Zápas so Skalicou s nezvyčajným bonusom

Už pred dôležitým predposledným domácim stretnutím MFK Zvolen v tejto druholigovej sezóne sa nestačili čudovať domáci tréneri, funkcionári a hráči po zverejnení nominácie arbitrov na stretnutie 27.kola so Skalicou. Rozhodcom stretnutia mal byť a bol arbiter, ktorý sa „preslávil“ v 12.kole súťaže, keď v stretnutí Zvolena práve v Skalici proti mužstvu spod Pustého hradu odpískal „iba“ tri penalty. V snahe uniknúť zo zostupového pásma Zvolenčania chceli doma proti jednému z top ašpirantov na postup z 2.ligy naháňajúceho terajšieho lídra zo Serede bodovať, znova sa bohužiaľ „diali veci.“ Avšak po poriadku.

MFK Zvolen - MFK Skalica 1:2 (1:0)

Góly: 73´Psársky - 25´ Dolný, 58´ Hlavatovič

ŽK: 84´Tóth – 76´Mizerák

Rozhodovali: Šuniar – Hrmo, Vician

252 divákov

Zostava MFK Zvolen:

Gábriš – Jovanović, Kotora (C), Budinský, Lupčo, Hamšík (52´Pavlík), Jamrich, Mádel (64´Psársky), Tóth, Gonçalves (46´Bencz), Gregáň

Tréner Marián Süttő

Zostava MFK Skalica:

Fišan – Švrček, Szöcs, Majerník, Mizerák – Opiela, Šebesta – Sombat (90´ Tomovič), Haša, Hlavatovič – Dolný (81´ Jakubek)

Tréner Jozef Kostelník

Obe mužstvá začali opatrne, hralo sa v stredovom pásme a v úmornom teple sa do šance dostali prví hostia, no po Jamrichovej chybe sa do veľlej šance dostal Hlavatovič, no z päťky prestrelil. Domáci potom pozorne bránili, hostia faulami v zárodku akcií brzdili domácich v tlaku a Ľupčovu šancu na tri krát odkopli do autu. Tóthov prienik stihol zlikvidovať Fišan a po centroch Mizeráka a Sombata riešil situáciu s prehľadom Gábriš a poradil si obetavým zákrokom aj s prienikom Dolného. Hostia sa snažili o prieniky po vertikálach, domáci sa tlačili pred pokutové územie stredom. Keď arbiter „nevidel“ faul na Gonçalvesa, ktorý zostal ležať, pokračovali v rýchlom protiútoku a Sombatovom prieniku Dolný z bezprostrednej blízkosti prestrelil Gábriša. Do polčasu sa už stav nemenil, aj keď sa to pokúšal zmeniť Dolný, no ani po prieniku obranou, ani z priameho kopu neuspel.

Do druhého dejstva nastúpili domáci útočne, otvorili obranu a po Ľupčovej strele získali roh. No nevyťažili vytúžené vyrovnanie, naopak po hodine hry pohrozil Sombat, ale Kotora ho šance nepustil. No potom Gábriš síce reflexívne vyrazil hlavičku Hašu, no odrazenú loptu už bez problémov poslal do siete Hlavatovič. Domáci zužitkovali však tlak v snahe o kontaktný gól, keď presnou hlavičkou skóroval striedajúci Psársky. potom sa začali „diať veci“, po teatrálnom páde Opielu odpískal „arbiter“ pokutový kop, Gábriš však predviedol zákrok zápasu a Dolnému penaltu chytil. V záverečných minútach v snahe aspoň vyrovnať útočil i brankár Gábriš. Po dlhom aute Jovanovića poslala obrana na zem Kotoru, zápasníckym chvatom poslal na trávnik Opiela Bencza a Gábrišovu strelu chytil Fišan.Zvolen tak prišiel o ďalšie potrebné body.

Na záver: (poznámka autora)

Kto na zápas neprišiel a dal prednosť „papučovej kultúre“ zaváhal. MFK Skalica rozhodne nemôže hovoriť o úspešnom zápase, lebo výkonom neoslnil a do daru dostal „iba“ tri body. V záverečnom tlaku „nevidel“ arbiter ruku Záhorákov, keď lopta smerovala už do siete a predtým „nepostrehol“ ani faul v pokutovom území, rýchlo ukončil stretnutie a prchal v sprievode asistentov do kabíny. Výborne však pískal v štvrťhodine medzi druhým gólom Skalice a gólom Zvolena, keď sa zdalo rozhodnuté, potom však ostal verný výkonu z prvého zápasu a na „počudovanie“ sa znova konala penalta i tento krát. Náhoda ? Posúďte sami, záznam je na futbalnete. Zvolenu nepomôže, že po zápase „kompetentní“ uznali, že sa penalta kopať nemala a naopak v závere sa kopať mala. No prepotrebné body to nevráti. Publikum sa zabávalo i pri opačných verdiktoch, či nereagovaní, pri signalizovaní priestupkov asistentmi, či pri „Boltovskom“ šprinte arbitra pred teatrálnym udelením žltej karty Tóthovi. Skrvavený kapitán domácich musel na ošetrenie za postrannú čiaru, no faul sa nepískal. Takéto „divadlo“ sme hádam v ére pôsobenia Zvolena v 2.futbalovej lige ešte na Zvolenskom štadióne nevideli.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK