Jenčo nepriestrelný

MFK naplno bodoval

2.futbalová liga, 9.kolo

MFK Zvolen – Slavoj Trebišov 3:0 (1:0)

Góly: 28. (PK) a 73.Jackuliak, 47.Mikinič

ŽK: 75.Slovák, 90.Včelka – 89.Jacko

ČK: 63. Volodymyr Starosta

Rozhodovali: Jurenka - Sluk a Halíček303 divákov

Zostava MFK:

MFK: Tomáš Jenčo – Tomáš Mikinič, Marek Dubeň (46 Andrely Kouessabio Makela 73 Vladislav Slovák), Igor Kotora (C), Jozef Sombat (61 Eduard Moravčík), Martin Jackuliak, Daniel Bojda, Nikolas Včelka, Peter Lupčo, Andrej Kmeť, Miroslav Hrebík

Tréner Marián Süttő

Slavoj: Jakub Giertl - Vladimír Kražel, Peter Šuľák (C), Edin Mujković, Peter Kolesár, Jaroslav Kolbas (87 Pavol Bellás), Lopez Da Silva Junior, Volodymyr Starosta, Pavol Ruskovský (81 Lukáš Jacko) , Jozef Vajs, Kristjan Kushta (66 Dominik Lukáč)

Tréner Vladimír Rusnák

V deviatom kole druhej futbalovej ligy sezóny 2017/2018 futbalisti MFK Zvolen zatiaľ figurujúci na deviatej priečke tabuľky privítali jedenáste mužstvo súťaže Slavoj Trebišov. Mužstvá delili v tabuľke iba dva body a miernym favoritom boli tak domáci futbalisti odhodlaní naplno bodovať.

Zvolenčania začali lepšie už v 3 minúte získali priamy kop, ale Hrebík obranu Slavoja neprestrelil. Po prieniku dvojice Mikinič- Hrebík už o minútu netrafil ideálne loptu v čistej šanci Jackuliak. Domáci dobre kombinovali a hralo sa vlastne na jednu bránku. Slavoj bránil nedovolene a po prieniku Jackuliaka Lupčov priamy kop vytesnil Giertl. Potom strieľal Mikinič tesne vedľa. V 17 minúte našiel Sombat prihrávkou za obranu Bojdu, ale jeho prienik zlikvidoval Vajs. V 21 minúte po akcii MFK na jeden dotyk a pätičke Bojdu tesne minula lopta ľavý vinkel Giertlovej bránky po strele Hrebíka. Domáci zvyšovali tlak, v 28 minúte prenikol do pokutového územia Mikinič, ktorého fauloval Starosta a z nariadeného pokutového kopu s istotou otvoril skóre Jackuliak. 1:0. Domáci mohli ísť do dvojgólového vedenia v 32 minúte, no Kotorova strela v čistej šanci skončila mimo brány. V 40 minúte sa bravúrnymi zákrokmi predviedol Jenčo, keď po chybe obrany zneškodnil najprv strelu Kolbasa z 10 metrov a potom vyrazil znova strelu Kolbasa a vzápätí čaroval zákrokom i pri tutovke Da Silvu z päť metrov. Keď domáci neskórovali pri šanci Hrebíka, ktorý vo výhodnej situácii volil namiesto strely ešte prihrávku, skončilo sa prvé dejstvo najtesnejším vedením MFK.

Do druhého polčasu nastúpili Zvolenčania koncentrovaní s jednou zmenou v zostave, keď Dubeňa nahradil Makela. Už v 47 minúte Bojdovu strelu z hranice pokutového územia zblokovala obrana Slavoja, v pokutovom území sa najlepšie zorientoval Mikinič a obstrelil vybiehajúceho Giertla. 2:0. Domáci pokračovali v tlaku, Vytvárali si šance, no v 55 minúte pohrozili hostia a Jenčo opäť predviedol brilantné zákroky a zlikvidoval čisté šance Vajsa, Ruskovského a vytesnil na roh i strelu Da Silvu z päťky. Flustrovaní hostia pritvrdili hru a v 63 minúte videl červenú kartu Starosta za faul na Bojdu. Zvolenčania zatlačili súpera a presilovku využili v 73 minúte, keď Lupčo našiel perfektnou prihrávkou nabiehajúceho Jackuliaka, ktorý strelou k bližšej žrdi nedal Giertlovi šancu. Keď hostia neuspeli ani po strele Da Silvu do žrde a lopta prešla pozdĺž celej bránkovej čiary Jenčovej brány, zaknihoval si MFK víťazstvo a zisk zaslúžených troch bodov.

Okamih stretnutia:

V 40 minúte sa bravúrnymi zákrokmi predviedol Jenčo, keď po chybe obrany zneškodnil najprv strelu Kolbasa z 10 metrov a potom vyrazil znova jeho strelu a vzápätí čaroval zákrokom i pri tutovke Da Silvu z päť metrov, čím udržal polčasové vedenie.

Postava stretnutia:

výborne zachytal Jenčo a plne si zaslúži honor postavy stretnutia za prehľad v pokutovom území a perfektné zákroky v prvom i druhom dejstve

Po stretnutí sa k jeho priebehu vyjadril tréner MFK Marián Süttő: „Vedeli sme, že súper by sa v prípade víťazstva posunul v tabuľke pred nás, preto sme sa pripravili na dôležitý zápas. Musím povedať, že našim suverénne najlepším hráčom bol brankár Jenčo, podržal mužstvo i pri chybách. My sme síce zápas vyhrali tri nula, splnili cieľ, no nemôžeme byť spokojní s výkonom. V nabitom programe nás čaká pohárové stretnutie, chceli by sme potom aj nejakého atraktívneho súpera, pritiahnuť diváka do hľadiska. A v lige musíme ísť ďalej za bodmi a zabezpečiť sui postavenie v pokojných pozíciách v tabuľke.“

MFK Zvolen sa v 11.kole 25.ročníka druhej najvyššej futbalovej súťaže na domácom trávniku predstaví znova už v sobotu 7. októbra, keď o 15,30 hodine privíta mužstvo AFC Nové Mesto nad Váhom.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK