Derby bez divákov pre Kováčovú

V 11.kole Tipos III.ligy Stred privítali futbalisti MFK Zvolen na domácom trávniku v derby stretnutí mužstvo najbližšieho suseda v regióne ŠK Prameň Kováčová. Pred stretnutím delilo obe mužstvá priepastných 10 bodov v prospech hostí. Tí navyše iniciovali v súčasnej dobe šarapatenia pandémie Live stream prenos vo svojej réžii, no dalo sa očakávať i priame sledovanie diváckej obce z „poza plota“, ako to bolo i na zápase Bystričanov v druhej lige na zvolenskom trávniku deň predtým. Terén bol teda dosť zdevastovaný, no museli sa s ním vysporiadať obe mužstvá. Pred sezónou sa nezmyselný výpredaj zvolenskej zostavy bývalým vedením MFK najviac podpísal smerom na Kováčovú. Aj v zápasovej základnej zostave Prameňa figurovala až trojica exzvolenčanov (Slovákovci a kanonier Hric) a na lavičke boli pripravení ešte dvaja hráči kádra vtedajšieho trénera Foltána. A v stretnutí „asi náhodou“ aj nastúpili.

Domácemu trénerovi Luknárovi pred stretnutím vykryštalizovala zostava bez chorého Vinaya, riešil ju ofenzívne a tak aj zvolenská omladina začala. Hosťujúci tréner Kvačkaj nemohol počítať so zraneným kanonierom Dudom.

Tipos III.liga Stred sezóna 2020/2021 predohrávané 11.kolo


MFK Zvolen - ŠK Prameň Kováčová 0 : 4 (0:1)

Góly: 10. Skydan, 62. Čákovský, 77. Hric (11 m), 86. Macuľa, ŽK: 2 – 0. Rozhodoval: Krajči, bez divákov.

Zvolen: Vaník – P. Telúch, Bolf, Solivajs, Lichý, Novotný, Hulec, Strapek (82. Kurčík), J. Marunčiak (56. S. Telúch), Melišík (66. Oboňa), Matis (56. Muema)

Kováčová: Polóny (88. Tuček) – Skydan, Čákovský, Giertl, J. Slovák, Mojžiš, V. Slovák (73. Turňa), Majerčík (83. Psársky), Šanta (69. Macuľa), Hric, Žilinec (62. Turák)

Na začiatku stretnutia sa spustil drobný dážď, terén bol po predchádzajúcom zápase Dukly BB dosť zdevastovaný a obe mužstvá mali problém s kombináciou, v prvých desiatich minútach na lopte a v tlaku boli domáci hráči prekvapivo vo výbornom tempe. No, hostia dokázali vyťažiť z minima a v 10 minúte po prvom rohovom kope hostí otvoril skóre stretnutia presnou hlavičkou Skydan. 0:1. Po góle sa domáci maximálne snažili o vyrovnanie, no tlak na bránku Kováčovej bol jalový. Po Hricovej hlavičke a strele Štefka sa odhodlali domáci kontrovať a prišli šance MFK ,no končili rohovými kopomi. Na druhej strane upútala prepozornosť hlavička Hrica, z protiútoku neuspel Hulec. Hostia si nie prekvapivo začali pýtať fauly i v pokutovom území, no arbitri mali hru pod kontrolou. Zvolenčania dokázali eliminovať protiútoky hostí a zakladali rýchle akcie po vertikálach. Keď Hulecova strela skončila tesne vedľa a prečíslenie v rýchlom protiútoku dvoch na jedného domáci prekombinoval a faul na prenikajúceho Huleca pred pokutovým územím arbitri nepúšťali , prvom dejstve viedli hostia.

V druhom polčase sa do 60 minúty nič nedialo, no po striedaní po štandardnej situácii využili hostia výškovú prevahu a nesústredenie domácich, ktorí čakali na striedajúceho spoluhráča a vlastne z ničoho strelili druhý gól. V 62 minúte bol úspešný Čákovský. 0:2. Domáci hrali a paradoxne hostia doslova z darovaných nenápadných akcií uspeli. V 75 minúte podnikli domáci hádam najnebezpečnejší protiútok, šli 3 na 1 a podkopnutie domáceho útočníka v čistej šanci arbiter „asi“ nepostrehol a z rýchleho protiútoku získali hostia „čuduj sa svete“ pokutový kop, ktorý s úsmevom premenil najlepší strelec MFK v minulej sezóne v drese Prameňa Erik Hric. Namiesto kontaktného gólu za akciu predchádzajúcu pokutovému kopu „získali“ domáci až dve žlté karty. 0:3. Zvolen si za výkon nezaslúžil takýto gól, bojoval, hral a no v 86 minúte sa pred inak dobre chytajúcom Vaníkom presadil Macuľa a bolo rozhodnuté. 0:4. Striedanie na oboch stranách prinieslo vyššie nasadenie a vzruch hlavne pred pokutovým územím MFK. Trocha provokačne pôsobili striedania hostí, keď sa dostali do hry ešte dvaja bývalí hráči zostavy MFK z minulej sezóny. A hlavne striedania brankára. No aj takýto je futbal. Tak výraznú prehru si MFK určite nezaslúžil.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK