Vo Fiľakove víťazne

Tipos III.liga Stred sezóna 2019/2020 - 9.kolo

FTC FIĽAKOVO - MFK ZVOLEN 0:2 (0:1)

Góly: 16´Antal, 75´Psársky

ŽK: 70´Strniša, 90´Daško – 52´V. Slovák, 73´Psársky

Rozhodoval: Šottník

Divákov: 500

Zostavy:

FTC FIĽAKOVO :

Páriš – Kurunci, Rubint (85´Laszík), Köböl, Urbančok (C), Jankovič, Daško, Kovanič, Strniša, Jass (57´Fajd), Püspöky

Tréner Šimkovič

MFK ZVOLEN:

Mráz – J. Slovák, Oboňa, Kotora (C), Vávro, Antal (87´ Čief), Neušel, Valent, Tannhauser (83´Krčmárik), V. Slovák (69´Psársky), Hric (89´ Suja)

Tréner Miloš Foltán

Pred deviatym kolom boli v tabuľke domáci futbalisti FTC na 6.mieste so stratou dvoch bodov na štvrtý MFK Zvolen. Fiľakovčania v minulom kole remizovali v Liptovskom Hrádku a MFK zase doma s vedúcim Martinom. Očakával sa vyrovnaný zápas, v ktorom mohli rozhodovať maličkosti.

Hneď v úvode stretnutia naznačili Zvolenčania, o čo im v tomto súboji ide. Pozornou hrou v obrane, presnou rozohrávkou a rýchlymi kombináciami prekvapili domácich futbalistov a veľké problémy robilo rýchle dostupovanie k hráčom a osvedčený presing už na polovici súpera. Domáci sa smažili dostať za obranu MFK nakopávanými loptami, no Kotora s Oboňom perfektne čítali hru a Neušel s Antalom vyvážali loptu na súperovu polovicu. V 16 minúte stretnutia, keď po rýchlej kombinačnej akcii prenikol do pokutového územia Hric, presnou prihrávkou našiel Antala, ktorý umiestnenou strelou prekonal Páriša a otvoril skóre stretnutia. 0:1. Prvý gól priniesol na kopačky Zvolenských hráčov istotu a tento moment sa určite odrazil ich na psychike. Pozorne kontrolovali hru. Domáci si však v snahe vyrovnať vytvárali šance, no prvú zlikvidoval pohotovo na bránkovej čiare s prehľadom chytajúci Mráz a druhú zastavilo po strele Daška brvno.

Do druhého dejstva nastúpili mužstvá s akousi nervozitou, hrali dôrazne a po žltej karte Vlada Slováka ho tréner Foltán radšej striedal. Za riskantné podrazenie súpera videli žltú kartu i domáci Strniša a striedajúci Psársky. V 75 minúte vyviezol loptu z vlastnej polovice Antal, v pokutovom území našiel presnou prihrávkou Psárskeho, ktorý s prehľadom pohotovo prekonal brankára domácich. 0:2. Záver stretnutia už „mfkáči“ zvládli a tromi taktickými striedaniami nedovolili domácim rozvinúť tlak a skorigovať skóre.

Po výbornom výkone celého mužstva získali tak Zvolenčania zaslúžene plný bodový zisk, ktorý ich vyniesol na tretiu priečku tabuľky Tipos III.FL Stred po deviatich kolách.

Dňa 5.októbra o 14,30 hodine privítajú Zvolenčania v 10.kole na svojom štadióne deviate mužstvo tabuľky TJ Družstevník Liptovská Štiavnica.

Okamih zápasu:

16 minúta stretnutia, keď po rýchlej kombinačnej akcii prenikol do pokutového územia Hric a presnou prihrávkou našiel Antala, ktorý presne zakončil

Postava zápasu:

Miroslav Antal, hral spoľahlivo, dokázal nielen premeniť šancu po Hricovej nezištnej prihrávke vo vedúci gól MFK, ale vypracoval i druhý gól Zvolenčanov, keď pripravil presnou prihrávkou gólovú šancu Psárskemu, ktorý druhým gólom poistil cenné víťazstvo MFK

Vyjadrenie trénera:

„Chlapci odohrali kvalitný zápas pred peknou diváckou kulisou a v búrlivom prostredí podali sympatický kolektívny výkon. Potešili ma herným prejavom a k takémuto výkonu sa im patrí určite poďakovať.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK