Prípravka U9 na turnaji v Nemeckej - Dubovej na 4. mieste

Dňa 28. 01. 2023 sme sa zúčastnili halového turnaja prípraviek U9 v športovej hale Nemecká - Dubová. Organizátorom turnaja bol klub TJ Sokol Medzibrod, ktorý pozval kluby MFK Dukla B. Bystrica 1 a 2, MFK Lokomotíva Zvolen, TJ ŠK Sokol Jakub a FK Baník Ľubietová, ktoré sa mali oproti sebe stretnúť systémom každý s každým v jednom 20 minútovom zápase.

V prvom zápase na turnaji sme sa stretli s hráčmi z Jakuba. Hneď od začiatku sa snažili hráči Zvolena mať loptu čo najviac na svojich nohách, neprodukovať chyby a nepustiť súpera k zakončeniu. Snaha a dodržiavanie dohodnutého sa prejavila do výhry 7:0, kde sa dvomi gólmi zaskvel náš obranca Cúth.

Druhý zápas so súperom z Ľubietovej sme začali tak, kde sme predchádzajúci zápas skončili. Chlapci zo zvolenskej U9-ky dodržiavali dohodnuté, obsadzovali hráčov súpera a za prvých 5 minút zápasu súpera k ničomu nepustili a pohodlne viedli 2:0. Následne sme obdržali jeden nešťastný gól a od tej chvíle sme našich zverencov nespoznávali. Jedna neadresovaná prihrávka striedala druhú, zrazu bol súper pri každej odrazenej lopte skôr ako my a hráčov z Ľubietovej bolo obrazne povedané plné ihrisko. Výsledkom takého zakríknutého výkonu bola prehra 2:5.

Po takejto "facke" sme verili, že sa chlapci zomknú, ale aj keď bolo na nich vidieť odhodlanie, hra im vôbec nešla. Na ihrisku sa snažili, ale na hráčov z Dukly 1 tentokrát nemali. Prehrali 1:4 a jediným strelcom Zvolena v tomto zápase bol Dúbravský.

Po hodinovej prestávke sme sa stretli so súperom z Dukly 2. Namotivovaní a odhodlaní hráči MFK Zvolen dali do tohto zápasu všetko a aj keď tam bolo dosť nepresností, uhrali s Duklou 2 úspešný výsledok 2:0.

Po ďalšej hodinovej prestávke chlapci nastupovali v zápase s organizátorom z Medzibrodu na zápas s vedomím, že v prípade výhry môžeme skončiť na turnaji na 3. mieste. Chlapci si počas zápasu prešli "peklom". Malou halou sa od prvej sekundy zápasu rozliehal silný hluk miestnych fanúšikov, ktorý tlačili svojich miláčikov k výhre v našom zápase, ale aj k výhre na turnaji. No žiaľ, chlapci zo Zvolena nemali svoj najlepší futbalový deň a aj keď sa snažili so zápasom niečo spraviť, nepodarilo sa im ani vsietiť čestný gól, ktorý by si za predvedenú snahu zaslúžili. Prehrali sme nakoniec 0:4 a myslíme si, že ak by sme hrali aj dodnes, gól by sme nedali, tak hráčom Zvolena zväzovala futbalové schopnosti túžba dať gól.

Tento turnaj bol silnou ukážkou toho, čo narobí s hráčmi psychika. Veríme, že my tréneri zvolenských hráčov U9 dokážeme tieto deti naučiť, aby boli v budúcnosti viac psychicky odolnejší voči futbalovým vplyvom.

KONEČNÉ PORADIE 

1. TJ Sokol Medzibrod 

2. FK Baník Ľubietová 

3. MFK Dukla Banská Bystrica 1 

4. MFK Zvolen 

5. MFK Dukla Banská Bystrica 2 

6. TJ ŠK Sokol Jakub


VÝSLEDKY ZÁPASOV MFK ZVOLEN
Zvolen - Jakub 7:0 (Góly MFK: Cúth 2, Dúbravský, Kobzar, Kucbel, Šouc, Špano)
Zvolen - Ľubietová 2:4 (Góly MFK: Dúbravský 2)
Zvolen - Banská Bystrica 1 1:4 (Gól MFK: Dúbravský)
Zvolen - Banská Bystrica 2 2:0 (Góly MFK: Jíša, Kobzar)
Zvolen - Medzibrod 0:4

ZOSTAVA MFK ZVOLEN U9 NA TURNAJI:
Hronec - Cúth, Dúbravský, Jíša "C", Kobzar, Kružliak, Kucbel, Šouc, Špano, Varga
ZDIEĽAJ ČLÁNOK