V letnej príprave jediná prehra, dve remízy a štyri víťazstvá

V letnej príprave jediná prehra, dve remízy a štyri víťazstvá 

Príprava na nový súťažný ročník pokračovala ďalšími prípravnými zápasmi. Po Maďarskom Váci (1:3), Dorog FC (4:1) a v Žabokrekoch (4:1) odohrali hráči MFK stretnutie v Lučenci, v Senici a dva zápasy na turnaji na Sliači.

V Lučenci proti domácemu MŠK Novohrad dostali šancu opäť hráči na skúške a aj dorastenci. Domáci Novohrad mal počas celého zápasu hernú aj streleckú prevahu a začiatkom prvého polčasu šiel do vedenia. Zvolenčania vyrovnali pár minút pred koncom zásluhou Hodásiho.

V druhom stretnutí naši futbalisti na ihrisku v Čáčove mali za súpera mužstvo najvyššej súťaže FK Senica. Senica začala nekoncentrovane a už v 2. minúte po rohovom kope otvoril skóre Sombat. Vedenie MFK súpera zaskočilo. Šance domáci síce mali, ale obrana a brankár MFK do konca polčasu skórovať nedovolili. Do druhého dejstva vstúpili Seničania aktívnejšie a v 55. minúte Otrísalov krížny center Reľovský hlavou narazil Medvedevovi. Ten vyrovnal na 1:1. Po hodine hry sme už išli domáci do vedenia, keď pol Krčovej šanci z vyrazenej loptyposlal loptu do siete Romulo. Lenže radosť z vedenia vydržala domácim iba minútu. Zvolenčanom vyšla štandardná situácia a Dubeň hlavou vyrovnal. Zvolenčania si už záver postrážili a v Senici zanechali dobrý dojem.

Dvomi zápasmi na turnaji na Sliači uzavreli prípravu v týždni a pripísali si po dvoch víťazstvách najprv nad Kováčovou a potom i nad Pliešovcami zhodne 5:0 i celkové víťazstvo.

Po dvoch týždňoch prípravy majú po siedmych prípravných stretnutiach túto bilanciu:

Jedna prehra, dve remízy a štyri víťazstvá s celkovým skóre 22:8.

V priebehu prípravy na nový súťažný ročník 2.futbalovej ligy sa v MFK Zvolen potýkajú nielen s otázkami, kto doplní káder mužstva po príchode nového trénera a „zapasuje“ do mužstva s ohľadom na predstavy o spôsobe a štýle hry, ktorý chce MFK produkovať. K tejto problematike sa vyjadril i „šéf“ Zvolenského MFK riaditeľ klubu Peter Svetlánsky: „Naše mužstvo sa nachádza v polovici prípravy na novú sezónu, keď po zmene na trénerskom poste, odchode trénera Jánoša a nástupe pána Süttőa musíme mužstvo budovať skoro odznovu. Hľadáme vhodné typy hráčov, ktorí by boli dobrí do koncepcie mužstva a mohli by tu pôsobiť. Nový tréner vyskúšal v príprave niekoľko nových hráčov, ktorí sa ukázali v dobrom svetle a niektorí z nich budú posily rodiaceho sa mužstva. Zapadajú nám do koncepcie, lebo v budúcej sezóne sa chceme venovať viac ofenzívnemu futbalovému prejavu, ktorý preferuje i nový tréner.“

Okrem kostry „starých“ hráčov okolo kapitána Kotoru (Jenčo, Gábriš, Čery, Sombat a juniorov) sa v MFK objavilo i niekoľko hráčov, ktorí už za MFK hrali v predchádzajúcich sezónach. Veď mená ako Bilas, Špilár či Kamanec priaznivci Zvolenského futbalu poznajú.

Na margo prípravy a po turnaji na Sliači sa k jej priebehu a k turnaju vyjadril i tréner MFK Zvolen Marián Süttő: „Štart na turnaji sme ponímali viac ako kondičnú stránku prípravy aj vzhľadom na kvalitu súperov sme mali ambíciu turnaj jednoznačne zvládnuť a to sme aj dosiahli. Chcem poďakovať hráčom, že sa prispôsobili i takýmto podmienkam a predviedli výborný futbal, na čom sa dá stavať. Samozrejme berieme v úvahu i silu súperov, ale z môjho pohľadu sme si tu vyjasnili veci ktoré sme potrebovali vedieť a spravili si obraz o výkonnosti jednotlivých hráčov.“

Na domácom trávniku Zvolenčania odohrajú dve stretnutia - 18.7. so Žarnovicou o 17,30 hodine a v generálke na ligu v sobotu 22.7. o 11,00 hodine s Rimavskou Sobotou.

Výsledky prípravných stretnutí:

MŠK Novohrad Lučenec – MFK Zvolen 1:1 (0:0) gól MFK Hodási

FK Senica – MFK Zvolen 2:2 (0:1) góly MFK Sombat, Dubeň

MFK Zvolen - FK Prameň Kováčová 5:0 (3:0) Dubeň 2, Špilár , Kotora, Kamenec

MFK Zvolen - TJ Tatran VLM Pliešovce 5:0 (2:0) Makela, Sombat, Kotora, Špilár, Kamenec

ZDIEĽAJ ČLÁNOK