Tretí prípravný zápas - nádielka aj Šalkovej

Letná príprava futbalistov MFK pokračovala tretím zo šestice naplánovaných prípravných zápasov, tento krát privítali v nedeľu dopoludnia štvrťoligistu zo Šalkovej. Zvolenská futbalová omladina v dvoch doterajších stretnutiach neinkasovala a súperom strelila zhodne po tri góly.

Foto z prvého polčasu

MFK Zvolen - Šalková 4:1 /2:0/

góly: Blahutiak, Matis, Telúch, Albert - Libič

50 divákov

Rozhodoval Slovák

Zostava MFK: Tuček /45 Vaník/ - Fabián /45 Matušek/, Vinay, Oboňa, Kurčík - Blahutiak /45 Marunčiak/, Bolf, Telúch, Bartoš /45 Miškovič/ - Matis /45 Albert/, Paller /45 Bieliková/

Zverenci trénera Miloša Foltána v úmornom teple odohrali kvalitný zápas. Všetky útočné snahy hostí spoľahlivo likvidovala dvojica stopérov Ind Vinay Vinay a s prehľadom hrajúci „kapitán“ MFK Martin Oboňa. Hostia síce v úvode mali prvú šancu, no Tuček v bráne MFK dobre čítal hru a gól do siete nepustil. Postupne mladíci v drese MFK získali územnú prevahu a podnikali nebezpečné útoky, menili vhodne rytmus hry a vytvárali si šance. Mnohé zlikvidoval výbornými zákrokmi bývalý brankár MFK Marek Gnida, no rýchlonohí mladíci v polovici prvého dejstva zužitkovali dve ukážkové šance, keď najprv zakončil akciu na jeden dotyk Blahutiak a z nasledujúceho rýchleho útoku z časovanej prihrávky zvýšil vedenie domácich strelou do protipohybu Matis. Hostia disponovali v zostave skúsenými hráčmi a pred koncom polčasu zlikvidoval ich čistú šancu pri brejku už v pokutovom území vybiehajúci Tuček.

Do druhého polčasu nastúpili obidve mužstvá v pozmenených zostavách a tréner hostí Marek Jobko naordinoval svojim zverencom trochu inú taktiku, tá ale priniesla kontaktný gól. Brankár Vaník si neudržal čisté konto, inkasoval po rohovom kope zásluhou Libiča. No „zvolenská omladina“ zabrala a zveľadila náskok na konečný trojgólový rozdiel. Do dvojgólového vedenia poslal domácich Telúch a v závere zápasu ešte poistil víťazstvo MFK Keňan Albert Muema. V drese MFK sa predstavila i reprezentantka Laura Bieliková.

Vyjadrenie trénera MFK Zvolen Miloša Foltána po stretnutí: „Aj tento zápas potvrdil výbornú prácu s mládežou. Klubová pokladnica je síce možno prázdna, ale stále je dostatok tzv. rodinného striebra v klube v podobe mladých nádejných hráčov.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK