V 1.kole TIPOS III.ligy Stred krutá prehra v Bánovej

V minulom nedohranom ročníku Tipos III. Ligy Stred sa úvodný súper MFK Zvolen po 15.kole (poslednom hranom) TJ Jednota Bánová nachádzal na druhom mieste tabuľky so ziskom 29 bodov a Zvolen na mieste štvrtom zaostával o 3 body (paradoxne tri stratil prísnou kontumáciou, keď necelú minútu nehral „mladý“ hráč s L. Hrádkom). Domáci vo vzájomnom zápase skoro presne pred rokom vyhrali nad MFK 2:0, no k odvete už nedošlo.

Zverenci Michala Šajnohu nastúpili so stabilizovaným kádrom, no MFK Zvolen „vymenil“ neskutočných 18 hráčov z minulej sezóny za 21 nováčikov, s ktorých tréner Miloš Foltán skonsolidoval mužstvo s azda najmladším vekovým priemerom v súťaži iba 19,45 roka. Okolo jediného hráča zo základnej zostavy minulej sezóny, dnes kapitána MFK Martina Oboňu, sa však zomkol ambiciózny kolektív, čo mladíci v Zvolenskom drese ukázali i v prípravných zápasoch. Oba celky majú víťaznú premiéru v prvom kole Slovnaft cupu. Bánová zdolala TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou po remíze 1:1 iba 5:6 na pokutové kopy a Zvolen uspel s prehľadom v Poltári (2:3).

V špecifickej sezóne hneď v úvode dôležité stretnutie pre obe mužstvá.

Tipos III.liga Stred sezóna 2020/2021 1.kolo

TJ Jednota Bánová - MFK Zvolen 5 : 0 (2:0)

Góly: Hundák 3, Jasenovský a Švikruha

ŽK: 0

Rozhodoval Belko

250 divákov

Zostava MFK Zvolen: Ján Vaník - Michal Piaček, Martin Oboňa (C), Vinay Vinay, Patrik Solivajs, Pavol Telúch, Simon Bolf, Peter Hulec (61´ Samuel Telúch), Adrián Strapek (76´Samuel Marunčiak), Dušan Matis (54´Juraj Marunčiak ), Matej Melišík (54´ Albert Mutiso Muema)

Tréner : Miloš Foltán

Domáci začali stretnutie bez rešpektu a úvod stretnutia hostia nezachytili. Už z prvej väčšej šance po úvodnom oťukávaní sa ujali v 11 minúte Bánovčania vedenia po peknej prihrávke za obranu, ktorú s prehľadom zužitkoval najlepší hráč domácich Jasenovský. Hostia po góle spresnili a zrýchlili hru, ale šance Matisa a Melišíka gólom neskončili. Naopak pred odchodom do šatní v 45 minúte strelil svoj prvý gól v zápase Hundák a uzavrel polčasové skóre na 2:0.

Začiatok druhého dejstva bol verným obrazom úvodu zápasu, hostia otvorili hru, no v rozpätí troch minút v 50 a 53 minúte prekonal Vaníka znova Hundák a skompletizoval hetrik. Zvolenčania si vytvorili si iba jednu gólovú šancu, ktorú však nepremenil Hulec. Striedanie na oboch stranách prinieslo oživenie hry no Zvolenčania nedokázali skórovať, keď Bolfova strela z diaľky skončila tesne vedľa brány TJ a strelu Juraja Marunčiaka chytil Kosa. Naopak v 89 minúte uzavrel skóre na konečných 5:0 Švikruha.

Skúsené domáce mužstvo hralo kvalitne a potrestalo takmer každú chybu MFK. Aj preto sa zápas skončil vysokým a zaslúženým víťazstvom domácich.

Vyjadrenie trénera: „Všetko urobíme pre to, aby sme túto krutú prehru odčinili už v najbližšom zápase v sobotu s Námestovom.“

mim

Postava zápasu: možno by a zdalo, že to bude trojgólový strelec Daniel Hundák, no z domáceho mužstva výkonom, prehľadom v hre vyčnieval strelec úvodného gólu Peter Jasenovský. V Mužstve MFK treba za pracovitý výkon pochváliť Pavla Telúcha, veľmi veľa nabehal a vyhrával osobné súboje

Okamih: v 45 minúte strelil svoj prvý gól v zápase Hundák a uzavrel polčasové skóre na 2:0. Gól do šatne bol rozhodujúcim vo vývoji stretnutia.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK