Výborný výkon anulovali chyby

Futbalisti MFK Zvolen po šiestich kolách Tipos III.ligy Stred figurovali v tabuľke so ziskom iba 3 bodov a pasívnym skóre 6:19 na 14 mieste. Súper v aktuálnom siedmom kole Lučenec získal iba o 2 body viac a v tabuľke sa udomácnil na 12 mieste. V minulom kole remizoval v Žarnovici. MFK Zvolen rieši situáciu okolo trénera, ktorý mladé mužstvo MFK bude trénovať, zatiaľ na výnimku viedol z lavičky mužstvo znova šéftréner mládeže Radoslav Ištván.

Tipos III.liga Stred sezóna 2020/2021 7.kolo

MŠK NOVOHRAD Lučenec - MFK Zvolen 2 : 0 (2:0)

Góly: Oláh 2

ŽK: Brozman – Oboňa, Bolf, P.Telúch

ČK: Šufliarsky

Rozhodoval Šottník

250 divákov

Zostava MFK Zvolen:

Vaník – Hulec, Oboňa (C), Bolf, S.Telúch (56´Albert Muema), Strapek, P.Telúch, Lichý, J.Marunčiak, Melišík, Matis

Tréner: Radoslav Ištván

Zraneniami a trestami za karty trpiaci Zvolen vycestoval v zdecimovanej zostave, bez náhradného gólmana a iba s dvomi náhradníkmi. Domáci nastúpili na stretnutie v plnej zostave s úmyslom bodovať a postúpiť v tabuľke.

Od začiatku stretnutia bolo vidieť obrovskú snahu hráčov MFK. Hrali dobre pozične, ich rýchle kombinácie robili domácim problémy. Zvolenčania mali viac z hry, no nedokázali sa dostať do čistej šance. Po polhodine sa zdalo, že taktika Zvolena Lučenčanov zaskočila. No v 32 minúte sa najprv nepískalo po držaní za dres pri akcii MFK a po zisku lopty z nevinne vyzerajúcej akcie nezachytili Zvolenskí hráči skákajúcu prihrávku a Oláh otvoril skóre stretnutia. 1:0. Už o tri minúty podcenili hostia center po rýchlom prieniku obrancu po ľavej vertikále a znova Oláh presnou hlavičkou prekonal Vaníka. 2:0. Hostia už o minútu mohli znížiť, no prienik MFK zastavil Brozman i za cenu žltej karty.

Do druhého dejstva znova Zvolenčania nastúpili s entuziazmom, hrali iba na troch obrancov a skoro celý polčas sa odohrával na polovici domácich. Od 54 minúty hrali dokonca „presilovku“ po vylúčení Šufliarskeho za šlapnutie na ležiaceho Sama Telúcha nadmernou silou v neprerušenej hre. Toho striedal Albert Muema a MFK poslalo do útočnej formácie až trojicu hráčov. No do záverečného hvizdu Zvolenčania z tlaku nič nevyťažili, keď strely Huleca, P.Telúcha a Alberta Muemu brankár Drak zlikvidoval.

Vyjadrenie trénera Ištvána: „Tri štvrte zápasu sme mali prevahu a znova po dvoch chybách využil súper jediné dve šance. Vidno, že v zostave chýba viac skúsený hráč, ktorý by zbytočne nervózne mužstvo dokázal v ťažkých situáciách upokojiť a treba viac odvahy pri zakončovaní.“

Postava zápasu:

V drese MFK sa predviedol skvelým výkonom Juraj Marunčiak a na poste stopára Simon Bolf

Okamih stretnutia:

32 a 35 minúta – dva zlepené góly v dobe rastúceho tlaku MFK po školáckych dvoch chybách hráčov Zvolena

ZDIEĽAJ ČLÁNOK