MFK Zvolen – FK Poprad 3:2 (2:0)

MFK Zvolen – FK Poprad 3:2 (2:0)

GÓLY: 4. Makela, 39. Mikinič, 54. Kmeť – 76., 81. Holiš. ŽK: 2 – 2. ROZHODOVAL: Mastiš, 400 divákov.

ZVOLEN: Jenčo – Mikinič, Dubeň, Kotora, Jackuliak (64. Mádel), Bojda (60. Sombat), Včelka, Lupčo (87. Slovák), Kmeť, Makela, Hrebík

POPRAD: Malec – Urbanič, Hric, Palša, Kica, Galovič, Maťaš, Medak (46. Holiš), Jančo (64. Horodník), Kukoľ (76. Lukáč), Šešták

Priebeh celého stretnutia, výkony oboch mužstiev a krásne góly museli uspokojiť každého, kto prišiel na štadión zvolenského MFK. Zápas sa začal pre Zvolen fantasticky, keď sa už v 4. minúte krásnou hlavičkou Makelu po centri Bojdu ujal vedenia.

Domáci pokračovali v útočnej aktivite, no ani Poprad sa nedal zahanbiť a hru vyrovnal. V 20. minúte však mohol Makela pridať druhý gól, keď ho dobrej šance vysunul Bojda. Známe nedáš – dostaneš sa mohlo potvrdiť v 23. minúte, no najväčšiu šancu hostí v 1. polčase zlikvidoval fantastický Jenčo, keď reflexívne vyrazil na roh strelu bývalého reprezentanta Stanislava Šestáka.

Sedem minút pre polčasom našiel Makela presným centrom Mikiniča, ktorý mal dostatok času loptu spracovať a poslal ju do pravého horného rohu popradskej bránky – 2:0.

Aj druhý polčas začal aktívnejšie Zvolen a svoju snahu korunoval tretím gólom, keď sa po rohu presadil hlavou Kmeť. Poprad pridal na obrátkach, no paradoxne mohol zvýšiť vedenie domáci Zvolen, keď sa pre brankárom Malecom ocitol sám striedajúci Sombat, no v čistej čanci neuspel. Pätnásť minút pred koncom Poprad znížil gólom striedajúceho Holiša, ale to nebolo všetko. Za ďalších pár minút pridal ten istý hráč aj druhý gól. To však bolo zo strany hostí všetko a tak domáci dotiahli kvaitný duel s Popradom víťazného konca. Veríme, že tento výkon zverencov trénerskej dvojice Süttö – Moravčík je dobrou pozvánkou na ďalší domáci zápas s Trebišovom.

Moment zápasu

Bola to 23. minúta, keď Tomáš Jenčo zlikvidoval viac ako stopercentnú šancu Stanislava Šestáka. Ak by bol totiž bývalý slovenský reprezentant vyrovnal na 1:1, bol by sa zrejme zápas vyvíjal úplne inak..

Postava stretnutia

Pochvalu si zaslúžia všetci hráči, ktorí v stretnutí nastúpili a predviedli divákom skutočne skvelé futbalové divadlo.


ZDIEĽAJ ČLÁNOK