Doma stratené body

Po piatich kolách Tipos III.ligy Stred a poslednej prehre vo Fiľakove figurovali futbalisti MFK Zvolen v tabuľke so ziskom iba 3 bodov a pasívnym skóre 5:16 na 13 mieste. Súper v šiestom kole získal o 4 body viac a v tabuľke sa ocitol na 9 mieste. V minulom kole prehral v Krásne 5:3. Mladé mužstvo MFK viedol z lavičky po predčasnom odchode Srba Subotica tréner Radoslav Ištván.

Tipos III.liga Stred sezóna 2020/2021 6.kolo

MFK Zvolen - Liptovská Štiavnica 1 : 3 (1:1)

Góly: Matis – Varga, Omasta (11m), Grauza

ŽK: Kľačko

ČK: Vinay

Rozhodoval Gemzický

120 divákov

Zostava MFK Zvolen: Vaník – Hulec, Oboňa (C), Vinay, Bolf, Strapek P.Telúch, Lichý, Melišík, Matis (85´S.Telúch), Albert Muema (78´J.Marunčiak)

Tréner: Radoslav Ištván

Domáci nastúpili na stretnutie s úmyslom bodovať. Po úvodnom hvizde sa pustili Zvolenskí mladíci do súpera, kombinačnou hrou sa dostávali pred pokutové územie, no skúsení hostia šance Alberta a prienik Matisa ustrážili. No v 9 minúte po chybnej rozohrávke Oboňu Varga s prehľadom otvoril skóre. 0:1. Snaha vyrovnať bola u MFK zrejmá, no hostia pozorne bránili. V 39 minúte Kľačko zabránil Zvolenskému prieniku iba za cenu žltej karty, ale o päť minút získali Zvolenčania roh, po ktorom Matis hlavou vyrovnal. 1:1.

Na začiatku druhého dejstva domáci vybehli na súpera, vytvárali si šance, no Telúchovu strelu chytil Žiaran a Albertov prienik zlikvidoval odkopom Eliáš. V 69 minúte zahral Vinay v pokutovom území rukou, videl červenú kartu a z nariadenej penalty skóroval Omasta. 1:2. Domáci hráči MFK nedokázali skorigovať výsledok stretnutia i napriek dvom trom streleckým pokusom, naopak v 89 minúte striedajúci Grauza upravil pri prvom dotyku s loptou na konečných 1:3.

Vyjadrenie trénera Ištvána „Dvomi veľkými chybami sme dostali súpera do výhody. V prvom polčase sa nám gólom do šatne podarilo vyrovnať a na začiatku druhého dejstva sme zatlačili náporom súpera do jeho pokutového územia, no z ďalšej chyby získali hostia pokutový kop. Skúsenosťou udržali vedenie.“

Postava zápasu:

V drese MFK sa predviedol znova skvele herne Peter Hulec, ktorý bojoval v osobných súbojoch a vyrovnal sa s plnením úloh i po zmene postu v druhom polčase

Okamih stretnutia:

V 69 minúte zahral Vinay v pokutovom území rukou, videl červenú kartu a z nariadenej penalty dal Omasta vedúci gól.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK