MFK v 1.kole TIPOS III.ligy Stred víťazne

Tipos III.liga Stred sezóna 2019/2020 1.kolo

MFK ZVOLEN - FK ČADCA 2:0 (1:0)

Góly:16´Hric, 89´Psársky

ŽK:33´Kán, 70´Samuhel,

Rozhodoval: Dančo

Divákov: 208

Zostavy:

MFK ZVOLEN:

Milan Mráz - Jakub Cavar, Miroslav Bil, Igor Kotora (C), Marko Pavlík, Miroslav Antal (65´ Ján Slovák), Miroslav Neušel, Vladislav Slovák, Martin Tannhauser (82´ Radoslav Čief ), Erik Hric (30´ Kristián Psársky), Matej Suja (87´ Erik Valach)

Tréner Miloš Fotán

FK ČADCA:

Marek Hlava - Tomáš Tlelka (C), Peter Zubka (83´ Jakub Malík), Daniel Prívara, Erik Samuhel (75´ Patrik Jašurek), Dominik Kubalák, Dušan Kán (46´ Martin Tvrdý), Tomáš Pohančeník, Róbert Coma, Matej Špila (53´ Viktor Krenželák ), Michal Faťara,

Tréner Peter Padych

V úvode stretnutia si hostia zbytočne komplikovali situáciu v rozohrávke pred vlastným pokutovým územím a behaví Zvolenskí mladíci výborným napádaním aktívne narúšali rozvinutie Čadčianskych akcií a ich obrana kopila nepresnosti v rozohrávke, čo hráči MFK využívali na rýchle prieniky pred Hlavovu bránku. Úvodná šanca v podaní domácich nenechala na seba dlho čakať, Tannhauserov prienik po pravej vertikále v 8 minúte zachytil pred Hricom brankár Hlava. Antalova hlavička potom skončila nad a hostia sa začali pod tlakom utiekať ku kúskovaniu hry, nechceli pustiť MFK do tlaku. V 12 minúte Špilu pri prieniku pohotovo zastavil Bil, potom jeho strela skončila nad. Hostia sa snažili získať výhodu priameho kopu, padali pri každom osobnom súboji, ale domáci nechodili do tesných súbojov, ale rýchlo si odovzdávali loptu a po prečíslení obrany Čadce a peknej individuálnej akcii otvoril skóre duelu po štvrť hodine hry presnou strelou z hranice pokutového územia do šibenice naj hráč MFK Erik Hric. 1:0. Už o tri minúty mohlo byť o gól viac, no Tlelka odkopol loptu z bránkovej čiary po akcii Vlada Slováka.

Doteraz platilo, že arbiter je súčasťou hry, no nové pravidlo to popiera a po kontakte rozhodcu s loptou sa "hádže" rozhodcovská lopta. Arbiter si môže vybrať, či narušil priebeh hry a či odpíska. No platilo asi, že vôbec hru nesledoval, "nevidel" zákrok na Hrica v pokutovom území, po ktorom musel už v 30minúte po zranení striedať. Domáci pokračovali v nasadení a v 37 minúte Tannhauserovu technickú strelu stihol Hlava vytesniť na roh, po ktorom musel hasiť aj pokus Vlada Slováka. V 41 minúte Neušel prešiel cez trojicu hostí, no na hranici pokutového územia jeho zastavenie pätičkou v čistej gólovej šanci arbiter neposúdil ako nedovolené, aj keď si pýtalo najmenej žltú kartu. Pri nespokojnom búrení publika ukončil polčas prekvapivo rýchlo.

V druhom dejstve pokračovali "mfkáči" v tlaku, striedania priniesli oživenie, no arbiter brzdil snahu domácich o rozvinutie rýchlej útočnej akcie opakovaním pri výkope Mráza, no na druhej strane to isté Hlava praktikoval bez upozornenia. Hostia v snahe vyrovnať šli občas do rizika a domáci hrozili rýchlymi protiútokmi. No až minútu pred uplynutím riadneho hracieho času s obrovským prehľadom poslal do čistej gólovej šance Vlado Slovák číhajúceho Psárskeho, ktorý s chladnokrvnosťou upravil stav stretnutia na konečných 2:0. Zvolenčania tak vstúpili do nového súťažného ročníka na domácom trávniku s plným bodovým ziskom.

Okamih zápasu:

Obidva góly, ktoré boli lahôdkou pre oko diváka a zároveň MFK priniesli prvé 3 body

Osobnosť zápasu:

Vladislav Slovak, ktorý ako odchovanec pomaly preberá pozíciu tvorcu hry, veľa nabehal, bol často v kontakte s loptou a jeho rýchla orientácia v situáciách a technická zdatnosť umožňuje vytvárať spoluhráčom šance, predviedol i výbornú realizáciu štandardných situácií a dokázal i nebezpečne vystreliť

Vyjadrenie trénera:

Poctivo sme sa pripravovali na štart tejto sezóny a podarilo sa nám do nej aj úspešne vstúpiť. Zapracovali sme do mužstva ďalších odchovancov, čo bude do budúcna devízou pre zvolensky futbal.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK