Na záver sezóny uhral MFK Zvolen v Seredi cenný bod

2. liga, nadstavba 12. kolo

ŠKF Sereď - MFK Zvolen 1:1 (1:0)

Góly: 22. Morong - 82. Slovák.

ŽK: Gábriš, Dikobo, Čery, Hodási (MFK), 350 divákov.

Rozhodovali: Erik Gemzický – Mária Súkeníková, Tomáš Krahulec.

Sereď: Šálka - Baša (55. Richnák), Kmeť, Djiby Ba, Mečiar (59. Krč) - Ventúra, Jackuliak (71. Bosý), Mikinič - Jankto, Paukner, Morong.

Zvolen: Gábriš - Dikobo (67. Vrbovský), Jovanovič, Kotora, Labuda, Čertík, Čery, Mádel (32. Hodási), Sombat, Sudimák (67. Slovák), Popović.

O víťazovi druhej ligy bolo rozhodnuté. Stalo sa tak po uplynulom kole. V predposlednej várke zápasov zdolalo FC VSS Košice na domácej pôde Sereď 2:1 a v metropole východného Slovenska vypukli oslavy. Či sa však FC VSS reálne dostane do Fortuna ligy, o tom rozhodnú najbližšie týždne. Košičania nespĺňajú hneď niekoľko požiadaviek, štadión v Čermeli je pre najvyššiu súťaž nevyhovujúci, známe sú aj finančné problémy.

V poslednom kole tak naďalej prebiehal boj o druhú priečku medzi Nitrou a Skalicou, lepší z dvojice by mohol v prípade neudelenia licencie pre Košice hrať v ďalšom ročníku prvú ligu.

Sereď bola pred posledným kolom na šiestom mieste, vyššie sa už posunúť nedokáže, spadnúť však môže až na deviatu priečku. Naopak Zvolen mal 11. pozíciu už istú. V poslednom kole MFK doma podľahol Šamorínu, Sereď v spomínanom zápase v Košiciach prehral s FC VSS.

Za pekného počasia do záverečného stretnutia Seredčania nastúpili bez vykartovaného Loduhu a zraneného Lauru. Hneď v tretej minúte Paukner mieril vedľa pravej žrde. O chvíľu ho napodobnil Mečiar. V 10. min. Mikiničovu strelu Gábriš pekne chytil. V 22. min. po peknej prihrávke Mikiniča dorážal do prázdnej brány Morong. 1:0. V 28. min. Ventúra prestrelil po akcii strelca prvého gólu ŠKF. Päť minút pred koncom prvého polčasu Mečiarova strela išla vedľa pravej žrde. O minútu prišla obrovská šanca Pauknera, ktorý sám pred Gábrišom trafil iba jeho nohy. V 44. min. Čertíkovu strelu Šálka vyrazil na roh.

Po obrátke sa ocitol sám pred brankárom Sudimák, ale tutovku nedal. V 70. min. Pauknerovu strelu vyrazil gólman hostí na roh. Osem minút pred koncom Slovák pekne vystrelil a vyrovnal na 1:1. K dobrému futbalu prispel aj výborný výkon hlavného rozhodcu Gemzického. Zvolenskí futbalisti ustáli záverečný tlak domácich a na záver súťažného ročníka 2016/2017 uhrali v Seredi bod.

Pre trénera Zvolenského MFK Antona Jánoša bolo stretnutie 2. kola nadstavbovej časti 24. ročníka 2. futbalovej ligy posledným nielen v sezóne 2016 / 2017, ale i „v drese“ MFK. Po viac ako štyroch sezónach na lavičke Zvolenských mužov končí. Vedenie Zvolenského futbalu túto skutočnosť avizovalo už tri kolá pred koncom súťaže. Po skončení stredajšieho stretnutia v Seredi s favorizovaným ŠKF priebeh zápasu zhodnotil: „Pribudli nám do kádra štyria dorastenci, ktorí chodili na zápasy mužov a priebežne zasahovali do hry, teraz to bolo o tom, aby dostali väčšiu príležitosť, viac priestoru v zápase a môžem povedať, že sa ani nejako výkonom nestratili, možno u jedného sme mohli vidieť viac „trému“ z ostrého štartu v základnej zostave, nedá sa povedať, že to nezvládol, nie je to na chybu, aspoň ukázal, že má zodpovedný prístup, lebo tréma je i zo zodpovednosti.

Predzápasové rozcvičenie prinieslo zmenu už v napísanej zostave mužstva, lebo po ňom Memić nemohol pre problémy s krížami nastúpiť, museli sme alternovať aby sme post obsadili a nakoniec nastúpil navrátilec Jovanović, ktorý v mužstve absentoval mesiac pre problémy s vízami. Zahral naozaj obstojne, tak isto ako aj dorastenci, ktorí tam naskakovali.

Zápas bol otvorený, bolo vidieť, že už je záver súťaže, šance boli na oboch stranách, domáci mali viac z hry, mali 4-5 gólových šancí, my sme tiež mali tri čisté gólové šance, dali sme krásny gól, strela Slovákovi perfektne sadla a skóroval skoro z 30 metrov, vyzeralo to tak, že keď nevieš čo s loptou, pošli ju na bránu a trafil šibenicu. V konečnom dôsledku sme uhrali bod, čo je povzbudzujúce po tých stratách bodov a peripetiách v posledných zápasoch.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK