V nedeľu už Slovnaft Cup

Slovnaft Cup

Jubilejný 50. pohárový ročník už pozná program svojich úvodných kôl – štart Slovnaft Cupu 2018/19 je naplánovaný na nedeľu 15. júla dvoma zápasmi predkola v regióne východ.

Pred rokom registroval SFZ ako organizátor súťaže prihlášky od 211 klubov, aspoň jeden zápas napokon odohralo 206, pät tímov sa odhlásilo ešte pred svojím vstupom do pohára. Tentoraz sú počty ešte vyššie!

Prvotný interes prejavilo až 239 klubov, tri si to však rozmysleli, takže na svoj vstup čaká v tejto chvíli 236 tímov. Aj to je rekord účastníkov v 50-ročnej histórii pohárovej súťaže!

Vzhľadom na počet prihlásených mužstiev sa v dvoch regiónoch hrajú zápasy predkola: východ 2 stretnutia (15. 7.), Bratislava 5 (22. 7.).

Platí, že 1. kolo Slovnaft Cupu sa hrá na jeden zápas a regionálne, v 2. kole rovnako na jeden zápas a platí územné rozdelenie východ – západ s výnimkou klubov Fortuna ligy, pričom účastníci I. a II. ligy sú nasadení. V 3. kole, hranom na jeden zápas, platí územné rozdelenie východ – západ s výnimkou tímov z Fortuna ligy, ktoré budú nasadené. V 4. kole neplatí územné rozdelenie východ – západ, účastníci najvyššej ligovej súťaže budú nasadení. V 5. kole (osemfinále) sa už hrá bez územného rozdelenia a nasadenia.

Jednozápasové štvrťfinále je naplánované na marec 2019, semifinále je dvojkolové, finále je na programe 1. mája 2019 v Bratislave.

Víťaz získava titul "Víťaz Slovenského pohára" a stáva sa držiteľom putovného pohára, okrem toho získa do trvalého vlastníctva pohár, venovaný SFZ, a vypísanú finančnú odmenu, zároveň má právo reprezentovať Slovensko v Európskej lige UEFA 2019/2020.

Prvé kolo Slovnaft Cupu odohrá MFK Zvolen na ihrisku súpera a žreb mu prisúdil ŠK Selce, účastníka V.ligy skupiny C. Zápas sa hrá v Selciach v nedeľu 22.7.2018 o 17 tej hodine.

Na víťaza stretnutia čaká víťaz duelu FK Sitno Banská Štiavnica ŠK Badín. 

ZDIEĽAJ ČLÁNOK