​U10 - rozlúčka zo sezónou.

U10 - rozlúčka zo sezónou.

Dňa 22.12.2017 sa v Športovej hale Ekoma v Sekierskej doline uskutočnil rozlúčkový zápas jesennej časti sezóny 2017/2018 prípravky MFK U10, rodičia proti deťom. Chlapcov poctil návštevou aj ich ambasádor a sponzor, jeden z najlepších odchovancov zvolenského futbalu za posledných 30 rokov Maroš Borgoň, ktorý vo Zvolene vyrastal od žiackych čias. Chlapcom ukázal svoje veľké technické majstrovstvo, nakoľko aj oni sú zameraní na technický futbal, hlavne v hre jeden na jeden. Toto dokazujú aj v súťažných zápasoch prípraviek, kde neprehrali 26 zápasov za sebou a zúčastňujú sa aj medzinárodných turnajov, kde dosiahli niekoľko pohárových umiestnení. Je medzi nimi niekoľko technicky veľmi zdatných hráčov. Dúfajme, že ostanú pri futbale aj ďalej a vyrastú z nich dôstojní nasledovníci M. Borgoňa.

Marián Borgoň v maile vyjadril želanie: „Som rad, že som sa mohol zúčastniť tejto rozlúčky s rokom 2017 a ukázať chlapcom nejaké futbalové veci. Myslím, že je tu veľa šikovných chlapcov, ktorí ak ostanú pokope, budú napredovať pod výborným trénerom M. Bešinom. Prajem im čo najmenej zranení a veľa gólov v roku 2018.

Ja ako tréner preferujem v tomto veku predovšetkým perfektné ovládanie lopty a chcem sa poďakovať mojim dvom asistentom, zároveň rodičom ktorími veľmi v tomto pomáhajú, Slávovi Vidholdovi a Jožkovi Dolinskému. Tak isto patrí vďaka ostatným rodičom, ktorí za svoje peniaze cestujú s nami na rôzne turnaje. Len tak môžeme výkonnostne rásť, keď budeme hrať proti silným súperom. A na záver sa treba poďakovať M. Borgoňovi ktorý nás podporuje a vidí v chlapcoch budúcich perspektívnych hráčov pre „A“ mužstvo MFK.

Michal Bešina

ZDIEĽAJ ČLÁNOK