​V treťoligovej premiére bez bodu

V treťoligovej premiére bez bodu

TIPOS tretia liga skupiny Stred odštartovala sezónu 2018/2019 predohrávkou 15. kola

Fiľakovo – MFK Zvolen 1:0 (1:0)

Gól: 40. Kelemen.

ŽK: Pavlík, Neušel, Kysel.

Rozhodoval: Katreniak,

750 divákov (550 oficiálne)


FTC Fiľakovo: Tojagič – Telek, Savič (46. Kurunci), Rubint, Fajd (73. Genský) – Knieževič, Hrnčiar, Urbančok (64. Lazsík), Kovanič – (90. Cvetkovič), Strniša, Kelemen (90. Iboš).

Tréner János Vízteleki

MFK Zvolen: Lehocký – Cavar (88. Kysel), Pařenica, Kotora, Bariak (78. Psársky), Pavlík (60. Krčmárik), Rafanides, Nepšinský, Neušel, Slovák, Chovan

Tréner Miloš Foltán

Zvolenčania po vypadnutí z druhej ligy „postúpili“ do TIPOS III. ligy Stred a okrem rezervy Podbrezovej a „B“-éčka Ružomberka im budú určite sťažovať cestu k návratu i „zabývané“ treťoligové mužstvá, ktoré značne posilnili kádre nečakaným prílivom zahraničných hráčov a súpera MFK v predohrávanom 15. kole viedol vo Fiľakove už maďarský 47 ročný tréner János Vízteleki.
A tak nielen Novohradské dediny sa rozhýbali a chcú prilákať turistov, ale i futbalové kluby novohradskej oblasti posilnili a tom sa mohli presvedčiť práve Zvolenčania, nezvyknutí na „kolorit“ treťoligových stretnutí, kde okrem iných „výhod“, ako je „určitá či neurčitá“ nezvyklá miera pri posudzovaní súbojov, či situácií arbitrami, oproti druholigovým s priepastným rozdielom, môžu mužstvá v zápase striedať až päticu hráčov. Je paradoxom, že kompetentní si nevšímajú, napriek verejne známym udalostiam a obvineniam a NAKA zadržaným arbitrom i delegátom z nedávnej doby, záznamy zo stretnutí, ktoré majú byť vďaka „bohu“, či legislatíve zavesené na oficiálnej stránke SFZ, a tak by si predsa mohol každý utvoriť aspoň svoj názor na vývoj stretnutia. Delegát stretnutia a zároveň pozorovateľ rozhodcov je zo zápisu známy, ako hodnotil priebeh a ich výkon sa asi určite „nefutbalová“ verejnosť nedozvie, skôr ako býva zvykom bude perzekvovaný autor článku, ako ten, čo nič nevidel a nič nepočul.

A čuduj sa fanúšik, alebo raduj, ale z tohto stretnutia sa „záhadne“ stratila časť, asi nepodstatných najmenej 45 minút. (Ak sa zase neuvedie, že zápas sa ani nehral !) A vlastne nečudujme sa, hralo sa na Slovensku a asi si pomaly musíme zvykať „kto za koho kope“.

A tak priebeh stretnutia ťažko popísať. Ako uviedol Zvolenský MY, domáci začali aktívne, vytvorili si územnú prevahu. Zvolenčania jej však v prvej polovici úvodného dejstva odolávali a hrozili z protiútokov. Zvolenčanov držal pri šanciach domácich brankár Lehocký, no v 40. minúte Fiľakovo potrestalo chybu v obrane MFK, presadil sa Kelemen. V druhom polčase prebral iniciatívu Zvolen. Mal viac z hry, bol častejšie pri lopte, vytvoril si viacero sľubných šancí. Zvolenský tréner Foltán v druhom polčase postupne prestriedal niektorých hráčov, to prinieslo oživenie hry. Striedajúce trio Krčmárik, Psársky aj Kysel si vytvorili po jednej šanci, ale skórovať sa im nepodarilo. V závere bola hra veľmi rozkúskovaná, zaujímavosťou bolo, že obe strany nespokojne komentovali záhadné verdikty hlavného rozhodcu, dlho sa debatovalo, čo uškodilo najmä hosťom. Že stretnutie arbitri prinajmenšom nezvládli hovorí i to, že v technickom zápise sa v 90 minúte 3 krát striedalo, a Kyseľ navyše dostal hneď kartu, no podľa dnes ešte dostupného záznamu hral od 88 minúty a vytvoril si šancu. Domácim sa podarilo tlak Zvolena ustáť i to aj napriek obrovskej príležitosti v samotnom závere. Vstup MFK do treťoligovej sezóny nebol víťazný, no určite bol poučením, čo môžu hráči MFK očakávať v budúcich kolách.

Viď prílohy:

ZDIEĽAJ ČLÁNOK