Výborný zápas s NITROU

Po známych okolnostiach okolo obsadenia postu trénera a výpredaji kádra pred sezónou sa ani u najväčších fanúšikov vôbec nepredpokladala situácia možného postupu z druhého kola Slovnaft cupu cez vysoko favorizovaný tím Fortuna ligového FC Nitra. S ohľadom na situáciu v MFK sa nebolo čomu diviť. Veď v rozmedzí piatich týždňov viedli majstrovské stretnutia z lavičky až štyria tréneri.

ZVOLEN – NITRA 0:5 (0:2) 

GÓLY: 25. a 31. Šefčík, 46. Fabiš, 68. Danek, 77. Podhorin. 

NITRA: Šípoš – Kuník, Podhorin, Kolčák (69. Rédeky) – Fabiš (62. Magda), M. Adamec (62. Gatarič), Faško, Mustafič, Chobot (50. Záhumenský) - Franko (50. Danek), Šefčík. Tréner G. Geri. 

Zvolen: Vaník – Solivajs, Oboňa, Vinay, Lichý, Strapek (87. S. Telúch), Hulec, Bolf (79. Blahutiak), P. Telúch (63. Matis), J. Marunčiak (46. Melišík), Muema (46. Kurčík) Tréner P.Píš

ROZHODOVAL: A. Somoláni – 153 divákov

Domáci začali pod vedením trénera Píša hrať náročný obranný systém a v úvode zápasu nepúšťali súpera do streleckých pozícií. Nitrania postupne zatlačili domácich do vlastného pokutového územia, ale Chobot z diaľky prestrelil. V 10 minúte prudký center Kuníka vyrazil Vaník a dôraznú loptu z bránkovej čiary odpratal do bezpečia Lichý. Potom sa domáci osmelili, no rýchly protiútok po pravej vertikále, ktorý podnikol Hulec, zlikvidoval Podhorin a Oboňov pás za obranu nevyužil osamotený Albert. Potom pohrozil strelou vedľa znova Chobot, v 20 minúte sám pred Vaníkom neuspel po centrum za obranu Adamec. Pri centri v 25 minúte Kuník trafil blokujúceho Huleca zozadu do ruky a hostia získali lacný priamy kop z 20 metrov. Šefčík trafil loptu ideálne a Vaník napriek pohotovému zákroku na loptu nedosiahol. 0:1.
Hráči spod Zobora pokračovali v tlaku a v 31 minúte po rohovom kope Šefčík zvýšil na 0:2. V 37 minúte pohrozili i Zvolenčania, keď najprv Solivajs strieľal nad a potom po dlhom aute Lichého hlavičkoval Bold nad a prienik Huleca zastavila Nitrianska obrana taktickým faulom. V 42 minúte Vaník vytesnil Frankovu strelu na roh. Potom ešte dva krát nedovolil hosťom skórovať z päťky a tutovku Faška zlikvidoval i v nastavenom čase.
Druhé dejstvo začali hostia výborne, keď po rýchlom protiútoku v 46 minúte sa najlepšie zorientoval Fabiš a prekonal Vaníka. 0:3.
Domáci napriek inkasovanému gólu útočili a po priamom kope Strapeka strieľal Bold z 7 metrov tesne vedľa. Potom prišli tri Vaníkove brankárske parády, keď v rozpätí pár sekúnd zlikvidoval intuitívne nohou strelu Chobota, potom rukou Šefčíkovu dorážku z 3 metrov nakoniec hlavou vytesnil Adamcovu tutovku pri opačnej žrdi. Pokračoval vo výkone, ktorý privádzal Nitranov do úžasu a najprv vyrazil strelu Šefčíka a potom aj jeho dorážku. Na druhej strane si Šípoš poradil so strelou Strapeka. V 68 minúte Danek po chybe preťaženej domácej obrany zvýšil na 0:4.
V 77 minúte bolo po rohovom kope už 0:5, keď lopta trafila Podhorina do chrba a skončila v sieti.
Napriek tomu, že stretnutie bolo rozhodnuté bola sympatická snaha domácich o skorigovanie stavu. Najbližšie boli domáci ku gólu v 86 minúte, keď Strapekovu strelu a priameho kopu Šípoš vytesnil na spojnicu a odrazená lopta spadla opäť na brvno. Favorit vo Zvolene uspel, no domáci si vyslúžili potlesk tribúne i uznanie súpera. Pekným zakončením futbalového sviatku bolo i spoločné pozápasové foto. 

ZDIEĽAJ ČLÁNOK