2.futbalová liga 12.kolo

25.ročník 2.futbalovej ligy 12.kolo

Piatok trinásteho a tri „osvietené“ penalty

MFK Skalica - MFK Zvolen 3:0 (1:0)

Góly: 44.Hruška (11m), 46.Mizerák, 71.Haša (11m)

nepremenený pokutový kop: 17.Šebesta

ŽK: 3. Mádel, 60.Lazarus, 70. Včelka

ČK: 0

Rozhodovali: Pavol Šuniar - Michal Sluk a Katarína Smolíková

Počet divákov: 742

Zostavy:

MFK Zvolen: Tomáš Jenčo - Tomáš Mikinič, Celestine Chukwuebuka Lazarus, Marek Dubeň, Martin Jackuliak (57. Andrely Kouessabio Makela), Vladislav Slovák, Nikolas Včelka (71.Marko Pavlík), Jakub Mádel (49.Daniel Bojda), Peter Lupčo, Andrej Kmeť, Miroslav Hrebík

Tréner Marián Süttő

MFK Skalica: Andrej Fišan - Lukáš Švrček, Michal Jakubek, Peter Jánošík, Peter Lipták, Lukáš Opiela (78. Ondřej Čtvrtníček), Filip Tomovič, Daniel Šebesta (85. Mário Vrábel), Ján Mizerák, Lukáš Hruška (82. Ľubomír Ulrich), Roman Haša

Tréner Jozef Kostelník

Už v piatok zavítali Zvolenčania do Skalice, kde domáci futbalisti „krstili“ nové umelé osvetlenie. Napriek tomu, že sa stretol tretí tým 2.ligy s desiatym a mužstvá delilo v tabuľke sedem bodov, očakával sa tuhý boj o dôležité jesenné body. Nakoniec však bolo všetko inak, tri penalty v prospech domácich, tri body pre Skalicu.

Pre Zvolenský MFK sa začalo stretnutie pod Skalickými reflektormi naozaj ako v piatok trinásteho. Za prvý zákrok už v 3. minúte pri prieniku Švrčeka videl žltú kartu Mádel a karta pribrzdila elán hráčov MFK. Záhoráci sa snažili preraziť obranu Zvolenčanov, no strelu Tomoviča Jenčo vyrazil a Mizerák z odrazenej lopty strieľal tesne mimo brány. V 17. minúte zapískal arbiter Šuniar pokutový kop za ruku v šestnástke, lenže exekútor Šebesta nariadenú jedenástku nepremenil. V 20.minúte pohrozili Zvolenčania, no hlavička Jackuliaka skončila nad. Hra sa postupne vyrovnala, Záhoráci si však v 34. minúte vytvorili peknú šancu, keď potiahol Lipták loptu až do šestnástky, ale obrana MFK nebezpečný center odvrátila na roh, po ktorom Švrček pálil mimo. V 42. minúte unikol Haša, vysunul Šebestu, ale ten v šanci miesto strely volil prihrávku, no Tomovič mieril vedľa. Pred odchodom do kabín dostali domáci druhý darček, pokutový kop, keď Jenčo zlikvidoval Šebestove gólové zakončenie. Druhú jedenástku už Hruška premenil a otvoril skóre stretnutia. Hráči MFK sa ešte pokúsili vyrovnať, ale center Hrebíka stiahol pred Slovákom Fišan.

Druhé dejstvo začali Skaličania aktívne, Hruškovu strelu ešte stihol Jenčo vyraziť, ale lopta skončila v sieti po strele Šebestu, keď trafila predtým ešte „zavadzajúceho“ Mizeráka. V 51. minúte zlikvidoval Šebestovu strelu Jenčo a hlavičkujúceho Hašu ubránil Lazarus. V 55. minúte sa dostali do brejku Šebesta s Hruškom, no Hruška minul prázdnu bránu, na druhej strane striedajúci Bojda poslal svoju strelu len na vrchnú sieť. V 68. minúte štvorica Skaličanov neuspela proti dvom obrancom Zvolena, ale v 69. minúte išli Skaličania opäť do prečíslenia a po prieniku Haša sa kopala tretia penalta. „Postihnutý“ napriek tomu, že Jenčo vystihol smer jeho strely skóroval. V závere ešte zaujala tečovaná strela hosťujúceho Makelu, ale skóre stretnutia sa už nezmenilo.

Hlasy po zápase:

Jozef Kostelník, tréner MFK Skalica: „Som rád, že sa nám podarilo v Skalici pokrstiť nové osvetlenie dobrou hrou a dobrým výsledkom. Mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom, keď za stavu 3:0 súper otvoril hru a mali sme viacero brejkových príležitostí. Neriešili sme ich ale ideálne. Súper bol dobre pripravený, prehusťoval stred ihriska. Nebolo to jednoduché, dostať sa cez organizovanú obranu. Dôležitý bol moment na 2:0 hneď v úvode druhej časti.“

Ľubomír Moravčík, asistent trénera MFK Lokomotíva Zvolen : ,,Ja si myslím, že dobre sme sa pripravili na kvalitného súpera, lebo sme vedeli, kde je ich sila. Odohrali sme dobrý prvý polčas, i keď sme neboli nejako veľmi nebezpečný, mali sme tam jednu dobrú šancu, no nevyužili sme to. To by nám určite pomohlo. Bohužiaľ sme inkasovali a zlom zápasu bola 46. minúta, keď sme hneď dostali gól na začiatku prvého polčasu a potom už sme nemali sily, aby sme konkurovali Skalici a zápas zvrátili. "

Okamih stretnutia: 46.minúta, Hruškovu strelu ešte stihol Jenčo vyraziť, ale lopta skončila v sieti po strele Šebestu, keď trafila predtým ešte „zavadzajúceho“ Mizeráka.

Postava stretnutia: tentokrát asi arbiter stretnutia Pavol Šuniar, neváhal odpískať tri pokutové kopy

ZDIEĽAJ ČLÁNOK