V 1.kole Slovnaftkapu MFK deklasoval súpera

1.kolo Slovnaft Cup 2019/2020

Impozantný výsledok

OŠK DOBRÁ NIVA - MFK ZVOLEN 1:12 (1:6)

Góly: 33´Molnár - 2´, 43´, 57´(11m), 63´Hric, 5´a 6´V.Slovák, 12´Tannhauser, 41´Neušel, 46´a 84´Suja, 76´Psársky, 88´Čief

Rozhodovali Legíň – Tůma a Kováč

Divákov 300

Zostavy:

OŠK DOBRÁ NIVA:

Andrej Vilhan (C) - Peter Vidhold, Slavomír Hrčka, Peter Kúdelka, Tomáš Cibuľa, Martin Kucbel (65´ Tomáš Lacko), Ján Kucbel, Marek Ziman (55´ Ján Žiga), Miroslav Kyslý, Miroslav Hanuska, František Molnár (80´ Daniel Plichta),

Tréner Jaroslav Števák

MFK ZVOLEN:

Milan Mráz - Jakub Cavar, Miroslav Bil, Igor Kotora (C), Ján Slovák (61´ Radoslav Čief), Miroslav Antal, Miroslav Neušel, Erik Valach (46´ Matej Suja), Martin Tannhauser, Erik Hric (65´ Kristián Psársky), Vladislav Slovák

Tréner Miloš Foltán

Hostia začali veľmi aktívne, podľa predstáv trénera začali vo vysokom tempe, kombinovali na jeden dva dotyky a v útočnej snahe boli veľmi efektívny. Už v 6.minúte bolo o osude stretnutia a postupujúcom rozhodnuté, keď z drvivého tlaku za 4 minúty tri krát skórovali.

Najprv v 2 minúte Kotorov presný pás Bil predĺžil na Hrica, ktorý s prehľadom po rýchlej kľučke rutinérsky otvoril skóre.0:1.

V 5 minúte po akcii Hrica po ľavej vertikále zvýšil na 0:2 voľný Vlado Slovák, ktorý aj v 6 minúte zužitkoval okatú prihrávku Hrica a pohodlne vsietil na 0:3. Zvolenskí mladíci hneď získali loptu, center Vlada Slováka hlavičkoval Hric, no brankár loptu vytlačil na žrď.

V 12 minúte Tannhauser premenil dlhú Kotorovu prihrávku umiestnenou strelou na 0:4.

Potom Zvolenčania nepremenili čisté šance, keď Vilhan vychytal najprv Antalovu strelu, potom vytesnil na roh Hricovu tutovku a do siete nepustil ani Hlavičku Vlada Slováka, vyrazil i Tannhauserovu delovku k žrdi. Po polhodine hry sa dva razy individuálne presadil cez obranu domácich Hric, no oba strelecké pokusy zneškodnil Vilhan. Po jedinej chybe hosťujúcej obrany prenikol pred Mráza v 33 minúte po súboji s Kotorom Molnár a strelil popri Mrázovi jediný gól domácich.1:4. Do polčasu mohli hostia hrajúci už v tréningovom tempe skórovať viac krát, no najprv Tannhauser, potom ani Hric neskórovali z 5 metrov, keď ich strely vytesnil Vilhan na roh. No v 41 minúte po biliardovej akcii zakončil efektne na 1:5 Neušel a polčasový stav stihol ešte v 43 minúte uzavrieť neudržateľný Hric. 1:6.

Trénerovi Foltánovi vyšli striedania, keď druhé dejstvo otvoril gólom pri prvom dotyku s loptou v 46 minúte Suja.1:7. V 57 minúte prenikol obranou Hric do pokutového územia, bol faulovaný a sám premenil nariadenú penaltu na 1:8. Najlepší hráč Erik Hric stretnutia mohol skórovať i viac krát, no po 4 góle v 63 minúte na 1:9, keď obišiel štvoricu obrancov a doťukal loptu až za bránkovú čiaru, „pustil“ na trávnik Psárskeho, ktorý prekonal Vilhana v 76 minúte a upravil na 1:10, keď minútu pred tým neplatil gól MFK, keď tiež Psársky zbytočne doklepával loptu už smerujúcu do siete v postavení mimo hry. Skóre zveľadil na 1:11 v 84 minúte už za pre futbal nepriaznivého počasia za búrky a vo víchri strelou z 20 metrov Suja a v 88 minúte na konečných 1:12 upravil po peknom sóle Čief. Hostia rozvlnili sieť ešte raz, no situácia sa opakovala a znova gól neplatil pre postavenie strelca mimo hry. Hralo sa vzácne fair bez jedinej žltej, či červenej karty pred žičlivým prevažne Zvolenským publikom, ktoré sledovalo prekonanie rekordného výsledku domácich v Slovnaftcupe spred dvoch sezón s Fortunaligovou Žilinou 1:7.

Zvolenčania, tak ako sa ukázalo po skončení stretnutí 1.kola Slovnaft cupu, dosiahli najvýraznejší výsledok spomedzi 234 štartujúcich mužstiev a v štatistickej tabuľke podľa futbalnetu sa udomácnil MFK na prvej priečke.


V 2.kole ich na domácom trávniku čaká stretnutie s Fortuna ligovým ŠKF iClinic Sereď dňa 14.augusta 2019 o 17tej hodine.

Okamih stretnutia

3 gól MFK rozhodol v 6 minúte

Naj hráči

Napriek inkasovaným 12 gólov brankár domácich Andrej Vilhan, ktorý zlikvidoval najmenej 10 čistých šancí MFK a pričinil sa o „prijateľný“ výsledok.

Výborný výkon podal i strelec jediného gólu domácich František Molnár, ktorý neúnavne behal, bojoval a šiel do súbojov

No osobnosťou stretnutia bol určite Erik Hric, autor 4 gólov a troch gólových prihrávok a to všetko iba za 65 minút, potom bol striedaný.

Vyjadrenie trénera

Po stretnutí Miloš Foltán konštatoval: „Tak nakoniec nám na Dobrej Nive bolo dobre. Počasie vydržalo, aj hráči nepoľavili, až na jednu situáciu, ktorú súper využil. Boli sme pri streleckej chuti a verím, že sme si niečo nechali aj na sobotu, keď začíname III. ligu doma s Čadcou.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK