2.futbalová liga 25.kolo

2.futbalová liga 25.kolo

MFK ZVOLEN – KFC KOMÁRNO 1:2 (1:0)

Góly: 23´ Hamšík - 52´ Šimko (vlastný) a 56´ Nurković ŽK: 72´ Šimko, 88´ Mádel – 41´ Luzin, 66´ Hovsepyan
ČK: 88´ Mádel

Rozhodovali Jurenka – Pozor a Čajka.

Počet divákov: 338

MFK Zvolen: Gábriš – Jovanović, Šimko, Kotora, Budinský, Lupčo, Hamšík (52´ Jamrich), Bellay (57´ Pavlík), Gregáň (82´Mádel), Tóth, Bencz

Tréner Marián Süttő

KFC Komárno: Maťašovský – Popović, Ondruš, Špiriak, Šurnovský, Luzin (46´Hovsepyan), Domonkos, Matić, Mészáros, Nagy (46´ Duda), Nurković (90+ Kelemen)

Tréner Jozef Olejník

Štatistiky stretnutia

Strely na branku: 3/4

Strely mimo: 2/4

Rohy: 2/6

Ofsajdy: 5/11

Fauly: 19/31

Postavenie oboch mužstiev v tabuľke v pásme zostupu dávalo záruku bojovného stretnutia o dôležité body v boji o záchranu v druhej najvyššej súťaži.

Obidve mužstvá začali opatrne, nervózne kopili nepresnosti v stredovej zóne a až po centri Bellaya v 5 minúte sa hra rozbehla. V 10 minúte predviedol peknú individuálnu akciu Matić, no Gábriš včas zakročil a už o minútu obetavo zlikvidoval strelu Meszárosa a tutovku Matića z 5 metrov. Vychytal i pokus Popovića. Potom Maťašovského preveril Ľupčo a potom Lizin zastavil nedovolene Gregáňa a po priamom kope presnou hlavičkou otvoril skóre Hamšík. 1:0. Domáci po góle prevzali iniciatívu, hostia kopili fauly a do polčasu sa do šance dostal ešte Bencz, potom zastavil Luzin i za cenu karty Gregáňa. V najväčšom tlaku zastavili domácich arbitri, šesť minút sa nehralo pre technické problémy rozhodcovskej zástavky. Po rozohratí mohol MFK už viesť o dva góly, no Špiriakov odkop lopty spoza bránkovej čiary sa neriešil. Bodku za prvým dejstvom dal strelou tesne vedľa ľavej žrde Bencz.

Po výbornom výkone v prvom dejstve nastúpili Zvolenčania bez zmien, hostia dvomi zmenami oživili ofenzívu a zatlačili domácich do vlastnej šestnástky. V 52 minúte prišiel šok pre domácich. V snahe dostať loptu po centri hostí do bezpečia Šimko po „rybičke“ hlavou prekonal Gábriša. 1:1. Vlastný gól domácich šokoval a už o 5 minút sa radovali znova hostia, keď sa k odrazenej lopte po chybe domácej obrany dostal v pokutovom území Nurković a krížnou strelou prekonal Gábriša. 1:2. Do konca zápasu sa už skóre napriek snahe domácich nemenilo, naopak šance mali hostia, keď ešte hlavička Ondruša skončila nad, striedajúci Hovsepyan trafil brvno a Nurkovića vychytal Gábriš. Hostia robili všetko k tomu aby „tahali“ čas, padali pri každom kontakte so súperom, ležali a neponáhľali sa s rozohraním a hrali beztrestne tvrdo. A keď videl Mádel červenú kartu za zmarenie jasnej gólovej príležitosti držaním súpera pred pokutovým územím, bolo rozhodnuté. Výborne rozohraný zápas domáci prehrali vlastným pričinením a poriadne si skomplikovali postavenie v boji o záchranu v súťaži.

Vyjadrenie trénera domácich bezprostredne po stretnutí odzrkadľovalo aktuálnu situáciu MFK Zvolen v súťaži. Marián Süttő už bez pozápasových emócií po predchádzajúcom zhodnotení stretnutia v hráčskej kabíne skonštatoval: „Zápas sme rozohrali takticky dobre, súpera sme nepúšťali do šancí, dobreš sme strážili svoju polovicu a trpezlivo čakali na šancu, čo sme využili a získali vedenie. Mohli sme pridať i druhý gól, neviem či pri našej šanci nebola lopta za čiarou. No súper mal na ihrisku „viac hráčou“ by som povedal. V druhom polčase smolný vlastný gól a ten nás rozhodil, potom nás súper po chybe potrestal druhým gólom a náš tlak v závere bol už iba platonický. Náš káder nie je vyzretý, skláňam sa pred výkonom dvojice Gábriš a Kotora, mladí hráči nemajú, alebo nevedia zužitkovať hráčske kvality.“

Okamih stretnutia: V 52 minúte domácich šokoval vlastný gól. V snahe dostať loptu po centri hostí do bezpečia Šimko po „rybičke“ hlavou prekonal Gábriša. 1:1.

Hráč stretnutia: spoľahlivo zahral kapitán MFK Igor Kotora, vyhrával osobné súboje, výborne rozohrával akcie a na strane súpera tiež kapitán Samir Nurković, nielen pre rozhodujúci gól, ale za prehľad v hre a výbornú pozičnú hru

ZDIEĽAJ ČLÁNOK