V 14.kole stavila Žilina na istotu

2.futbalová liga 14.kolo

V zápase šiestej 22 bodovej rezervy Žiliny, ktorá prehrala naposledy v Spišskej Novej Vsi 0:2 s deviatym mužstvom druholigovej tabuľky Zvolenským MFK so ziskom 18 bodov, sa očakával vyrovnaný boj. V poslednom kole porazili Zvolenčania na domácej pôde Šamorín 1:0. V zápase veľmi dobrej úrovne s množstvom herných situácií a osobných súbojov mohli vidieť diváci v nežičlivom počasí veľa pekných futbalových momentov z oboch strán.

MŠK Žilina B - MFK Zvolen 2 : 1 (2 : 1)

Góly: 8.Jankauskas, 22.Otubanjo – 11.Slovák

ŽK: 56.Sluka, 67.Moško - 32.Kotora

Rozhodovali: Martin Ježík - Andrej Hrmo a Michal Sluk

Divákov: 104

Zostavy:

MŠK Žilina B: Aleš Mandous -Jakub Michlík (77. Andrej Majštinik), Branislav Sluka, Michal Klec, Martin Králik, Eligijus Jankauskas (86. Joan Sebastian Jaramillo Herrera), Kristián Vallo, Matej Moško, Viktor Pečovský, Yusuf Olaitan Otubanjo (72. Roland Gerebenits), Róbert Polievka

Tréner Jaroslav Kentoš

MFK Zvolen: Tomáš Jenčo - Tomáš Mikinič, Haris Memić, Igor Kotora, Celestine Chukwuebuka Lazarus (30. Nikolas Včelka), Martin Jackuliak, Daniel Bojda (70.Luka Pejović, Vladislav Slovák (55. Andrely Kouessabio Makela), Jakub Mádel, Andrej Kmeť, Miroslav Hrebík

Tréner Marián Süttő

Už v tretej minúte unikol po pravej strane Jankauskas a získal rohový kop, po ktorom

Michlíkovu šancu zlikvidoval Lazarus. Hostia sa postupne dostávali do tempa a pohrozili

Slovákovým prienikom, ktorého vysunul Jackuliak a do šance sa tlačil Bojda. Zvolenčania skvele napádali rozohrávku Žiliny a to robilo pomerne veľké problémy.

Jankauskas v 8 minúte centroval z pravej strany na Pečovského, ktorého strela obranou neprešla, no nakoniec dostal ideálnu prihrávku a ocitol sa sám Jenčom a skóroval. 1:0.

Domáci sa však z vedenia dlho netešili. V 11.minúte ideálne nabehol do pokutového územia Slovák a hlavičkou presne trafil pravý horný roh Mandousovej bránky. 1:1.

Žilinčania spresnili hru, no v 19. minúte Mikiničovu strelu vytlačil Mandous na roh.

Žilinčanov inkasovaný gól poriadne vykoľajil, mali problém s prechodom za stredovú čiaru, ale znovu sa dostali do vedenia, keď Otubanjo nenašiel voľného spoluhráča, rozhodol sa vystreliť a „plávajúca“ lopta skončila v sieti. 2:1. V 26. minúte Jenčo zlikvidoval včasným vybehnutím šancu rýchleho Jankauskasa po Klecovej prihrávke. Už po polhodine hry Lazarusa v Zvolenskom drese striedal Včelka. V 33. minúte po Mikinićovej prihrávke Slovák skoro prekvapil Mandousa strelou k žrdi, no ten podržal svoj tím. Už o tri minúty Otubanjovu šancu zastavil Memić a z protiútoku strieľal Včelka v jasnej pozícii nad. Do polčasu zaujal iba kontroverzia Kleca s Mikiničom po osobnom súboji.

Druhé dejstvo začalo útočnou snahou hostí. Hrebíkov prienik obetavo zastavil domáci stopér Moško. V 50 minúte po prihrávke Michlíka Jankauskasa vychytal Jenčo, ktorého neprekvapil ani Polievkov lob. Zlikvidoval aj Klecovu delovku a Polievkov prienik, poradil si aj so sériou rohových kopov. Hra sa pritvrdila. V 69 minúte Jackuliak v šanci namieril nad Mandousovu bránku. V 83 minúte zasahoval po centri za obranu pred Makelom Mandous a strelu Mikiniča obrana Žiliny zblokovala na roh. Hostia v snahe vyrovnať zatlačili „šošonov“ do pokutového územia, po strele Makelu a viacerých odrazoch skončila lopta v sieti, lenže gól hlavný rozhodca neuznal. Nervózny záver zápasu zvládli domáci aj keď gól mohol padnúť na oboch stranách. Najprv Jackuliakov center stiahol pred Memićom Mandous a potom nedočiahol po kombinačnej akcii domáceho tímu Polievka na prihrávku pred prázdnou bránkou hostí a v nastavenom čase Herrerov pokus Jenčo výborným zákrokom vytlačil na roh. MFK podalo kolektívny výkon, najlepší výkon na súperovom ihrisku v tejto sezóne proti súperovi v zostave s piatimi hráčmi z „A“ mužstva, škoda tak tratených bodov.

Okamih stretnutia: Bolo ich niekoľko, no zase zostáva problémom nevyužitie šancí na strelenie gólu,

Postava stretnutia: nedá sa menovať jeden hráč, MFK podalo kolektívny výkon, podľa trénera najlepší výkon na súperovom ihrisku v tejto sezóne proti súperovi s piatimi hráčmi z „A“ mužstva,

V 15.kole privítajú hráči MFK Zvolen na domácom trávniku v sobotu 4.11.2017 o 13,30 hodine futbalistov ŠKF Sereď.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK