Domáce zápasy v letnej príprave

Futbalisti MFK Zvolen v rámci prípravy na jesennú časť Tipos III.ligy skupiny stred odohrali ďalšie zo série prípravných stretnutí. Tento krát už na domácom trávniku v sobotu pred poludním privítali účastníka TIPOS III.ligy Západ mužstvo FC Slovan Galanta, ktoré pod vedením trénera Vladimíra Bertoka skončilo v uplynulej sezóne na 14. mieste treťoligovej tabuľky. V kádri, s ktorým sa vo Zvolene Galanta predstavila, figurovali však iba dvaja hráči z mužstva, ktoré súťaž v minulej sezóne dohralo. Slovanisti vsadili na skúsenosť, doplnili káder a v príprave sa im darí, v troch stretnutiach dali 9 gólov.

MFK Zvolen – FC Slovan Galanta 0:1 (0:0)

Gól: Blagojević

Rozhodoval: Libiak

80 divákov

Zostava MFK: Mráz – Kotora, Bil, Valent, Valach, Hric, Slovák V., Slovák J., Čief, Suja, Tanhauser.

Striedali: Oboňa, Cavar, Krčmárik, Neušel, Orság, Gulaev,

Tréner: Miloš Foltán

Domáci predviedli v prvom polčase veľmi dobrý výkon, stretnutie bolo dynamické, hral sa rýchly kombinačný futbal. Zvolenčania si dokázali vytvárať šance, no v koncovke boli nepresní, či nedôrazní. Prečíslenie v strede poľa a kombinácie troskotali na prehustenej obrane hostí, ktorí sa snažili krídelnou hrou dostať za domácu obranu. V druhom dejstve sa obraz hry nemenil, napriek mohutnému striedaniu (6hráčov) MFK nepoľavil, hostia hru vyrovnali iba na pár minút, no do šancí sa často cez obranu domácich nedostávali. Naopak domáci sa výborne vysporiadali s maniermi súpera, keď hlavne legionári padali a pýtali si fauly. Aj naj šance však domáci nepremenili, V.Slovák mieril tesne vedľa, Hricove strely zblokovala obrana, Gulaevov prienik chytil brankár, ktorý zlikvidoval aj Krčmárikov a Neušelov pokus prekvapiť. Naopak hostia vyťažili z minima maximum, keď z odrazenej lopty nechytateľne trafil spoza pokutového územia Blagojević. Domáci útočili do záverečného hvizdu, no skóre sa už nezmenilo.

Tréner Miloš Foltán po zápase konštatoval: „Prvý polčas dobrá hra v poli. Takú medzihru si môžeme dovoliť zatiaľ iba v prípravných zápasoch. Gól sa nám však nepodarilo streliť ani po prestriedaní v druhom polčase. Húževnatý súper nás porazil presne takým spôsobom, akým sme víťazili v súťaži my. Mal menej z hry, no bol dobre organizovaný a jednu šancu, ktorú mal, premenil.“

Futbalisti MFK Zvolen prípravu na jesennú časť Tipos III.ligy skupiny stred ukončili posledným zo série prípravných stretnutí. Na domácom trávniku v sobotu pred poludním privítali účastníka TIPOS III.ligy Západ rezervu ViOn Zlaté Moravce.

MFK Zvolen – ViOn Zlaté Moravce Vráble B 1:1 (1:0)

Góly: Hric (11m) - Gustavo

Rozhodoval: Ratkovský

60 divákov

Zostava MFK: Mráz – Cavar, Bil, Oboňa, Slovák J., Krčmárik, Valach, Neušel, Tanhauser, Slovák V., Hric,

Striedali: Orság, Valent, Čief, Suja

Tréner: Miloš Foltán

Domáci v prvom polčase začali veľmi aktívne, napádali súpera v zárodku akcií a získavali v osobných súbojoch loptu, tlačili do pokutového územia. Po faule brankára na prenikajúceho Hrica, otvoril skóre sám faulovaný najlepší strelec z minulej sezóny. MFK hral rýchly kombinačný futbal, no do polčasu sa už skóre napriek šanciam nemenilo. Zvolenčania v druhom dejstve po striedaní (4hráčov) stratili trocha na údernosti, hostia ťažili s technických schopností dvojice Brazílčanov, v závere skúšali i variantu organizovania obrany po vylúčení. Hostia sa dostali do tlaku a strelou z odrazenej lopty z 20 metrov nechytateľne vyrovnal najlepší hráč hostí Gustavo. 

ZDIEĽAJ ČLÁNOK