuel Marenčák (FK Slovan Kúpele Sliač), Marek Harach (TJ Slovan Dudince), Michal Černecký (MFK Vígľaš-Pstruša), Richard Penička (TJ Tatran VLM Pliešovce), Adam Krajč (MFK Zvolen B), Kristína Výbohová (FK Zvolenská Slatina), Liana Slúková (MFK Strojár Krupina), Timeo Rimóci (TJ Slovan AX Budča Oranjes), Filip Hukel (TJ Kriváň)
Najlepší strelci:
A skupina - Martin Šebeň (MFK Zvolen) – 7 gólov, B skupina: Richard Penička (Pliešovce) – 5 gólov
Najlepší hráči: 
A skupina - Damian Valigurský (MFK Zvolen), B skupina - Martin Kmeť (Pliešovce)
Najlepší brankári:
A skupina - Lukáš Plencner (Sliač), B skupina - Ján Tobias Parničan (Pliešovce)
ZDIEĽAJ ČLÁNOK