"Veľmi nám chýbate," odkazuje Oliver Špilár zvolenským fanúšikom

Zvolenskí futbalisti začali svoje tohtosezónnne účinkovanie v Slovnaft cupe v 2. kole na ihrisku štvrtoligistu v Krompachoch. A veruže, bolo sa na čo pozerať. Modročervení nedali svojmu súperovi žiadnu šancu na úspech. Hlavným strojcom vysokého víťazstvá v pomere 5:1 bol rodák zo Stropkova Oliver Špilár.

“Tréneri sa v pohári rozhodli dať príležitosť hráčom, ktorí nehrávajú pravidelne v základnej zostave, aby videli akú máme všetci formu,” začal spontánne rozhovor Oliver. “Po prvom polčase sme síce viedli 2:0, ale ešte to z pohľadu našej hry nebolo vôbec optimálne, čo nám aj tréner cez prestávku v šatni vytkol. V druhom polčase nám domáci hneď strelili kontaktný gól. Asi desať minút boli aktívnejší ako my. Zrejme sme ich trošku podcenili a mysleli si, že sa zápas vyhrá sám. Potom sa nám našťastie podarilo zvýšiť vedenie na rozdiel troch gólov, domáci kondične odpadli a my sme si víťazstvo postrážili. Futbal sa hrá na góly, my sme ich dali viac a tak sme zaslúžene vyhrali.”

Napriek tomu, že gólový rozdiel bol pomerne veľký, futbalistov domácich Krompách zvolenský kanonier pochválil: “Mňa osobne super veľmi prekvapil. Na to, že sa jednalo o štvrtoligistu, nezavreli to vzadu a snažili sa hrať otvorený futbal. My sme išli do plných, ale aj oni nám sem- tam nepríjemne pohrozili. Hlavne v prvom polčase a prvých desať minút druhého sa držali, no potom prestali vládať a mali sme to trošku jednoduchšie.”

V 3. kole Slovnaft cupu pocestujú Bryndziari opäť na ďaleký východ, neďaleko ukrajinských hraníc, kde ich privíta treťoligová Snina. Tento duel bude nie len pre Olivera trošku špecifický: “Sninu poznám veľmi dobre, chodil som tam často hrávať, mám tam veľa kamarátov. Tento duel bude exkluzívny hlavne pre spoluhráča Joža Skvašíka, ktorý pochádza priamo zo Sniny. Najhoršie na tom bude to, že musíme cestovať okolo 320 km, ale verím, že potvrdíme úlohu favorita a vybojujeme si postup do 4. kola, v ktorom by sme už mohli dostať súpera z Fortuna ligy ako minulý rok Trenčín.”

Najbližší program zvolenskej Lokomotívy je nasledovný. Najprv, už túto sobotu privítame doma od 17:30 Rimavskú Sobotu, ktorej štart do ligy veľmi nevyšiel a o týždeň neskôr pocestujeme do Prešova, kde sa stretneme s domácim Tatranom. Oliver Špilár neskrýva odhodlanie pobiť sa o úspešné výsledky a pripísať si na konto plných 6 bodov: “Zatiaľ sme aj v lige, aj v pohári stopercentní. Dúfam, že sa nám podarí vyhrať s Rimavskou Sobotou a aj potom v Prešove. V mužstve máme dvoch Prešovčanov (Richard Kačala, Michal Kamenčík - pozn. redaktora), takže určite sa všetci tešíme aj na tento zápas. Radi by sme napodobnili minulú sezónu, keď sme tak vyhrali 2:0. Tento rok, dovolím si tvrdiť, máme ešte kvalitnejší káder a to by sa malo odzrkadľovať na výsledkoch.”

22- ročného odchovanca stropkovského futbalu mrzí slabá účasť divákov na zápasoch Zvolena ako aj absencia zvolenského ultras zoskupenia PNG: “V minulej sezóne na jeseň a na začiatku jari nám naši skalní fanúšikovia vytvárali pravú futbalovú atmosféru a za ich podpory sa hrá úplne inak. Veľmi nám chýbajú. Neviem, či je to teraz tým teplom alebo, že čakajú na prerobenie štadiónu, no celé mužstvo by potešila ich opätovná prítomnosť na našich zápasoch."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK