Bodová žatva pokračovala

Výsledky posledných troch domácich zápasov a plný bodový zisk vyniesol v tabuľke TIPOS tretej lige skupiny Stred MFK Zvolen na štvrtú priečku so ziskom 11 bodov. V nedeľu MFK vycestoval do Poltára na zápas s TJ Sklotatran, ktorý figuroval s 9 bodmi o tri priečky nižšie.

TJ Sklotatran Poltár – MFK Zvolen 1:2 (1:2)

Góly: 44´Rodrigo Oliveira Farias (11m) – 6´ vlastný Hornyák, 35´Neušel

ŽK: 44´ Kotora, 84´Lehocký

Rozhodoval: Faber

370 divákov

MFK Zvolen:

Lehocký – Cavar (58´V.Slovák) , Šimko, Kotora, Bariak, Chovan, Lupčo, Neušel, Totkovič (84´Bil), Hric (68´Orság) , Psársky

Tréner Miloš Foltán

Na poltárskom úzkom ihrisku pred peknou diváckou kulisou sa opäť útočne hrajúci hostia ujali vedenia už v 6 minúte po rohovom kope Chovan, ktorý trafil Hornyáka a lopta skončila v domácej sieti. Hostia dobre kombinovali a mali viac z hry. Keď v 35 minúte našiel Lupčo z rohu pri vzdialenejšej žrdi Neušela, ktorý s prehľadom hlavičkou zvýšil na 0:2, zdalo sa že o zápase je rozhodnuté. No v 44 minúte po kontakte s Kotorom spadol v pokutovom území jeden z útočníkov Sklotatranu a Rodrigo Oliveira Farias z pokutového kopu znížil vedenie MFK.

Domáci hnaní divákmi sa snažili o vyrovnanie, no mladí Zvolenčania vydržali nielen nepríjemný psychický tlak domácich divákov, ale disciplinovanou a zodpovednou defenzívou bez akýchkoľvek protestov proti i sporným verdiktom arbitrov ustáli snahu domácich a dobre rozohraný zápas dotiahli do zaslúženého víťazstva, už štvrtého v rade.

Dali tak i pozvánku na stredajšie stretnutie Slovnaftcupu, kedy o 16,30 hod privítajú Inter Bratislava.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK