Tréner Foltán vo zvolene skončil

Miloš Foltán prekvapivo odchádza z MFK

V klube MFK pôsobil najprv ako asistent trénera Mariána Süttöa od roku 2017, po jeho odchode do Nitry sa stal v roku 2018 hlavným trénerom mužov MFK a vlastne musel v prípravných obdobiach tvoriť vždy úplne nové mužstvo. Neskutočnú prácu odviedol v poslednom prípravnom období, ked ho „zradil“ mimo Oboňu celý zbytok kádra a do prípravy nenastúpil. Napriek tomu dosiahol s mladým kádrom s priemerom hlboko pod 20 rokov dobré výsledky v príprave. No mladé neskúsené mužstvo doplatilo na vylosovanie a schytalo dvoch naj adeptov na postup v prvých dvoch kolách. Z MFK Foltán neodišiel rozhodnutím vedenia, ale dal prednosť ponuke TOP klubu a istote v práci. Už v deň domáceho zápasu MFK s Námestovom viedol U17 FC Nitra a po troch kolách figuruje jeho nové mužstvo v čele tabuľky 1.dorasteneckej ligy.

Pri príležitosti odchodu z MFK sme Milošovi Foltánovi položili niekoľko otázok.

Ako hodnotíte Vaše trénerské pôsobenie vo Zvolene?

S pohľadu výsledkov ako úspešné. Dvakrát sme skončili na 4. mieste a 3x sme vybojovali futbalový sviatok pre Zvolen v Slovenskom pohári (ViOn 1:2, Sereď 0:2). Naposledy sme dokonca s narýchlo poskladaným novým mužstvom vyhrali v Poltári a na MFK v druhom kole čaká Fortuna ligista.(19.8. FC Nitra).

Ktoré obdobie bolo najťažšie?

Hneď na začiatku po vypadnutí z II. ligy a teraz nedávno po štrajku hráčov. Nanovo zložiť mužstvo som však bral ako výzvu, aj preto som vo Zvolene po odchode hráčov ostal.

Ktoré obdobie bolo najkrajšie?

Tím bol veľmi silný s kapitánom Igorom Kotorom a kolektív bol najlepší v období, keď pribudol do mužstva Rasťo Pepich. Ak by sme v tom čaše dostali v pohári ligistu, tak cez neho prejdeme. Vtedy sme mali všetko založené na bojovnosti a zápasy rozhodoval strelecky Erik Hric.

Prečo ste sa rozhodli odisť zo Zvolena do mládežníckych štruktúr FC Nitra?

Prišlo to ako blesk z čistého neba. MFK som pomohol viac ako dosť. Už som musel myslieť aj na seba. Prevážila vo mne túžba prežiť si ešte veľký klub.

Ako vidíte budúcnosť MFK?

Zvolen je síce hokejové mesto, ale futbalová tretia liga by sa tu hrať mala. Partia okolo Paľa Telúcha a Janka Vaníka je tiež skvelá. Nový líder Martin Oboňa momentálne drží kabínu. Sú tam mladí kvalitní hráči ako Bolf, Strapek, Solivajs, Melišík, Hulec, Matis či Piaček, ktorí na 3. ligu majú.

Najkrajšie víťazstvo v MFK?

Určite to posledné v Poltári. Nečakané, spontánne a emotívne. Navyše sme ním Laure Bielikovej, ktorá sa s nami pripravovala počas letnej prípravy, dali dúfam silu vrátiť sa po zranení späť.

V trénerskej kariére tak bude už bývalý tréner Zvolena, ktorý v MFK zanechal výraznú stopu, pokračovať v FC Nitra, prajeme veľa športových i osobných úspechov.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK