​FK Poprad – MFK Zvolen 3:1 (1:0)

FK Poprad – MFK Zvolen 3:1 (1:0)

GÓLY: 35. Šesták, 67. Palša, 87. Kukoľ – 69. Gregáň. ŽK: 1 – 3. ROZHODOVAL: Kozák, 540 divákov

Zostava MFK Zvolen: Gábriš – Jovanovič, Šimko, Kotora, Hamšík, Jamrich, Mádel (73. Budinský), Tóth, Jackuliak (19. Grebač), Bencz (60. Gonçalves), Gregáň

Ašpirant na postup do Fortuna ligy nastúpil na zápas vo svojej najsilnejšej zostave s cieľom vyhrať a udržať si kontakt s lídrom súťaže Sereďou. V prvom polčase boli domáci aktívny a hru mali pevne na svojich kopačkách. V 15. minúte mal blízko ku gólu Horváth, no s jeho nebezpečnou hlavičkou si Patrik Gábriš poradil. Po polhodine hry pálil tesne vedľa pravej žrde Medak. V 35. minúte sa už domáci dočkali vedúceho gólu, keď výbornú prácu Zošáka a center Kicu zužitkoval bývalý slovenský reprezentant Šesták.

Po prestávke však favorizovaných domácich Zvolenčania dokonale zaskočili. Hýrili aktivitou a v prvej štvrťhodine si vypracovali tri dobré gólové príležitosti, ktoré však nevyužili. V 67. minúte sa potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš a druhýkrát udreli domáci. Po rohovom kope Medaka zvýšil na 2:0 Palša. Už o dve minúty po priamom kope Gonçalvesa sa hlavou presadil Miroslav Gregáň a znížil na 2:1. Vďaka tomuto gólu sa stále hral veľmi dobrý futbal s útokmi na oboch stranách. Hráči MFK sa snažili o vyrovnanie, no príležitosti Gregáňa, či Grebáča zostali nevyužité. V 87. minúte poistil z priameho kopu víťazstvo domácich Kúkoľ. Zápas sa hral za stáleho dažďa, v druhom polčase miestami až hustého, no napriek tomu slušná divácka kulisa videla kvalitné stretnutie.

Za neustáleho dažďa videli diváci pod Tatrami naozaj zaujímavé a kvalitné stretnutie. Najmä v druhom polčase predviedol Zvolen húževnatý a bojovný výkon.

Miloš Foltán, asistent trénera MFK Zvolen: „Naším cieľom bolo odniesť si aspoň bod a zdramatizovať Popradu očakávané víťazstvo v tomto zápase. V prvom polčase to bola jasná herná prevaha, skúsenosti na strane domácich. Bolo to zúročené pekným gólom Šestáka. V druhom polčase musím našich mladých hráčov pochváliť za húževnatosť a bojovnosť. Prispeli sme k zdramatizovaniu stretnutia.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK