Z Kysúc plusový bod

TJ TATRAN Krásno nad Kysucou – MFK Zvolen 1: 1 (0:0)

Góly: 75´Chupáč (vlastný), 87´ Chupáč

ŽK: 15´Šimko, 88´ Totkovič – 64´Staňo

Rozhodoval: Šašváry

200 divákov

MFK Zvolen: Mráz – Cavar, Šimko, Kotora, Vávro, Totkovič (89´Kysel), Neušel, V.Slovák, Hric, Lupčo (86´Krčmárik), Psársky(62´Orság)

Tréner Miloš Foltán

TJ TATRAN: Lastovica – Ďuratný, Pagáč (68´Riecky), Boris, Jakubec (90´Gašper), Gábor (87´Brhel), Koleno, Rajnoha, Staňo, Ševčík (79´Krupík), Chupáč

Tréner Jozef Šino

Na posledné stretnutie jesennej časti sezóny Tipos 3.ligy skupiny Stred nastupovali Zvolenčania s vedomím postavenia v tabuľke, keď mužstvá delilo až 14 bodov a hráči MFK mali možnosť posilniť si postavenie pred jarnou odvetnou časťou súťaže. Postavenie Kysučanov v tabuľke však až tak nezodpovedalo súčasnej športovej forme a domáci disponujú zohratým vyspelým kádrom, ktorý už dlho pôsobí v tretej lige.

V zápase veľmi dobrej úrovne si súperi nič nedarovali, hralo sa kombinačne so zabezpečenej obrany a obe mužstvá nechceli urobiť zbytočnú chybu. Domáci postupne preberali iniciatívu, snažili sa prekvapiť, no zo šancí trafili iba brvno Zvolenskej brány a sľubný prienik zastavil i za cenu žltej karty Šimko.

Mužstvá nastúpili do druhého dejstva za bezgólového stavu. Po hodine hry obe mužstvá striedali a

po rohovom kope Ľupča v 75 minúte zasiahol loptu Neušel a domáci Chupáč nasmeroval loptu do vlastnej siete. Domáci poslali potom na trávnik dvoch čerstvých hráčov a zatlačili Zvolenčanov v snahe vyrovnať. V 87 minúte po priamom kope Kysučanov obrana MFK síce odvrátila loptu, no tá sa dostala i so šťastím znovu k Chupáčovi, ktorý z hraničného postavenia prekonal Mráza. V nervóznom závere videl ešte žltú kartu zvolenský Totkovič, no stav sa už nemenil.

Zvolenčania tak ukončili jesennú časť súťaže plusovým bodom a zo ziskom 25 bodov (za 7 víťazstiev, 4 remízy a 4 prehry) prezimuje MFK na piatom mieste tabuľky.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK