Posledný prípravný zápas

Zimná príprava MFK Zvolen

Futbalisti MFK Zvolen v rámci prípravy na jarnú časť Tipos III.ligy skupiny stred odohrali ďalšie zo série prípravných stretnutí, na prírodnej tráve v Príbelciach, proti siedmemu mužstvu IV. ligy Juh.

TJD Príbelce – MFK Zvolen 1:2 (1:1)

góly za MFK: Hric, Kotora

Zostava MFK: Mráz- Pepich, Vavro, Jurásek, Kotora, Krčmárik, Slovák J., Hric, Bil, Charles, Psársky (striedali Lehocký – Totkovič, Oboňa, Slovák V.)

Na stretnutie MFK nastupoval v oklieštenej zostave, absentovala až šestica zranených a chorých hráčov, no napriek tomu príprava splnila cieľ, hralo sa v búrlivej atmosfére pred viac ako dvestovkou divákov. Domáci nastúpili z jarnými posilami a bol to pre nich prestížny zápas. Zvolenčania sa ujali v úvode vedenia gólom Hrica, vytvárali si šance, no gól padol do polčasu do Zvolenskej siete po polhodine hry. V druhom dejstve Zvolen po štvornásobnom striedaní zatlačil súpera a Kotora v 55 minúte strelil vedúci gól, ktorý bol napriek šanciam konečný.

Tréner Miloš Foltán uvítal možnosť ďalšej prípravy na prírodnej tráve a po stretnutí zhodnotil i celú doterajšiu zimnú prípravu MFK: „Tréningové podmienky sme mali solídne. V prípravných zápasoch sme hrali dobre a pritom sme nehrali na výsledky, okrem zápasu s druholigovou Duklou BB. Dva zápasy sa nám podarilo odohrať na prírodnej tráve /Vráble, Príbelce/. Strelili sme 17 gólov a dostali 18, ale podotýkam nehrali sme v príprave na výsledky.“

Stretnutia bolo posledným v príprave pred ostrým štartom jarnej časti TIPOS III. ligy Stred.

Zvolen hrá 23.3. o 15,00 hodine v Čadci, ako vidí vyhliadky na úspešný štart tréner: „Starosti mi robia zranení hrací Cavar, Orság a Antal, ktorí sa zranili v tréningovom procese na umelej tráve. Zatiaľ sme na prírodnej tráve netrénovali, takže dôležité bude rýchlo sa prispôsobiť zmene. Dúfam, že sa dajú do poriadku hráči, ktorí sú momentálne chorí /Neušel, Kurej a Pavlík/ a verím, že maródka v mužstve sa nerozšíri.“

S akým hráčskym kádrom disponuje tréner Foltán do jarnej časti ?

brankári Lehocký a Mráz

obrancovia Vavro, Cavar, Pepich, Kotora, Pavlík a Jurášek

záloha Totkovič, Orság, Neusel, Slovák V., Antal a Bil

útočníci Kurej, Psársky, Hric a Krčmárik

ZDIEĽAJ ČLÁNOK