​Zvolenčania z Komárna odišli bez bodu

Zvolenčania z Komárna odišli bez bodu

Hráči MFK pricestovali po stredajšom postupe do piateho kola Slovnaft Cupu na horúcu pôdu Komárna.

KFC Komárno – MFK Zvolen 3:1 (2:1)

GÓLY: 31. Matič (11 m), 33., 66: Hovsepyan – 23. Moravčík.

ŽK: 1 – 4.

ROZHODOVAL: Kačenga,

265 divákov.

KOMÁRNO: Tomaš – Morócz, Bajza, Janček, Kuruc, Bilyk (87. Kováč), Matič, Špak, Moďoroši (67. Huszty), Hovsepyan, N. Rahman (90. A. Rahman)

ZVOLEN: Jenčo – Mikinič, Lazarus, Dubeň, Kotora, Moravčík (64. Bojda), Jackuliak (69. Mádel), Včelka, Pupčo, Kmeť, Makela (62. Slovák)

Domáci nastupovali na zápas v oklieštenej zostave bez svojich kľúčových hráčov – kapitána Podluckého (pozastavená činnosť za urážku rozhodcov po skončení zápasu v Spišskej Novej Vsi) a potrestaných Sekuliča a tvorcu hry Militosyana. Toto všetko hralo Zvolenčanom do karát, napriek tomu odišli z juhu Slovenska bez bodov.

Komárno začalo trochu bezradne a tak bola hra vyrovnaná. Keď neprichádzal očakávaný počiatočný tlak domácich, osmelili sa Zvolenčania a výsledkom bol otvárací gól Eduarda Moravčíka v 23. minúte, keď zužitkoval center z pravej strany a exportnými nožničkami prekonal domáceho brankára.

Lepšiu úvodnú polovicu prvého polčasu si MFK ani nemohol želať. Potom však prišla 31. minúta, keď Marek Dubeň podcenil dlhú loptu na ľavú stranu a na kraji šestnástky úplne nezmyselne fauloval domáceho hráča, ktorý nebol nijako nebezpečný pre bránku hostí a z nariadenej penalty domáci Matičom vyrovnali. O dve minúty opäť Dubeň v „spolupráci“ s Lazarusom ponúkli loptu voľnému Hovsepyanovi, ktorý nedal Jenčovi šancu. Takto za dve minúty spackať dobre rozbehnutý zápas proti oslabenému súperovi sa len tak nevidí. Napriek tomu mohlo byť o pár minút vyrovnané, no Peter Lupčo trafil z trestného kopu iba brvno domácej bránky.

V druhom dejstve sa šance striedali na oboch stranách, Zvolen hrozil najmä zo štandardných situácií, no skvelé príležitosti Dubeňa, či Kmeťa zostali nevyužité. Za to domáci sa presadili ešte raz, keď svojím druhým gólom rozhodol o konečnom výsledku zrejme najlepší hráč na ihrisku Hovsepyan.

Moment zápasu

Dva zlepené góly v rozmedzí 31. a 33. minúty, kedy Zvolenčania darovali domácim dva góly a dostali ich do zápasu

ZDIEĽAJ ČLÁNOK