V Rakytovciach na nespôsobilom teréne prehra

V predsa hranom 10.kole Tipos III.ligy Stred cestovali futbalisti MFK Zvolen do neďalekých Rakytoviec. Domáci boli podľa postavenia v tabuľke výrazným favoritom, po šiestich víťazstvách a jednej remíze figurovali na peknom 4.mieste tabuľky. Obe mužstvá tak delilo priepastných 15 bodov, keď Zvolenčania „okupovali“ poslednú priečku.

Tipos III.liga Stred sezóna 2020/2021 10.kolo

FK Rakytovce - MFK Zvolen 4 : 1 (2:0)

Góly: 22´Vavák, 37´Greško, 47´Gaško, 64´Konder (11m) – 68´Albert Muema

ŽK: Gaško – Fabián, Solivajs

Rozhodoval Dančo

0 divákov

Zostavy:

FK Rakytovce: Höger – Gaško, Duvnjak (65´Holub), Marchuk (70´Pavlík), Vavák, Greško, Kolláti (46´Konder), Neušel, Tóth (86´Kobzák), Kohút (C), Sojka

Tréner: Peter Venglarčík

MFK Zvolen: Vaník (C) (70´Husár) – Fabián, Vinay, Oboňa (43´Albert Muema), J.Marunčiak (65 S.Telúch), Lichý (65´Matis), Hulec (60´S.Marunčiak), P.Telúch, Novotný, Solivajs, Bolf

Tréner: Lukáš Luknár

Pred stretnutím sa zdalo, že kvôli rozmoknutému terénu, na ktorom stála voda sa hrať ani nebude. Opak bol pravdou, kompetentní dali súhlas a tak sa bahnová show mohla začať. Nulový počet divákov bol iba na začiatku stretnutia, tí boli mimo areálu, no postupne sa hľadisko i napriek „korone“ zapĺňalo. A bolo ich aj počuť. Paradox. A to ???

Ale herné kvality domácich netreba znižovať. Oproti Zvolenským mladíkom vybehli s odhodlaním a hlavne so skúsenosťami, ktoré dokázali zúročiť v každej fáze stretnutia. Už psychologicky súboj štvrtého s posledným v tabuľke bol pre domácich akousi odrazovou plochou a aj napriek sympatickému výkonu omladiny hostí, si FK dokázal poradiť a osude stretnutia rozhodol už v prvom dejstve. Góly Vaváka v 22 minúte po prieniku a strele z ľavej stany pokutového územia na 1:0 a Gaškavo „sólo“, keď voda na neregulárnom trávniku zastavila loptu v 37 minúte priniesli kľud na kopačky domácich hráčov. 2:0. Domáci ťažili zase paradoxne v pár prípadoch i z aktivity bývalých hráčov MFK. Na konci prvého polčasu po prieniku MFK zastavil dobre rozvíjajúcu sa šancu MFK pri možnom kontaktnom góle i za cenu žltej karty Gaško.

Ten pokračoval v svojej streleckej potencii aj v druhom dejstve a v 47 minúte so šťastím vďaka terénu aj skóroval. 3:0. O výsledku stretnutia bolo rozhodnuté, no aj Zvolenčania sa dostali do šancí. Duo Hulec a Novotný sa dokázali prekombinovať cez domácu obranu, no Höger v domácej bráne bol pozorný. Po situácii bez žltej karty sa kopal pokutový kop v prospech domácich a Konder so šťastím upravil na 4:0. Šance J.Marunčiaka i Matisa gólom neskončili, ale v 68 minúte sa po odrazenej strele presadil Albert Muema. 1:4.

Vyjadrenie trénera Lukáša Luknára po zápase: „Hralo sa na veľmi ťažkom až nespôsobilom teréne a mnohé góly súpera padli po situáciách, keď prevládla príroda nad schopnosťami hráčov. Ale domáci boli kvalitne pripravení a presadili sa. Chlapci veľmi chceli a pri zakončení chýbala rozvaha a pokoj, no dnes zvíťazila i príroda.“

Postava zápasu:

Obe mužstvá síce hrali za rovnakých podmienok, no o osude stretnutia nielen v jednom prípade rozhodol terén. Ani jeden gól, ani ten z pokutového kopu by za normálnych podmienok nebol.

Okamih stretnutia:

37 minúta stretnutia – gól po Gaškavom „sóle“, keď voda na neregulárnom trávniku zastavila loptu, čo prinieslo kľud na kopačky domácich hráčov.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK