Poučná prehra s Námestovom

Po víťazstve skúseností konsolidovaného kádra Bánovej nad Zvolenskou omladinou a doslova „výprasku“, keď domáci trestali každú chybu hráčov MFK gólom, čakalo na MFK prvé domáce stretnutie proti ťažkému súperovi, ktorý v nedohratom ročníku figuroval síce na 10 mieste, ale v prvom kole tohto ročníka deklasoval na domácom trávniku Žarnovicu 5:0. Psychika domácich hráčov určite utrpela i odchodom trénera Miloša Foltána do mládežníckych štruktúr FC Nitra, s ktorou paradoxne MFK zohrá zápas 2.kola Slovnaft cupu. Na lavičke tak figuroval „iba“ vedúci tímový manažér Rastislav Kysel.

V špecifickej sezóne hneď v úvode dôležité domáce stretnutie pre obe mužstvá z opačných pólov tabuľky.

Tipos III.liga Stred sezóna 2020/2021 2.kolo

MFK Zvolen - MŠK Námestovo 1 : 4 (0:2)

Góly: Strapek – Mydlár, Habiňák, Stašák, Buckulčík

ŽK: Melišík - Mydlár, Stašák

Rozhodoval Horný

123 divákov

Zostava MFK Zvolen: Vaník – Piaček, Oboňa (64´ J.Marunčiak), Vinay, Solivajs, P.Telúch (C), Bolf, Hulec (77´S. Marunčiak), Strapek, Matis (77´ Albert Muema), Melišík (55´ S. Telúch)

Mužstvo viedol Rasťo Kysel

Domáci začali stretnutie kopou nepresností a hostia sa postupne usadili pred Vaníkovou bránou. Po rohu v 7 minúte mohol otvoriť skóre stretnutia Čiernik, no jeho strela skončila tesne vedľa, no už o minútu hostia viedli, keď poposúvali loptu tromi presnými prihrávkami pozdĺž pokutového územia a Mydlár napokon vnikol do pokutového územia a strelou k opačnej žrdi prekonal Vaníka. 0:1. O tri minúty po rohovom kope nebezpečne hlavičkoval Vinay po rohovom kope tesne vedľa, potom Hulecov prienik zachytil obetavým zákrokom brankár Lešňovský. Hostia z protiútoku pohrozili znova, no Gelčinský strieľal nad. Potom šance Vinaya a Matisa gólom neskončili. Hostia vyhrávali osobné i vzdušné súboje a hrozili rýchlymi protiútokmi. V 31 minúte vykopával loptu z bránkovej čiary Vinay po ataku Stašáka na brankára domácich. V 36 minúte Habiňák hlavou umiestnil loptu po centri Simana k pravej žrdi a Vaník na loptu nedosiahol. 0:2. Domáci futbalisti sa snažili o kontaktný gól, no po Matisovej šanci sa skóre nemenilo a posledný útok domácich zastavil Stašák iba držaním i za cenu žltej karty Stašák.

Začiatok druhého dejstva pripomínal šachovú partiu, keď hostia držali loptu a prihrávkami na svojej polovici „tahali“ čas. Domáci nútení k presingu. V 53 minúte po nepresnostiach v obrane MFK zvýšil vedenia Námestova technickým lobom Stašák. 0:3. Zvolenčania si potom vytvorili si iba jednu gólovú šancu, ktorú však nepremenil Matis, keď loptu v páde poslal z 5 metrov nad. V 68 minúte domáca obrana odolávala tlaku hostí a po odrazenej lopte strelou z 20 metrov delovkou prestrelil Vaníka Buckulčík. 0:4. Po striedaní v drese MFK S.Marunčiak a Albert Muema trochu oživili hru, no ich prieniky dobre fungujúca obrana stihla eliminovať. Až v 84 minúte vybojoval Albert priamy kop pred pokutovým územím a Strapek krásnou technickou, no dostatočne prudkou strelou strelil gól MFK. 1:4. Domáci napriek sympatickému tlaku už gól nestrelili i keď šance Alberta a strela Strapeka mohli znamenať znížania stavu.

Vyjadrenie manažéra: „Mladý kolektív MFK ešte nemá dostatočné skúsenosti, aby dokázal zdolať konsolidovaného súpera, ktorého hráči v klube pôsobia spolu už viac sezón. Takéto zápasy sú však tiež potrebné pre futbalový rast.“

Postava zápasu:

V drese MŠK vynikal do striedania Mydlár, stihol skórovať i schytať žltú kartu a výborne si hľadal priestor

V drese MFK sa predviedol herne Strapek, ktorý svoj výkon korunoval nádherným gólom z priameho kopu

Okamih stretnutia:

boli dva

1.hostia

8 minúta – domáca obrana nedôrazne pristupovala k hráčom súpera, nechala ich manévrovať pred pokutovým územím a Mydlár napokon vnikol do pokutového územia a strelou k opačnej žrdi prekonal Vaníka. 0:1.

2.domáci

84 minúta Albert svojimi technickými finesami prenikal obranou, vybojoval priamy kop pred pokutovým územím a Strapek krásnou technickou, no dostatočne prudkou strelou strelil „messiovský“ gól MFK.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK