​Ikona Zvolenského futbalu Ján Bosák deväťdesiatročný

Ikona Zvolenského futbalu Ján Bosák deväťdesiatročný

Pred posledným domácim druholigovým stretnutím 13. kola 25.ročníka druhej najvyššej Slovenskej futbalovej súťaže sa konala malá milá slávnosť. Funkcionári MFK Zvolen sa vrátili v čase a pripomenuli divákom ocenením okrúhle životné jubileum bývalého futbalistu, ktorý hájil po dlhé roky Zvolenské futbalové farby a celú dokonca celú futbalovú kariéru odohral vo Zvolene s najslávnejšími postavami zvolenskej futbalovej histórie. Zvolenský rodák, najstarší žijúci futbalista historicky úspešnej éry Zvolenského futbalu, Ján Bosák oslávil svoje „okrúhliny“ síce už 15.septembra, no organizátorom sa podarilo „pána“ futbalistu dostať na nový Zvolenský štadión, na ktorom ešte doteraz nebol, až v tomto termíne. Po nástupe mužstiev sa mu dostalo od troch stoviek priaznivcov MFK „standing ovation“, keď mu k jeho 90.narodeninám zablahoželali poslanec NR SR MUDr. Jozef Ježík, ikona zvolenského futbalu  Milan Marčok a Michal Bešina, spolu s futbalovou legendou Vojtechom „Bélom“ Mozolánym, ktorý bol ako prvý Zvolenský športovec uvedený do siene slávy Zvolenského športu. Krásna trofej v podobe „repliky“ Zlatej lopty s vygravírovaným venovaním, klubový šál, vlajka, darčekový kôš, či upomienkové predmety budú oslávencovi pripomínať túto milú slávnosť, dúfajme, že ešte dlho. Stretnutie MFK s STK Fluminense Šamorín sa začalo jeho slávnostným výkopom.

Kto je Ján Bosák?

Hrával v časoch keď Zvolen hral II. československú ligu, v roku 1951 hral za levíčatá ČSR (mužstvo do 24 rokov) spolu s takými hráčmi ako s Bubníkom či Dandom, ktorí boli reprezentanti aj v ľadovom hokeji, v dvoch prípravných zápasoch dal aj 4 reprezentačné góly. Celý život (viac ako 60 rokov) pracoval vo zvolenských tlačiarňach V mladosti bol výrazným športovým talentom a dokonca okrem futbalu hral za Zvolen aj volejbalovú ligu.

Blahoželáme mu k jeho 90. narodeninám, želáme veľa zdravia a ešte veľa potechy zo športových úspechov najmä Zvolenských futbalistov. 

ZDIEĽAJ ČLÁNOK