6.ročník turnaja O pohár Tomáša Ďubeka

Štvrté víťazstvo MFK Ružomberok na turnaji „O Pohár Tomáša Ďubeka“

MFK Zvolen v spolupráci s odchovancom MFK Lokomotíva Zvolen, reprezentantom Slovenska, najlepším hráčom Corgoň ligy 2013, dlhoročným kapitánom MFK Ružomberok, potom i hráčom českého Slovana Liberec, maďarského FC Zalaegerszeg a dnes hráčom Fortuna ligového Vionu Zlaté Moravce Tomášom Ďubekom usporiadal už 6.ročník turnaja starších žiakov kategórie U15.

Turnaj šiestich prvoligových mužstiev systémom každý s každým celkom v pätnástich zápasoch prinieslo kvalitný športový zážitok. Starší žiaci domáceho MFK si zmerali sily s rovesníkmi z Lokomotívy Trnava, FK Slovan Levice, ŽP Šport Podbrezová, MFK Ružomberok a FC Košice. Na troch výborne pripravených trávnatých plochách Zvolenského futbalového stánku nakoniec štvrtý krát zvíťazili starší žiaci MFK Ružomberok (doteraz zvíťazila ešte v roku 2014 Podbrezová a v roku 2016 FC VSS Košice), ktorí si udržali neporaziteľnosť a body stratili iba po remíze s druhým celkom v poradí FC Košice. Tretiu priečku si vybojovali nádeje Lokomotívy Trnava. Ružomberok tak dominoval znova a potvrdil výsadné postavenie v tejto vekovej kategórii, prínosom bolo, že mužstvá hrali síce bojovne, na doraz, no plne v duchu fair-play. Organizátori tradične ocenili i individuality turnaja. Honor najlepšieho brankára si plne zaslúžil svojimi výkonmi Maximilián Repko (Košice), najlepším hráčom bol vyhlásený Michal Záhradník (Ružomberok) a so štyrmi strelenými gólmi z celkového počtu 37 na turnaji sa stal naj strelcom Matúš Matej (Ružomberok). Do hry tréneri zapojili až 106 hráčov. Ocenení boli i najlepší hráči jednotlivých mužstiev Matúš Matej (Ružomberok), Jakub Matula (Podbrezová), Patrik Bojňanský (Trnava), René Lakatoš (Levice), Marek Drenka (Košice) a za domáci MFK Šimon Boška.

Po skončení turnaja odovzdal Tomáš Ďubek s riaditeľom turnaja Ernestom Peterkem jednotlivým mužstvám originálne diplomy, prvým trom i poháre s venovaním i diplomy a poháre individuálne oceneným a vecné ceny od sponzorov.

Tomáš Ďubek náklady na zabezpečenie turnaja, stravovanie i trofeje „zatiahol“ z vlastného vrecka. Samozrejme usporiadajúci MFK zabezpečil kvalitné podmienky pre organizáciu i priebeh 6.ročníka stále populárnejšieho turnaja starších žiakov. O dôležitosti turnaja svedčí i záujem zo strany SFZ, keď sa na turnaji zúčastnil i koordinátor SFZ pre mládež Peter Halaj. Konfrontácia s rovesníkmi nielen v súťažiach v regióne, ale i na takýchto turnajoch dáva trénerom i v MFK Zvolen obraz o postavení a kvalite, či nedostatkoch v tréningovom procese a prispieva k futbalovému rastu mladých hráčov.

Výsledky stretnutí 6.ročníka:

MFK Zvolen - FK Slovan Levice 1 : 1 Morvay - Lakatoš

MFK Ružomberok - FK Žel. Podbrezová 3 : 0 Kóoš 2, Kacvinský

Lokomotíva Trnava - FC Košice 0 : 4 Sovič 2, Goleňa, Gajtko

MFK Zvolen - FC Košice 1 : 2 Mazúchová - Goleňa, Drenka R.

Lokomotíva Trnava - MFK Ružomberok 0 : 3 Matej 2, Kulich

FK Žel. Podbrezová - FK Slovan Levice 1 : 1 Solár - Lakatoš

MFK Zvolen - FK Žel. Podbrezová 0 : 2 Lupták, Fáber

FC Košice - MFK Ružomberok 0 : 0

FK Slovan Levice - Lokomotíva Trnava 1 : 1 Beňo - Baran

MFK Zvolen - MFK Ružomberok 0 : 2 Záhradník, Klimpl

FK Žel. Podbrezová - Lokomotíva Trnava 0 : 1 Kadlec

FK Slovan Levice - FC Košice 0 : 2 Koteles, Goleňa

MFK Zvolen - Lokomotíva Trnava 1 : 2 Čierny – Kadlec, Bukovec

FC Košice - FK Žel. Podbrezová 0 : 0

FK Slovan Levice - MFK Ružomberok 0 : 8 Záhradník 2, Matej 2, Hrivnák, Čajnák, Kóoš, Jokel,

Individuálne ocenenia:

najlepší strelec – Matúš Matej (Ružomberok) 4 góly

najlepší hráč – Michal Záhradník (Ružomberok)

najlepší brankár – Maximilián Repko (Košice)

Najlepší jednotlivci mužstiev:

Matúš Matej (Ružomberok)

Jakub Matula (Podbrezová)

Patrik Bojňanský (Trnava)

René Lakatoš (Levice)

Marek Drenka (Košice)

Šimon Boška (Zvolen)

Záverečné poradie:

1. MFK Ružomberok 5 4 1 0 16:0 13

2. FC Košice 5 3 2 0 8:1 11

3. Lokomotíva Trnava 5 2 1 2 4:9 7

4. FK Žel. Podbrezová 5 1 2 2 3:5 5

5. FK Slovan Levice 5 0 3 2 3:13 3

6. MFK Zvolen 5 0 1 4 3:9 1

ZDIEĽAJ ČLÁNOK