Na Senicu zadarmo, západná tribúna hotová snáď do konca roka!

Zvolenskí futbalisti, ktorí reprezentujú svoj klub v DOXXbet lige, druhej najvyššej súťaži na Slovensku, sú už mysľou tak trochu aj pri pohárovom stretnutí so Senicou. Na favorita sa chcú pripraviť čo najlepšie po všetkých stránkach. V klube, a nielen v ňom, však silno stále rezonuje aj rekonštrukcia štadióna.

Na Senicu aj s prípravkármi


Priaznivci zvolenské futbalu sa opäť môžu tešiť na ďalšiu pohárovú lahôdku. Po Trenčíne, ktorý sa vo Zvolene predstavil v minuloročnej pohárovej edícii, tentokrát pod Pustý hrad zavíta ďalší účastník najvyššej súťaže, FK Senica. Ako je známe, duel 4. kola Slovnaft Cupu sa odohrá 13. októbra o 15:00 hod. „Samozrejme, na ďalšiu pohárovú výzvu sa už veľmi tešíme a hodláme sa jej zodpovedne postaviť. Verím, že podobne zmýšľa aj futbalový fanúšik zo širokého okolia, ktorého by sme na našom štadióne radi privítali v čo najväčšom počte,“ prezradil riaditeľ zvolenskej Lokomotívy Peter Svetlánsky. „Duel chceme zatraktívniť aj vystúpením našich prípravkárov, ktorí nielenže odohrajú minizápasy, ale v prestávke si aj zasúťažia o sladké odmeny a medaily v rôznych súťažiach zručnosti. Aj vďaka nim by mohla byť návšteva tohto zápasu vyššia, pretože naši najmenší reprezentanti nám robia radosť. Diváka by však mohla prilákať aj bohatá tombola a iné sprievodné aktivity, ktorých bude dostatok, no a v neposlednom rade aj fakt, že vstup na tento zápas bude bezplatný.“

Postupné kroky

Aj vedenie klubu si je vedomé, že podobné zápasy by si vo zvolene zaslúžili kultúrnejšie prostredie. Aj preto Peter Svetlánsky objasňuje situáciu okolo rekonštrukcie futbalového areálu, pretože „táto otázka“ zaujíma aj širokú verejnosť. „Rekonštrukcia už bola vlastne započatá a MFK už získal aj stavebné povolenia pre výstavbu tribún. Určite, aj my by sme boli radi, kebyže sú už stavebné práce v plnom prúde, no musíme rešpektovať určité dohody.“ Riaditeľ MFK Lokomotíva Zvolen, a.s. vysvetlil súčasný stav aj detailnejšie. „V tomto období dodávateľská firma, síce s oneskorením, ale začala s výrobou západnej tribúny, ktorá by podľa prísľubu Slovenského futbalového zväzu a samotnej firmy mala byť dokončená do konca kalendárneho roka 2015,“ poznamenal Svetlánsky a pokračoval: „Výstavba východnej tribúny, ktorá nahradí pôvodnú a jej súčasťou bude aj klubové zázemie, pričom spĺňať bude normy UEFA II. kategórie, pokročila schválením projektovej dokumentácie a odovzdaním Mestu Zvolen. To, ako realizátor stavebnej časti rekonštrukcie štadióna, následne vyhlásilo verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby. Po ukončení výberového konania na realizátora stavebných prác a v prípade vhodných klimatických podmienok by sa mohlo začať aj so samotnou výstavbou.“ Kluboví činovníci veria, že sa tak stane čoskoro a výstavba projektu sa rozbehne naplno. „Začať chceme aj s výstavbou oplotenia areálu a priľahlých chodníkov,“ dodal Peter Svetlánsky, ktorý vie, že aj nové a kultúrnejšie prostredie môže prilákať na zvolenský futbal vyššie návštevy. „Našou prioritou je, okrem dobrej hry, docieliť aj prepojenie s fanúšikom, ktorý by na náš štadión chodil stráviť príjemné chvíle aj so svojimi rodinnými príslušníkmi.“ Pevnejšia väzba sa môže začať vytvárať už s pohárovým zápasom so Senicou.
ZDIEĽAJ ČLÁNOK