Igor KOTORA v jedenástke roka SsFZ

Igor Kotora v jedenástke SsFZ 2018

Tradícia hodnotenia futbalového roka priniesla znova i v podmienkach Stredoslovenského futbalového zväzu čas bilancovania.

Za účasti početnej futbalovej rodiny z nášho regiónu a delegácie SFZ na čele s jeho prezidentom Jánom Kováčikom i generálnym sekretárom Jozefom Klimentom v hoteli Lux v Banskej Bystrici bola vyhlásená najlepšia jedenástka roku 2018 a najúspešnejší na trénerských či rozhodcovských postoch.

Ocenení boli v ankete naj trénerov Ján Ligač (TJ AGRO Ostrá Lúka - tréner dospelých), Ivan Lišivka (MFK Tatran Liptovský Mikuláš - tréner mládeže), Norbert Guľa (MŠK Žilina - tréner LK SFZ). V ankete najlepší rozhodca 2018 boli ocenení Tomáš Kolofík a ako asistent rozhodcu Rastislav Kuba.

Do jedenástky SsFZ v roku 2018 bol zaradený hodnotiacimi futbalovými odborníkmi aj hráč MFK Zvolen Igor Kotora. Zvolenský kapitán bol na podujatí prezentovaný pod životným mottom „Všetko sa dá, len treba chcieť a ísť si za tým!“

Ním sa určite prezentuje nielen vo svojej futbalovej kariére ako hráč, ale presadzuje ho vo svojej trénerskej práci V MFK, kde vedie starší dorast v II.lige SD U19 a jeho zverenci zimujú na peknom 5.mieste.

V tomto roku tridsaťročný Igor sa narodil v Nitre, kde absolvoval i futbalové začiatky

v mládežníckych družstvách FC Nitra, neskôr tu dostal príležitosť aj v družstve dospelých. Potom hral za TJ Baník Ružiná, TJ Gabčíkovo a ŠKF Sereď. Od leta 2016 hráva na poste stredného obrancu v MFK Zvolen.

V Jedenástke SsFZ sa umiestnil po prvý krát. K svojmu zaradeniu do elitnej jedenástky konštatuje: „Nominácia do jedenástky roka ma potešila, je to pre mňa ohodnotenie mojich výkonov, v ktorých som sa snažil pomôcť zvolenskému futbalu. Chcem sa poďakovať vedeniu klubu, všetkým trénerom v klube, ale hlavne trénerovi Foltánovi, ktorý ma presvedčil, aby som aj po vypadnutí z druhej ligy zostal v klube. Nemôžem samozrejme zabudnúť na spoluhráčov, s ktorými sme vytvorili skvelú partiu a určite si aj viacerí z nich zaslúžili byť v nominácii. Nakoniec by som sa chcel poďakovať fanúšikom a ľuďom zo Zvolena, vďaka ktorým sa cítim ako doma. Organizácia plesu a vyhodnotenie jedenástky roka bolo na vysokej úrovni, som rád, že som sa jej mohol zúčastniť.“

Tréner mužov MFK Zvolen Miloš Foltán jeho zaradenie do jedenástky víta a výstižne hodnotí : „Odchovanec nitrianskeho futbalu. Bol v ročniku s Mirom Stochom. Má takmer 50 ligových štartov. Je to prirodzený líder kabíny. Určíte o ňom budeme počuť aj ako o trénerovi. Je to najzodpovednejší hráč akého som kedy trénoval.“

A tomu už netreba dodatok.

Jedenástka SsFZ 2018

1. Róbert HUSZÁRIK – ŠKM Liptovský Hrádok

2. Peter VASILKO – MŠK Rimavská Sobota

3. Marián FERENC – ŠKM Liptovský Hrádok

4. Igor KOTORA – MFK Zvolen

5. Andrej KMEŤ – TJ Tatran Oravské Veselé

6. Miroslav ALMASKÝ – MFK Ružomberok „B“

7. Samuel KURTULÍK – MŠK Námestovo

8. Matúš OTRUBA – ŠKM Liptovský Hrádok

9. Slavomír KAPUSNIAK – FK Čadca

10. Milan VAJAGIČ – MŠK FOMAT Martin

11. Marek BOBČEK – MFK Ružomberok „B“

Za 16 rokov ankety TMK SsFZ „NAJÚSPEŠNEJŠÍ TRÉNER SsFZ“ v nej boli ocenení doteraz Ernest PETERKE (vtedy MFK Lokomotíva Zvolen) ako tréner mládeže a bývalý brankár Zvolena Maroš SKOPAL (MFK Strojár Krupina) ako tréner mládeže.

Za 24 rokov ankety JEDENÁSTKA SsFZ 1995 – 2018 figurovali v nej títo hráči hrajúci v tej dobe vo farbách zvolenskej Lokomotívy či MFK:

Róbert Banski, Roman Kudlík, Flašík Marián a Mário Michálik po 2x, Kučera Jozef,

Vrbiniak Dušan, Cimerman Zdenko a Tyčiak Marcel.

Miloš Masarik

ZDIEĽAJ ČLÁNOK