​Novým trénerom MFK Zvolen Lukáš Luknár

Novým trénerom MFK Zvolen Lukáš Luknár

Po odchode Miloša Foltána do FC Nitra angažovalo vedenie MFK Srba Nebojsu Subotica, no ten po dvoch kolách bez zisku bodu svoje pôsobenie v MFK nečakane prekvapivo ukončil.

No od stredy má MFK Zvolen opäť trénera. Stal sa ním35 ročný Bratislavčan Lukáš Luknár, ktorý doteraz trénoval mládežnícke kategórie i mužov v kluboch FK Rača Bratislava, ŠK Slovan Bratislava, FK Vajnory, FC ŠTK Šamorín, FC Petržalka. V roku 2019 bol vyhlásený za “Trénera roka“ Bratislavského futbalového zväzu za konečné 2. miestov sezóne 2018/19 v III.Lige mužov FK Rača Bratislava (víťazom sa stalo mužstvo Juniorky Slovana Bratislava) a za pozdvihnutie úrovne seniorského a mládežníckeho futbalu. Je držiteľom licencie UEFA A.

Vo Zvolene je naozaj krátky čas, no s mužstvom sa zoznámiť stihol: S mužstvom som sa prakticky stretol vo štvrtok na tréningu. Účasť bola veľmi nízka, čo som v konečnom dôsledku aj predpokladal. Informácie o hráčoch a kádri som mal korektne podané už počas nedávnych rokovaní. S momentálnym stavom som teda oboznámený a uzrozumený s tým, že sa v klube buduje na všetkých úrovniach všetko prakticky od základov. Počas leta z A-mužstva odišlo až 18 hráčov, čo znamená, že tu nezostal kameň na kameni. Klub MFK Zvolen však poznám už z predchádzajúceho obdobia, kde som mal zopár hráčov vyhliadnutých pre svoje mužstvo v Bratislave. Informácie a chýry, ktoré šli o Zvolenskom klube, už vtedy boli vo veľmi zlom svetle a vedel som, že predchádzajúce vedenie zanechalo veľmi negatívnu stopu, ktorú bude veľmi ťažké zmazať. Zo svojho pohľadu však môžem povedať, že nové vedenie vystupovalo voči mne veľmi korektne s obrovskou snahou postaviť futbal vo Zvolene opäť na nohy.“

A aké ambície má mladý tréner s mužstvom MFK: „V prvom rade chcem dôkladne poznať každého hráča, nájsť jeho potenciál a odomknúť ho pre potreby mužstva. V ďalšom a nie menej podstatnom rade chcem mužstvo vybudovať z hráčov, ktorí sú ochotní spolupracovať a ako sa ľudovo povie "drať trenky" pre klub. Zvolen je veľké mesto s veľmi slušnou športovou tradíciou. Verím, že sa nájdu ľudia a hráči z tohto regiónu, ktorí budú mať záujem vytvoriť silný klub a zároveň silné mužstvo, ktoré bude hrdo reprezentovať tento región v 3.Lige. Koniec koncov štadión, mesto Zvolen, zázemie a podmienky, ktoré sú v klube vytvorené, si zaslúžia isto vyššiu súťaž a kvalitu, ako je tomu teraz. Aj mňa osobne toto najviac motivovalo prísť sem robiť futbal a zároveň verím, že nájdem veľa podobných bláznov do futbalu ako som ja, aby sme boli schopní vybudovať klub aj po športovej stránke, pretože podmienky, ktoré tu sú, si to priam pýtajú. Moje dvere sú otvorené. Toto všetko je moja primárna ambícia, preto som sem prišiel.“

Jasné, vyčerpávajúce vyjadrenie. No iba čas ukáže, čo sa splniť podarí. Želáme mnoho úspechov v ťažkej práci trénera.

Zmluvu nový kormidelník mužov MFK podpísal na obdobie do konca roka 2020. Asistentom mu bude skúsený Zvolenský tréner Peter Píš.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK