V 1.kole Slovnaft Cupu MFK víťazne

V 1.kole 50. ročníka Slovnaft Cupu MFK Zvolen s prehľadom postúpil

Treťoligoví futbalisti MFK Zvolen začali sezónu 2018 / 2019 zápasom prvého kola Slovnaft Cupu a ako jeden z 236 tímov štartujúcich v jubilejnom 50. ročníku pohára začali na ihrisku súpera. Žreb im prisúdil súpera, ktorý bude hrať v V. lige SsFZ v skupine C ŠK Selce. Na postupujúceho z tohto duelu bude čakať víťaz stretnutia regionálnych súperov FK Sitno Banská Štiavnica a ŠK Badín. (8.8.2018)

ŠK Selce - MFK Zvolen 0:2 (0:1)

Góly:15´Igor Kotora, 89´ Adam Krčmárik

ŽK: Ivan Pařenica

Rozhodovali Martin Holas - Erich Kaliňák a Ján Šmidriak

Stretnutie sledovalo 280 divákov

Zostavy:

ŠK Selce:

Christian Faltáni - Jakub Túry (57´ Marián Dirbák), Mário Maruniak, Jozef Strečok, Lukáš Ríša, Matúš Mesík, Jakub Mesík, Peter Ondrejka, Martin Blaško, Jakub Kľačan (79´ Milan Svitek), Filip Koctúr

Tréner Jozef Strečok

MFK Zvolen:

Tomáš Lehocký - Jakub Cavar, Ivan Pařenica, Igor Kotora, Miroslav Neušel, Marko Pavlík, 8

Peter Lupčo (90´ Roman Paller), Filip Rafanides, Vladislav Slovák (85´Adam Krčmárik), Erik Nepšinský, Kristián Psársky (63´ Miroslav Bil)

Tréner Miloš Foltán

V drese domácich sa oproti minulej sezóne neobjavila iba štvorica hráčov, no nastúpili až 10 odchovanci Seliec, v drese MFK absentovali v zostave až desiati hráči „druholigovej“ zostavy, no hrali nové, či staronové tváre vo veľmi omladenej zostave, ktorú umne dirigoval kapitán mužstva a hrajúci asistent trénera Igor Kotora.

V prvom polčase ukázali hostia obrovskú snahu po víťazstve, zatlačili súpera do pokutového územia a začali sa futbalové šachy, držanie lopty 20:80 dávalo jasný obraz hry. Už v 3 minúte Pavlíkovu gólovú strelu vytesnil Strečok na roh, o päť minút Psárskeho pokus zblokovala obrana Seliec na tiež roh. Až z tretieho centra profitoval Zvolen, keď Kotora pohodlne umiestnenou hlavičkou z päťky zabezpečil MFK vedenie. Z ďalšieho tlaku vyťažili Zvolenskí mladíci iba sériu rohových kopov a v 29 minúte bravúrne vytlačil loptu z vinkla na roh po strele Lupča brankár Faltáni, ktorý vyrazil i delovku Neušela z 25 metrov. Do konca prvého polčasu mohli ešte skórovať Psársky a Nepšický, no šance v pokutovom území domácich prekvapivo nepremenili.

V druhom dejstve už bolo všetko inak, úradovalo počasie a po prietrži sa po rozmočenom teréne pohybovali ťažko obe mužstvá. Hostia mohli využiť šmykľavý terén, no prienik Bila skončil pošmyknutím zoči voči brankárovi a podobne dopadol i Slovák v 75 minúte. Potom sa už iba dohrávalo, no Zvolen napriek tomu mal gólové šance, ale Slovák ani Bil a Nepšický ich nepremenili. V 89 minúte však striedajúci Krčmárik poslal odrazenú loptu do siete a tak si MFK Zvolen zabezpečil postup do druhého kola Slovnaft cupu.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK