2.futbalová liga 13.kolo

25.ročník 2.futbalovej ligy 13.kolo

Vydreté víťazstvo nielen potešilo

V 13.kole 2.futbalovej ligy privítali futbalisti MFK Zvolen figurujúci na desiatej priečke druholigovej tabuľky trinásteho účastníka po 12.kole FC ŠTK Fluminense Šamorín. Súperov delili štyri body v prospech domácich. Projekt ŠTK 1914 Šamorín vstúpil do novej fázy pôsobenia od polovice septembra a klub oficiálne zmenil meno i logo na FC STK Fluminense Šamorín. V slovenskom futbalovom prostredí ide o unikátne spojenie klubu svetových rozmerov, akým Brazílsky Fluminense so svojou futbalovou akadémiou je, s lokálnym slovenským klubom. Mimo iné Fluminense pôsobí na slávnej Maracane - Estadio Jornalista Mário Filho v Rio de Janeiro a Šamorín je „akousi“ farmou, ktorej Brazílčania poskytujú hráčov „čuduj sa svete“ zadarmo. Domáci v šiestich zápasoch na svojom trávniku ešte neprehrali a pozbierali 12 z celkovo 15 bodov v tejto sezóne a tak sa očakával vyrovnaný boj o ligové body, no miernym favoritom boli „mfkáči“.

MFK Zvolen - FC ŠTK Fluminense Šamorín 1:0 (0:0)

Gól: 64. Mádel

ŽK: 34.Memić, 53.Kotora, 81.Lupčo –65.Fujak, 81.Schutz, 82.Wisney

Rozhodovali: hring – Jekkel a Zemko

Počet divákov: 267

Zostavy:

MFK Zvolen: Tomáš Jenčo - Tomáš Mikinič, Haris Memić, Igor Kotora, Celestine Chukwuebuka Lazarus, Vladislav Slovák (81.Daniel Bojda, 89.Luka Pejović), Jakub Mádel, Peter Lupčo, Andrej Kmeť, Andrely Kouessabio Makela (58.Kristián Psársky), Miroslav Hrebík

Tréner Marián Süttő

Zápasu predchádzala malá slávnosť, keď k 90. narodeninám zablahoželali bývalému najstaršiemu žijúcemu hráčovi MFK Jánovi Bosákovi, ktorý začal stretnutie čestným výkopom.

Domáci začali zhurta a už z prvej šance mohli skórovať, no po rohovom kope Lupča Hajdúch vyrazil gólovú hlavičku Memića na brvno a dorážka Kotoru skončila od obrancu na žrdi. Hral sa veľmi kvalitný rýchly futbal z oboch strán. V 5.minúte pohrozili hostia po prieniku dvojice Wisney a Carvalho, no Jenčo s prehľadom riešil situáciu v pokutovom území a poradil si aj s pasom na Neta. Šance mali Schutz, potom krásne vystrelil Juliao a z následného rohu mohol hlavou zblízka zakončiť Pončák, no Jenčo vždy vytiahol potrebný zákrok a likvidoval šance súpera a poradil si s Horváthovou strelou i Schutzovým brejkom v 37. minúte, ktorý prešprintoval statického Memića, dostal sa až pred pokutové územie, no Zvolenský gólman ho vybehnutím prinútil strieľať, ale nad. Do polčasu zaujali ešte Hrebíkova strela tesne nad Hajdúchovu bránu a podobne skončil i strelecký pokus Makelu.

Druhé dejstvo prinieslo útočnú snahu domácich. V 51 minúte hlavičkoval Lazarus vedľa, hostia pritvrdili v osobných súbojoch, no kartu dostal paradoxne protestujúci kapitán MFK Kotora. V 57 minúte sa vyznamenal Jenčo po Carvlhovom prieniku a 64.minúte domáci svoju útočnú snahu korunovali úvodným gólom, keď presne k žrdi vystrelil z 20 metrov nechytateľne Mádel. Hostia mali obrovskú príležitosť v 76. minúte, no Schutzovu tutovku zlikvidoval spoľahlivý Jenčo. Na druhej strane sa nepískalo po ruke hostí v pokutovom území po prieniku Psárskeho. Desať minút pred koncom vychytal Jenčo i šancu Soaresa a domáci udržali najtesnejšie vedenie po kolektívnom výkone i v nastavenom čase, nepomohlo ani Hajrá Somorja z hrdiel pár fanúšikov pre „Slovenského-Brazílskeho“ súpera a MFK tak získal plný počet potrebných bodov.

Okamih stretnutia: 64.minúta - domáci svoju útočnú snahu korunovali úvodným gólom, keď presne k žrdi vystrelil z 20 metrov nechytateľne Mádel

Postava stretnutia: opäť spoľahlivý Jenčo v domácej bráne, prekypujúci pokojom a obetavosťou pri riešení situácií v pokutovom území a výborne čítajúci hru

V štrnástom kole odchádzajú 29.10.2017 hráči MFK na tretnutie do Žiliny (10,30hod.) a na domácom trávniku privítajú v sobotu 4.11.2017 o 13,30 hodine futbalistov ŠKF Sereď . 

ZDIEĽAJ ČLÁNOK