Výborný výkon nestačil ani na bod

V predohrávanom 15.kole Tipos III.ligy Stred privítali futbalisti MFK Zvolen domácom trávniku „turulov“ z MŠK Rimavská Sobota. Hostia po deviatich kolách figurovali na 8.mieste tabuľky so ziskom 13 bodov a pasívnym skóre 15:17. Domáci MFK bol zatiaľ na 15.mieste so ziskom iba 4 bodov a pasívnym skóre 8:27. Rimavskosoboťania boli tak jednoznačne favoritom stretnutia.

Tipos III.liga Stred sezóna 2020/2021 predohrávané 15.kolo

MFK Zvolen - MŠK Rimavská Sobota 0 : 2 (0:1)

Góly: 45´Halaj, 59´Zvara

ŽK: Bolf, Vinay, J.MarunčiAK, P.Telúch – Vargic, Kalmár

Rozhodoval Halfar

150 divákov

Zostavy:

MFK Zvolen: Vaník (C) – Kurčík (46´M.Melišík), Vinay, Oboňa, J.Marunčiak (66´ Albert Muema), Lichý (86´S.Telúch), Hulec (88´S.Marunčiak), P.Telúch, Novotný, Solivajs, Bolf (77´ Matis)

Tréner: Lukáš Luknár

MŠK: Gregor – Mičuda, Fajčík, Suja, Kalmár, Juhász (90´Gaspár), Rubint, Petráň (C), Halaj (57´Zvara), Vargic, Ľupták (82´Kočiš), ľke na

Tréner: Tomáš Boháčik

Domáci futbalisti sa pod vedením trénera Luknára snažili na domácom trávniku získať body a postúpiť tak v tabuľke aspoň o jednu priečku. Tomu prispôsobili i hru, na ktorej bolo už badať i nový trénerský rukopis. Od začiatku zápasu na trávniku dominovali nielen v osobných súbojoch, ale i držaní lopty. Podnikali rýchle protiútoky a presadzovali sa oku lahodivou kombinačnou hrou. Akcie hostí riešili jednoducho a dokázali pružne reagovať v obrannej formácii na útoky MŠK. Vytvárali si aj šance, no P.Telúch, Bolf aj Hulec sa pred Gregorom v bráne hostí nepresadili. V samom závere polčasu prekonal inak výborne chytajúceho Vaníka po nevinnej akcii a centri hostí nevyspytateľným tečom Halaj.

Gól do kabíny poznačil aj priebeh druhého polčasu. Domáci začali s extrémnym tlakom, no šance J.Marunčiaka, Huleca, Novotného gól nepriniesli, naopak hostia uspeli druhý krát, keď striedajúci Zvara skóroval pri prvom dotyku s loptou. Veľa šancí domácich zostalo nevyužitých a tak Zvolen doma prehral. Paradoxne diváci po zápase potleskom odmenili domácich hráčov za predvedený výkon.

Vyjadrenie trénera Lukáša Luknára po zápase: „V defenzíve i v ofenzíve oveľa lepší výkon ako v poslednom stretnutí. Znova rozhodovali detaily zápasu a napriek našej prevahe znamenali zase prehru. Mali sme i šance, no nevyužili sme tutovky. Chlapci veľmi chceli a pri zakončení chýbala rozvaha a pokoj. Teší ma predvedená hra a mužstvo dostáva fazónu. Nezaslúžili sme si prehrať. Diváci videli pekný zápas a pri premenení šancí mohol byť výsledok iný. “

Postava zápasu:

V drese MFK sa predviedli výborným zlepšeným výkonom viacerí hráči, Paľo Telúch, Peter Hulec, či Richard Novotný.

Okamih stretnutia:

45 minúta stretnutia – gól do šatne po nevinnej akcii a centri hostí nevyspytateľným tečom dal Halaj.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK