S Bardejovom víťazne

17.kolo 2.liga východ


MFK Zvolen – Partizán Bardejov 1 : 0 (0:0)

Gól:73´Jozef Sombat

ŽK: Jovanović, Kotora - Ivanko Macej

Počet divákov: 411

Rozhodovali: Marek Mastiš - Martin Borsányi a Peter Čajka

Zostava MFK Zvolen:

Tomáš Jenčo - Stefan Jovanović, Haris Memić, Igor Kotora, Andrej Labuda, Jozef Sombat, Jan Staško (90´ Emmanuel-Kenneth Traore ), Jozef Čertík, Denis Čery, Oleksandr Oliinyk, Mihajilo Popović (90´Tiep Pham Thanh)

Tréner Anton Jánoš

V tabuľke delilo súperov 11 bodov a päť miest v neprospech MFK, v prvom vzájomnom dueli v 8.kole sa v Bardejove tešili domáci po víťazstve 2:1. Na prvý „jarný“ zápas dôležitý pre postup do prvej šestky, zabezpečujúcej účasť v 2.lige i v budúcej sezóne nastúpili Zvolenčania s cieľom bodovať.

V kádri MFK nastali zmeny a tréner Jánoš musel hľadať náhradu za desať hráčov jesenného kádra. Po trinástich prípravných zápasoch doplnil do zostavy nových hráčov a že vybral dobre sa mohli presvedčiť i zápasu chtiví diváci, ktorých bolo v hľadisku viac ako 400.

Od úvodných minút sa hral vyrovnaný futbal, nebolo badať rešpekt na Zvolenských kopačkách a do súpera sa pustili bez rešpektu z postavenia v tabuľke. Hralo sa síce opatrne, no postupne sa dostali obe mužstvá do tempa a hral sa kvalitný futbal na dobre pripravenom teréne. V 10 minúte Kotora vysunul pasom za obranu hostí Čeryho, no jeho center pred Sombatom chytil Novák. V 17 minúte Jenčo zachraňoval pred Kousessabiom a vzápätí Čery vyslal ďalekonosnú strelu na Nováka. Obrana Zvolena pracovala spoľahlivo i pri pokuse o prienik Ivanko Maceja i Grohoľa. Jenčo s istotou likvidoval centre hostí a najväčšiu šancu mali v prvom dejstve hostia po rotovanej strele Kousessabioma v 23 minúte. Po polhodine unikol Štaško, získal roh a po ňom skončila tečovaná lopta na žrdi po Labudovej strele. Vzápätí búrilo obecenstvo po zákroku Jacka na Sombata v päťke v čistej šanci, keď lopta skončila tesne vedľa. Pred koncom prvého dejstva nepremenil Staško šancu, keď z pár metrov trafil do brankára.

Druhý polčas priniesol zrýchlenie hry a hostia sa snažili prečísliť domácu obranu. Najprv tesne vedľa strieľal Labuda, kontroval na druhej strane Grohoľ, ale z desať metrov netrafil, potom Staško v páde ohrozil Nováka a Verčičák zahodil nemožné. Hralo sa svižne a šance na oboch stranách robili stretnutie atraktívnym. No nakoniec sa z gólu tešili domáci, keď v 73 minúte po skrumáži pred Novákom skončila lopta na žrdi a Sombat s prehľadom zakončil krížnou strelou do siete. 1:0. Domáci potom umnou hrou zabezpečili plný bodový zisk, keď v závere pomohla Jenčovi pri snahe hostí vyrovnať i konštrukcia brány po priamom kope Horodníka. Domáci tak vykročili dôležitým víťazstvom za vylepšením postavenia v tabuľke.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK