V 1.kole 51.ročníka Slovnaft cupu víťazne v Poltári

51.ročník Slovnaft Cup sezóna 2020 / 2021 1.kolo

Víťazstvo pre Lauru

Letnú prípravu s A mužstvom MFK Zvolen absolvovala vrátane niektorých prípravných zápasov aj Slovenská reprezentantka Laura Bieliková. Tá sa zúčastnila uplynulom týždni zrazu reprezentácie Slovenska žien a vrátila sa z neho so zranením, ktoré ju vyradilo z futbalového kolotoča na dosť dlhú dobu. No na pohárové stretnutie v prvom kole Slovnaft cupu zavítala i o barlách do hľadiska Poltárského štadióna. Chlapci v drese MFK hrali aj za ňu.

TJ SKLOTATRAN Poltár – MFK Zvolen 2 : 3 (1:1)

Góly: 32´ Miroslav Kojnok (11m), 88´ Róbert Berky - 30´Peter Hulec, 57´Adrián Strapek, 78´Pavol Telúch

ŽK: 23´ Miroslav Kojnok, 76´ Ján Skýpala – 61´Simon Bolf, 71´Adrián Strapek, 90´Michal Piaček

Rozhodovali: Faber – Šimko, Dobrík

200 divákov

Zostavy:

Poltár: Richard Šága - Miroslav Kojnok (C), Milan Vilhan (21´Dušan Filipiak), Ján Skýpala, Adrián Klimák, Michal Škalák (62´Ján Radič), Marek Čonka, Róbert Berky, Patrik Kulich, Patrik Husanik, Stanislav Masár

Tréner: Michal Karásek

MFK Zvolen: Ján Vaník - Michal Piaček, Martin Oboňa (C), Vinay Vinay, Martin Kurčík, Peter Hulec (46´Albert Mutiso Muema 75´Samuel Telúch), Simon Bolf (86´Marko Fabián), Pavol Telúch, Adrián Strapek 83´Samuel Marunčiak), Dušan Matis (46´Matej Melišík), Patrik Solivajs

Tréner : Miloš Foltán

Situácia v MFK pred prvým kolom Slovnaft cupu v MFK nebola veľmi optimistická, no tréner Foltán znova vybudoval mužstvo podľa svojich predstáv a na základe dostupného hráčskeho kádra, ktorý pred zápasom posilnil i 20 ročný hráč Dukly Banská Bystrica Patrik Solivajs a do kádra pribudli aj 18 ročný Adam Špila z MFK Dukla BB a 26 ročný Juraj Marunčiak z OTJ H.Nemce v minulej sezóne pôsobiaci na hosťovaní v Kováčovej.

V úvode stretnutia bojovali obe mužstvá o každý centimeter trávnika, nebolo to klasické oťukávanie, ale doslova taktická šachová partia. Hostia postupne získavali prevahu, boli rýchlejší a vyhrávali osobné súboje. Ich snaha bola korunovaná úvodným gólom v 30 minúte, keď presná strela Petra Huleca z 16 metrov skončila v Šágaovej sieti. 0:1. No o dve minúty bol posúdený Vinayov zákrok ako nedovolený a Miroslav Kojnok s istotou premenil nariadenú penaltu. 1:1. Do konca polčasu Zvolenčania vyvíjali snahu na opätovné vedenie v zápase, no skóre sa menilo až v druhom dejstve, keď Zvolenčania vhodnými striedaniami dostali zápas do vyššieho tempa. V 57 minúte Adrián Strapek vybojoval loptu v rohu pokutového územia , prešiel cez troch hráčov domácich, no v päťke bol nedovolene zastavený. Nariadený pokutový kop s istotou sám premenil. 1:2. Domáci začali hrať vabank, čo v 78´ využil Zvolen na zvýšenie vedenia, keď ofsajdovú pascu domácich prekonal Pavol Telúch a v jeho sólo nájazde nemal Šága šancu zabrániť gólu.1:3. Domáci sa snažili o kontaktný gól a strelecky profitovali až v 88 minúte, keď Róbert Berky upravil po viacerých zblokovaných strelách po priamom kope a zákrokoch Vaníka na konečných 2:3, lebo omladina MFK dokázala víťazstvo s prehľadom ubrániť i v nastavenom čase.

Herná pohoda a entuziazmus Zvolenských mladíkov dokázali i vo futbalovo nepriaznivých podmienkach sláviť úspech. V prvom oficiálnom a hneď pohárovom zápase uspeli. Bojovnosť a nasadenie celého kolektívu MFK dokázali prekonať skúsenosťami nabité domáce mužstvo Sklotatranu.

Vyjadrenie trénera: „Teraz hovorím za všetkých chalanov. Toto je víťazstvo pre Lauru Bielikovú, ktorá si na repre zraze roztrhla predný krížny väz. Hrali sme dnes za ňu!“

V 2.kole privíta na svojom štadióne MFK Zvolen v stredu 19.8.2020 o 17.00 hodine jedno z nasadených mužstiev Fortunaligové FC Nitra. Pikantériou zápasu môže byť skutočnosť, že trénerom mužstva spod Zobora je Zvolenčan Ivan Galád.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK