Prvé body s Kalinova po oduševnenom výkone

Po dvoch kolách nového ročníka TIPOS III.ligy Stred Zvolenčania uzatvárali tabuľku, lebo zo štyroch mužstiev, ktoré boli bez zisku bodu (ešte Kováčová, Liptovský Hrádok a Čadca) mali najnepriaznivejšie skóre 1:9. Zmenami v klube psychicky otriasanú omladinu však čakali ešte aj zmeny nové. S Foltánom skončil v MFK i vedúci mužstva Kysel a navyše tréningový proces v inkriminovanom týždni viedol tréner mládeže Radoslav Ištván, ktorý mužstvo z lavičky koučoval i v Kalinove. Domáci po dvoch kolách so ziskom bodu okupovali desiate miesto a boli určite favoritom zápasu. Nový tréner MFK Nebojsa Subotic sledoval mužstvo ešte iba z tribúny a naberal postrehy. Zvolenčania mohli načerpať sebavedomie pred stretnutím sezóny, veď v stredu ich čakal zápas 2.kola Slovnaft cupu s FC Nitra.

Tipos III.liga Stred sezóna 2020/2021 3.kolo

TJ Baník Kalinovo - MFK Zvolen 1 : 4 (0:2)

Góly: Jass – Matis 2, Melišík, Hulec,

ŽK: Husár, Kováč, Dobiáš, Vančo -

Rozhodoval Legíň

200 divákov

Zostava MFK Zvolen: Vaník – Bolf, Oboňa, Vinay, Solivajs (62´Piaček), P.Telúch (C), Lichý, Hulec, Strapek (84´ S.Telúch), Melišík (84´ J.Marunčiak), , Albert Muema (55´Matis)

Mužstvo viedol Rado Ištván

Baníci začali stretnutie s vervou, snažili sa o prekvapenie obrany MFK po centrovaných loptách, ale Vaník spoľahlivo lopty sťahoval. No preskupenie obranných i záložných radov zaskakujúcim, no skúseným trénerom Ištvánom sa ukázalo ako správne. Navyše na trávniku sa v základe objavil i nový hráč Matúš Lichý (19 rokov - FK Senica), ktorý do zostavy dokonale zapadol. Zvolenčania dobre kombinovali a už v 11 minúte po rohovom kope otvoril s prehľadom skóre Melišík. 0:1. Gól povzbudil hostí k ešte výraznejšiemu výkonu a vytvárali si šance. V 20 minúte po brejku zvýšil vedenie MFK Hulec, ktorý nedal brankárovi Rusnákovi šancu zasiahnuť. 0:2. Domáci sa po druhom inkasovanom góle snažili o kontaktný gól, no obrana MFK pracovala spoľahlivo a do polčasu sa skóre už nemenilo. Pološance domácich zmaril s istotou Vaník.

Začiatok druhého dejstva hostia zachytili, po hodine z hry odstúpil dovtedy výborne hrajúci Solivajs pre ranenie, Alberta striedal Matis, ktorý v 63 minúte po výkope Vaníka v brejku sám pred brankárom nezaváhal. 0:3. Domáci pritvrdili hru, no šance si napriek tomu vytvárali hostia. V 76 minúte sa znova menilo skóre, keď Melišík okatou prihrávkou za obranu poslal do brejku znova Matisa a ten zužitkoval ponúknutú šancu. 0:4. V závere vládla na trávniku zbytočná nervozita, pribudli žlté karty. Domácim sa podarilo streliť aspoň čestný gól, keď bol v 87 minúte úspešný Jass. No dôležité tri body však získal viac ako zaslúžene Zvolen. Spokojný bol určite i tréner Subotič v hľadisku.

Vyjadrenie trénera Radoslava Ištvána bolo výstižné: „Mladý kolektív MFK nahradil skúsenosti nesmiernou bojovnosťou a viditeľne s chuťou dokázal zdolať súpera, bol to perfektný kolektívny výkon.“

Postava zápasu:

V drese MFK sa predviedol herne Mališík, ktorý svoj výkon korunoval úvodným gólom, výborne v obrannej línii pracoval Ind Vinay a s prehľadom zachytal brankár Vaník, ktorý dokázal zlikvidovať i čisté šance baníkov.

Okamih stretnutia:

63 minúta stretnutia – pred pár minútami prišiel na trávnik striedajúci Matis, ktorý v brejku pri tlaku domácich po výkope Vaníka strelil tretí gól MFK

ZDIEĽAJ ČLÁNOK