Ani v 2.kole MFK neprehral

Tipos III.liga Stred sezóna 2019/2020 2.kolo

ŠKM LIPTOVSKÝ HRÁDOK - MFK ZVOLEN 0:0 (0:0)

ŽK: 31´Janigoš, 80´Lukáč – 28´V.Slovák, 32´Neušel, 79´Vávro

Rozhodoval: Halfar

Divákov: 220

Zostavy:

ŠKM LIPTOVSKÝ HRÁDOK:

Vilček – Ončák (46´Filek), Žákovič, Lačarak(C), Laco, Kunzo, Ferenc, Hutník (62´Lukáč), Machaj, Kuzár, Janigoš

Tréner Frigmanský

MFK ZVOLEN:

Mráz - Cavar, Bil, Kotora (C), Pavlík, J.Slovák (88´Valach), Neušel, V. Slovák (76´Valent), Tannhauser (55´Vávro), Suja (58´Antal), Psársky (90´Oboňa)

Tréner Miloš Fotán

V uplynulom súťažnom ročníku Zvolenčania získali s Hrádkom 4 body, keď v prvom meraní síl si po bezgólovej remíze odniesli z Liptova bod a na domácom trávniku vyhrali najtesnejším rozdielom po vlastnom góle. K stretnutiu vycestoval celý 21 členný káder MFK.

V úvode stretnutia si domáci zbytočne komplikovali situáciu v rozohrávke pred vlastným pokutovým územím a hráči MFK výborným napádaním získali loptu. Už v druhej minúte sa mohli po Psárskeho hlavičke tešiť Zvolenčania, no loptu v poslednej chvíli na bránkovej čiare „skrotil“ i so šťastím brankár Vilček. Hostia stále aktívne narúšali rozvinutie akcií Liptákov, dominovali v osobných súbojoch, no cez pozornú prehustenú obranu sa nepresadili. Citeľne v zostave chýbal kanonier Hric, ktorý síce bol na lavičke, no do hry nezasiahol. Pološance domácich spoľahlivo zlikvidoval brankár Mráz. V 44 minúte sa opakovala akcia z úvodu stretnutia, keď znova Psárskeho hlavičku v čistej šanci vytesnil v poslednej chvíli doslova na bránkovej čiare Vilček.

V druhom dejstve pokračovali "mfkáči" v naordinovanej taktike, nepúšťali domácich veľmi pred Mráza, striedania priniesli oživenie a v závere i takticky zabrzdili útočnú snahu Liptákov, ktorí chceli v stretnutí naplno bodovať. Do záverečného hvizdu na Štadióne pri Belej gól nepadol a tak sa body delili. Zvolenčania si teda udržali neporaziteľnosť a hlavne peknou kombinačnou hrou určite dali pozvánku na stredajší pohárový zápas s Fortunaligistom.

Okamih zápasu: 2 a 44 min, keď brankár domácich doslova vytiahol z bránkovej ciary dve gólové hlavičky Kristiána Psárskeho

Postava zápasu:

Cely kolektív, ktorý poctivým behavým a aj pozerateľným futbalom doniesol s horúcej pôdy bod, keď siahal aj na tri. Na zápase sa zúčastnilo všetkých 21 hráčov kádra MFK, s ktorých každý prispel svojou trochou k plusovému bodu.

Vyjadrenie trénera:

Bod je bod. Dobrý zápas, ktorému chýbalo už len korenie futbalu. Bližšie ku gólom sme mali my, aj keď súper bol herne lepší a mal tiež šance. Naše dve gólové hlavičky som už videl v bráne. Verím, že nám to tam padne v stredu, keď budeme mat futbalový sviatok.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK