MFK víťazom 70.ročníka turnaja "O pohár SNP"

70. ROČNÍK FUTBALOVÉHO TURNAJA „ O POHÁR SNP “

Sobota 15. júla 2017 sa niesla v areáli futbalového štadiónu FK Slovan Sliač v duchu osláv dvoch významných výročí v činnosti klubu. Za účasti mužstiev MFK Zvolen, TJ Tatran VLM Pliešovce, FK Prameň Kováčová a domáceho FK Slovan Kúpele Sliač sa uskutočnil jubilejný už 70. ročník tradičného futbalového turnaja „O Pohár Slovenského národného povstania“ a súčasne organizátori pripravili v rámci turnaja i zápas internacionálov FK Slovan Kúpele Sliač a MFK Lokomotíva Zvolen a do programu zakomponovali i ocenenie bývalých futbalistov a funkcionárov FK Slovan Sliač pri príležitosti 95 rokov futbalu na Sliači.

V prvom stretnutí turnaja sa stretli Sliač a Pliešovce. Domáci sa ujali vedenia gólom Horňaka až v druhom polčase, no Tatran pridal a gólmi Malatinca, Černického a Zátureckého skóre otočili a postúpili do finále.

V druhom stretnutí sa po slávnostnom otvorení turnaja stretli Zvolenčania s Kováčovou. V zostave MFK sa objavili i noví hráči, ktorí bojujú o miesto v zostave pre nový ročník a už od úvodu potvrdili rozdiel vo výkonnosti a už do polčasu viedli po technickej strele Špilára a dvoch góloch Dubeňa. V druhom dejstve pridali po góle ešte striedajúci Kotora nechytateľnou delovkou do šibenice a postupové skóre uzavrel Kamenec.

Obedňajšiu prestávku spestrilo vystúpenie leteckých modelárov. Organizátori pripravili pre účastníkov okrem obeda v kúpeľoch Sliač a aj pre divákov tri druhy vynikajúceho gulášu.

Vo vloženom stretnutí internacionálov FK Slovan Sliač – FK Lokomotíva Zvolen gól nepadol, no diváci, ktorých sa na podujatí zúčastnilo 459 v priebehu piatich stretnutí, mohli vidieť veľa pekných akcií i šancí. Bývalí hráči dokazovali, že to s loptou ešte vedia. Rozhodovali tak strely zo značky pokutového kopu a domáci boli nakoniec šťastnejší v roztreli o gól a zvíťazili tak 3:2.

V stretnutí o tretie miesto sa tak stretli kúpeľné mestá a Sliačania po veľmi dobrom výkone nedali hráčom Prameňa šancu a v oboch polčasoch nastrieľali po tri góly. Úspešní boli Horňak, Vlonský, Belay, Halaj a dva góly pridal Kadaš.

Potom nasledovala milá slávnosť, ocenenie až sedemdesiatky bývalých futbalistov a viac ako dvadsiatky funkcionárov FK Slovan Sliač pri príležitosti 95 rokov trvania organizovaného futbalu na Sliači. Ocenené legendy Sliačskeho futbalu si prevzali vkusné spomienkové plakety a ďakovné listy.

Vo finále turnaja sa stretli favorizovaný Zvolenský MFK a TJ Tatran VLM Pliešovce a mužstvo spod Pustého hradu na trávniku dominovalo. Prvý gól z priameho kopu strelil ukážkovo Makela. Do polčasu využil zaváhanie brankára Pliešoviec Sombat, ktorý pohodlne skóroval do prázdnej bránky. V druhom dejstve z veľkého množstva šancí videli diváci ešte tri góly, keď sa postupne strelecky presadil Kotora a navrátilci Špilár a Kamenec. MFK Zvolen sa tak stal víťazom jubilejného 70.ročníka turnaja „ O POHÁR SNP.“

Turnaj končil po desaťhodinovom futbalovom maratóne vyhodnotením. Jednotlivé mužstvá si postupne prebrali diplomy a poháre a ocenení boli i najlepší jednotlivci. Najlepším strelcom sa stal Peter Kadaš s domáceho FK Slovan Kúpele Sliač, najlepším brankárom Marek Gnida s TJ Tatran VLM Pliešovce a za najlepšieho hráča turnaja bol vyhlásený hráč MFK Zvolen Peter Lupčo, ktorý prišiel do Zvolena s MŠK Žilina.

Celý turnaj rozhodovali bez zaváhaní Milan Kučera, Oliver Doval, Richard Slančík, Peter Bertnát, Štefan Hujás a Michal Procházka.

Výsledky:

FK Slovan Kúpele Sliač - TJ Tatran VLM Pliešovce 1:3 (0:0) Horňak - Malatinec, Černický, Záturecký

MFK Zvolen - FK Prameň Kováčová 5:0 (3:0) Dubeň 2, Špilár , Kotora, Kamenec

O 3.miesto

FK Slovan Kúpele Sliač - FK Prameň Kováčová 6:0 (3:0) Kadaš 2, Horňak, Vlonský, Belay, Halaj

Finále

MFK Zvolen - TJ Tatran VLM Pliešovce 5:0 (2:0) Makela, Sombat, Kotora, Špilár, Kamenec

Individuálne ocenenia:

najlepší strelec: Peter Kadaš ( FK Slovan Kúpele Sliač)

najlepší brankár: Marek Gnida (TJ Tatran VLM Pliešovce )

najlepší hráč turnaja: Peter Lupčo (MFK Zvolen)

Poradie jubilejného 70.ročníka turnaja „ O POHÁR SNP “

1.miesto MFK Zvolen

2.miesto TJ Tatran VLM Pliešovce

3.miesto FK Slovan Kúpele Sliač

4.miesto FK Prameň Kováčová

ZDIEĽAJ ČLÁNOK